Elektromos kompresszor

Ha te is azok közé tartozol, akinek sokféle sűrített levegővel működtethető szerszáma van, akkor egy jó elektromos kompresszorra szükséged lesz neked is. Ezzel a szerkezettel a biciklikerék felfújásától kezdve a gépek működtetésén át egészen a felület tisztításig bezárólag rengeteg hasznos funkciója van, így ha beszerzel egyet, garantáltan nem fogod megbánni.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
32 990 Ft - 385 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
550 W - 3 000 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
1 150 rpm - 15 000 rpm
Hengerek száma
-
1 - 4
Maximális üzemi nyomás  (bar)
-
8 bar - 10 bar
Levegőszállítás  (liter/perc)
-
105 liter/perc - 430 liter/perc
Tartály űrtartalma  (liter)
-
2 liter - 150 liter
Tartály típusa
Olajmentes kompresszor
Termék státusza
Szűrés és rendezés
40 termék
40 termék

Mire jó egy elektromos kompresszor?

Számtalan eszköz felfújására is használhatod, mi például a bicikli gumijától kezdve a gyermekmedencéig bezárólag mindent ezzel fújunk fel.  HA szeretsz házilag festeni, akkor szintén szükséged lehet rá, sokkal egyenletesebb felületet képez egy levegőporlasztós festékszóró pisztoly, mint a kézi festés. Számtalan területen hasznos segítséget nyújt, ezzel működtethető néhány fogászati eszköz, kozmetikai szalonok kiegészítője, egyéb pneumatikus gépekhez elengedhetetlen, karosszérialakatos, vagy számtalan egyéb műhelymunkához szükséges gép.

Tipp: Készülj fel minden eshetőségre, vásárolj invertert is otthonodba!

Milyen szempontokat kell figyelembe venni elektromos kompresszor vásárlása során?

A legfontosabb, hogy megnézzük az üzemi nyomást, mivel eszközeink csak akkor dolgoznak hatékonyan, ha ez az érték megfelelő. 3-6 bar nyomás az, amire a legtöbb szerszámnak szüksége van, a kompresszorok átlagosan 8 bar nyomást tudnak biztosítani. Ennél nagyobb teljesítményre ipari felhasználás során van szükség.

Amennyiben nem elegendő a nyomás, amit a gépünk előállít számunkra, a tartályméret határozza meg a továbbiakban a választásunkat. Minél nagyobb – annál jobb, arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy ha szállítanunk kell magunkkal (például öntözőrendszerek víztelenítése alkalmával is erre lesz szükségünk), nem mindegy, mekkora gépet kell bepréselnünk az autónkba.

elektromos kompresszor

A levegőszállítási kapacitásra is oda kell figyelnünk, ehhez azonban érdemes segítséget kérni hozzáértőktől. Jellemzően a középrétéket tünteti fel a gyártó, a Profi Barkács csapata viszont szívesen segít eligazodni ezen értékekben.

Teljesítményük 1-3LE-től 10-20LE-ig terjed, felhasználási területtől függ, melyikre van szükségünk.

Milyen típusú elektromos kompresszorok vannak forgalomban?

Dugattyús és csavarkompresszorok körül választhatsz, lássuk, mit tudnak ezek külön-külön.

Dugattyús kompresszoraink hasonlóképpen működnek a négyütemű motorhoz, száraz és olajkenéses változatban is kaphatók. A túlmelegedés és kopás elkerülése végett érdemes rövidebb időközönként leállítanunk ezt a típust, különben könnyen előfordulhat, hogy leég a motorunk. Előnyük továbbá a csendes munkavégzés lehetősége, illetve a villamos energia nélküli használat. Kisebb méretüknek köszönhetően sokkal mobilisabbak, rendszeres használatra, vagy hobbi felhasználásra roppant praktikus segítségünk lehet a háztartásban.

 

Csavarkompresszor esetén két egymásba fonódó orsó alakú alkatrész végzi a munkát, ezt olajozni szükséges minden alkalommal. Ezek képesek a folyamatos üzemidőre, ezért nem szükséges őket leállítani - ez mindenképpen előnye a dugattyús társához képest.

 

Érdemes tudni róla még:

 • a kettő fokozatú kompresszorok jobb hatásfokkal rendelkeznek
 • ha alacsonyabb a fordulatszám, gépünk élettartama megnövekszik
 • ipari áram esetén javasolt a 3 fázisú készülék választása, mivel üzembiztosabb a használatuk
 • ékszíjhajtással rendelkező daraboknál az alkatrészcsere és javítás elérhetőbb
 • direkthajtásos kivitelűek csendesebbek, hatékonyabb munkavégzést biztosítanak
 • optikai kémlelővel rendelkező kompresszoraink olajozása eme funkciója miatt könnyebben kivitelezhető
 • levegőtartályos kivitelű gépeink sűrített levegőt tárolnak, ennél a motor csak akkor kapcsol be, ha a levegőnyomás a kívánt szint alá csökken
 • alkalmasak a fent említetteken kívül mosópisztoly, szórópisztoly, vagy homokfúvó pisztoly csatlakoztatásához is
 • beépített nanométere biztosítja, hogy megfelelő nyomás alá kerüljön pl. az autógumink
 • teljesítményük általában 1500W-220W
 • 8 bar nyomásig számtalan munkaterületen használhatók
 • karbantartásuk kényelmes
 • egyes típusok vízleeresztő csavarral vannak ellátva
 • termékeinkre jellemzően 2+1 év garanciát vállalunk

 

Olajkenésű és olajmentes kompresszor

 A dugattyús kompresszorokat olajkenéssel, vagy olaj nélküli változatban készítik.  Léteznek tartály nélküli, vagy kis tartállyal rendelkezők és nagy 50100 l-es tartályúak is. Minél nagyobb tartállyal szereli, annál nagyobb mennyiségű levegőt tud leadni, amit a percenként leadott levegő mennyiséggel jellemezhetünk. A kompresszorok meghajtása általában valamilyen villanymotor, ami lehet egyenáramú, vagy váltakozó áramú. A váltakozó áramú kompresszorok a háztartásban is használt 230 V-os vagy 400 V-os feszültségről működnek.

Olajkompresszor üzemeltetése során a termelt sűrített levegőben keletkezett kondenzátum olajat tartalmaz, ezért csak általános, szűrt levegőt nem igénylő feladatok ellátására alkalmas.

Egyes típusok felszereltségébe tartozik a tartály nyomásmérő, munkanyomás mérő, nyomás kapcsoló, leeresztő szelep, biztonsági szelep, levegőszűrő, otpikai olajszint kémlelő is

Amint a kategóriaválasztóban is láthatod, számtalan kiegészítővel felszerelheted, rengeteg területen használhatod a kompresszort, ezért mindenképpen az egyik leghasznosabb gép, amit csak otthon tarthatsz. Sokoldalú felhasználásának köszönhetően beláthatjuk, hogy elengedhetetlen eszköz lehet számunkra.

Különféle csatlakozófejek, hosszabbító alkatrészek, nyomásmérők csatlakoztathatók hozzá, ezek alaptartozéknak tekinthetők, az egyéb szerszámfejek (festékszóró pisztoly, szögbelövő, fújópisztoly, stb.) szintén megtalálhatók a Profi Barkács kínálatában, így egy helyen tudsz mindent megvásárolni a kívánt munkavégzésekhez.

Kínálatunkban a Scheppach, Einhell, Hyunday, Extol, Hecht, Neo, Verto és HC gyártó kiváló termékeit vásárolhatod meg.

Munkatársaink további kérdéseidre készségesen válaszolnak, honlapunkon megtalálhatod a kapcsolatfelvételi adatokat.

Gyakran ismételt kérdések elektromos kompresszor vásárlása során

 

Milyen kompresszort vegyek?

Kínálatunkban többféle termék közül választhatsz, azonban érdemes átgondolni, milyen teljesítményű és felszereltségű kompresszorra van szükséged. Dugattyús és csavarkompresszorok körül választhatsz, érdemes tudnod, hogy milyen gyakoriságra, milyen felhasználásra keresel gépet.

Tartályos vagy tartály nélküli kompresszort válasszak?

Ha nagyobb tartályos kompresszorod van, szállítása nehézkessé válik, azonban több levegőt tárol értelemszerűen. Kisebb, könnyebb kivitelű társaik kevesebbet. Fontos tudni továbbá, hogy a nagyobb tartályos kompresszorhoz ipari áram szükséges, így mindenképpen jól kell kiválasztani a megfelelőt.

Melyik gyártó termékét válasszam?

Kínálatunkban a Scheppach, Einhell, Hyunday, Extol, Hecht, Neo, Verto és HC gyártó kiváló termékeit vásárolhatod meg. Ezek mind kiváló gyártók időtálló termékei, hosszútávú garancia mellett bármelyikkel jól járunk.