H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Festékszóró pisztoly

A festékszóró pisztoly és a megfelelő kompresszor használatával gyorsan, alapanyag takarékosan és tökéletesen egyenletesen lehet a festéket felhordani különböző felületekre. Különböző műhelyekben, ahol festéssel foglalkoznak, vagy a termék előállítás folyamatának része a termék festése is, régóta használt technológia, de egyre inkább népszerű a háztartásokban is. Amire viszont figyelni kell, hogy a megfelelő pneumatikus festékszóró pisztolyt használjuk a festés során, a tartály mérete, elhelyezkedése, a levegőigénye, a szórófej, a fúvóka paraméterei mind olyan tulajdonságok, melyeket figyelembe kell venni vásárlás előtt, hogy a végeredmény tökéletes legyen.


24termék 124
24termék 124

A festékszóró pisztolyok használatának előnyei

 

Van néhány olyan elérhető haszon a szórópisztolyok használatával, melyek más módon, ecsettel, hengerrel elvégzett festés esetén nem feltétlen érhető el. Ezek az alábbiak:

 • anyagtakarékos
 • folt és csíkmentes, egyenletes színű felületet lehet elérni
 • nehezen hozzáférhető helyeken is egyenletes felhordás (vannak olyan felületek, részek, ahová az ecset nem is fér be, vagy nem lehet ecsettel minden irányból jól lefesteni)
 • gyors munkavégzés
 • széleskörű alkalmazhatóság

Alsótartályos szórópisztoly, felsőtartályos szórópisztoly, és egyéb technikai adatok

Sok gyártó, egyes paramétereiben eltérő festékszórókat gyárt, van a paraméterek között néhány, ami mérvadó vásárláskor.

Tartály elhelyezkedése (Felsőtartály/alsótartály): a tartály elhelyezkedése szempontjából van, aki az egyiket, illetve a másikat részesíti előnyben. Vannak felhasználók, akik a felsőtartályostól jobban kedvelik az alsótartályos szórópisztolyt, mert jobban látják mondjuk a festendő felületet a szórással azonos szögben, nem takar be a tartály, de van, aki szerint az alsótartályos zavarja a pisztoly kényelmes fogását. Tartály elhelyezkedése szempontjából érdemes az egyéni elvárások szerint választani.

Tartály mérete, űrtartalma: Nagyobb felületeknél praktikus, ha több festék fér a tartályba és nem kell gyakran töltögetni, de a nagyobb és teletöltött tartály nehezebb is a kéznek, és a szórópisztolyt folyamatosan tartani kell. 100 ml-1000 ml közötti kivitelezés a leggyakoribb. A nagyobb méret viszont egyenletesebb festést is lehetővé tesz, mivel nincs gyakori leállás a festék szórással.

Szórópisztoly súlya: A súly fontos szempont, mivel a festési munkálat során végig tartani kell a szórópisztolyt, előnyös, ha a megfelelő technikai adatok alacsonyabb súllyal párosulnak. Általában 0,6-1,5 kg közöttieket találni a piacon.

Maximális légnyomás, maximális levegőfelhasználás: fontos, hogy a kompresszorral kompatibilis legyen, és összhangban legyenek a paraméterek.

Fúvóka átmérője: hígabb és sűrűbb alapanyagok kijuttatásánál van jelentősége, általában 0,8-2 mm közöttieket találunk, a standard méret 1,4 mm.

A tartály anyaga (műanyag vagy fém): Megfelelő tisztítás, karbantartás mellett mindegyikkel hosszú távra lehet tervezni, a végeredményt pedig nem befolyásolja.

HVLP rendszer: manapság a legelterjedtebb fajták, nagyon jól kezelhető, magas festési és fényezési minőséget lehet velük elérni, persze a légnyomásra figyelni kell.

A pneumatikus festékszóró pisztolyok és a HVLP megjelölés

Léteznek olyan típusok, melyek technikai adatlapján a HVLP (nagy mennyiség alacsony nyomáson) jelölés van feltüntetve, az ilyen rendszerű pisztolyok magas minőségű festékszórásra képesek. Lényege, hogy alacsony nyomáson dolgozik (kb. 0,7-1 Bar), ezért a kiáramló levegő nem fújja el a festékködöt olyan mértékben, mint a normál nyomású rendszer, így a festés takarékosabb, kevesebb a szálló festék a levegőben és szebb fújási végeredmény érhető el. A kis nyomás mellett nagyobb mennyiségű levegőre van igényük, de a festék takarékosságával ezt ellensúlyozza a szórópisztoly. Szakemberek, barkácsok, háztartási felhasználók kedvelt technológiája ez.

 

HP és LVLP rendszerű festékszóró pisztolyok

 

A HP nagynyomású rendszerű pisztoly, melyek túl sok festéket fogyasztanak, alapvetően olyan tárgyak festésénél alkalmazzák, ahol a festékfelhordás egyenletesség, pontosság nem elsődleges.

Az LVLP (kis térfogatú, alacsony nyomású) rendszerű pisztolyok drágábbak, inkább professzionális felhasználásra alkalmazzák ezeket, a festék veszteség minimális, optimális a működésük.

Amire gondolni kell festékszóró pisztoly használatánál

A festék felhordó pisztoly használatának van néhány körültekintést igénylő tényezője, amit be kell tartani, illetve gondolni kell rá a használat előtt, alatt, mégpedig:

 • a festést igénylő felületen kívül minden mást alaposan letakarni, leragasztani (a festék permet miatt) Alaposabban, mint ha hengerrel vagy ecsettel történne a festés
 • zárt térben folyamatosan szellőztetni, ablakokat nyitva tartani (szintén a festék szálló permet miatt)
 • szeles időben kint ne végezzük a szórópisztolyos felhordást
 • Huzat esetén zárt térben sem szabad a felhordást végezni, a festék nem a célterületre fog kerülni
 • védőruházatot, szemüveget, kesztyűt, maszkot viselni a szálló festék miatt
 • a festékszórót kb. 20-30 centiméterre tartsuk a felülettől, először függőleges, majd vízszintes irányba mozgassuk a felület előtt, átfedéssel dolgozzunk
 • az eszközöket minden használat után alaposan és szakszerűen meg kell tisztítani és úgy eltenni

 Festékszóró pisztoly

Kompresszor tartozékok, festékszóró pisztolyok minden igényhez a Profibarkács webáruháztól

A festékszóró pisztolyok körültekintő alkalmazásával gyors és precíz munkavégzés lehetséges, a végeredmény pedig önmagáért beszél. Bútorok, tárgyak is festhetőek ilyen módon, nem lesz csíkos, foltos, ecsetnyomos a felület.

Alsó-, felsőtartályos, különböző űrtartalmú, levegőigényű festékszóró pisztolyokat, akár HVLP rendszerűeket is választhat, néhány kattintás és küldjük is Önnek. Nálunk megtalálja a legjobb festékszórókat a munkához, Extol, Vorel, Yato, Scheppach, Einhell, Neo márkájú festékszóró pisztolyokat, fúvókákat, tartalék festékszóró tartályokat egyaránt, megrendelés,  aztán előkészület és már indulhat is a munka.  Mire a festéshez szükséges alapanyagokat beszerzi, a felületet előkészíti, a takarófóliát lerakja, már érkezik is a kiválasztott festék felhordó pisztoly.

A festékszóró pisztoly nem ritka manapság hétköznapi háztartásokban sem, hiszen egyre többen próbálkoznak meg otthonuk felújításával saját kezűleg, kezd legalább olyan elterjedt lenni, mint a laminált parkettázó eszközök.

 

Gyakran ismételt kérdések a festékszóró pisztolyokkal kapcsolatban

 

Az alsó- vagy felsőtartályos szórópisztoly a jobb?

Egyéni ízlés dolga, a végeredmény szempontjából nem igazán van jelentősége. Kinek melyikkel esik jobban kézre a festékszóró pisztoly, illetve melyiktől látja jobban a festendő felületet.

Jó minőségű HVLP festékszórót keresek, mit ajánlanak?

Az Extol Prémium 600 ml-s HVLP rendszerű felsőtartályos festékszóró pisztolya ár- érték arányban, minőségben kiváló termék.

Barkács célra kisebb tárgyak fújásához melyik festékszóró pisztolyt vegyem meg?

Az Extol Prémium 100 ml-s HVLP rendszerű felsőtartályos festékszóróját, 0,8 mm-es fúvókával. Tökéletes választás kisebb felületek fújásához.

Szűrés
Ár
 (Ft)
1 990 Ft - 25 490 Ft
Terméktípus
Márka
Légtömlő csatlakozó mérete
Tartály űrtartalma
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!