Fürdőszoba felújítás

Idő - Kevesebb, mint 2 óra
Idő - Több nap
Kategória - Fürdőszoba felújítás
Kategória - Karbantartás
Kategória - Konyhafelújítás
Kategória - Otthonfelújítási ötletek és projektek
Nehézség - 1
Nehézség - 2
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Infrapanel fürdőszobába

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy hidegebb napon a fürdőszobában fürdés előtt, közben vagy után fázott, hiába ment a lakásban a fűtés. Ez, ha belegondolunk teljesen érthető jelenség, hiszen ilyenkor meztelenek vagyunk, illetve fürdést követően még a bőrünk is vizes, ami miatt a megnövekedett párolgás is hőt von el a testünkről. Ezen persze könnyedén segíthetünk azzal, hogy a termosztátot magasabbra állítjuk a zuhanyzás előtt, viszont az egész házban megemelni a hőmérsékletet nem biztos, hogy célravezető, hiszen így könnyen előfordul, hogy miután felöltöztünk a vastag téli pizsamánkba, hirtelen melegünk is lesz. Erre a problémára kiváló megoldást nyújt egy fürdőszobai kiegészítő fűtőberendezés, mely segítségével csak annak a helyiségnek a hőmérsékletét tudjuk megemelni, amelyikét szükséges.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. október 17.
WC ülőke méretek és típusok

Habár a WC ülőke kiválasztása fürdőszobánkba pont egy olyan témának tűnhet első pillantásra, amely nem túl izgalmas, mégis, ha jobban beleássuk magunkat, számos kérdés merülhet fel, amelyeket érdemes figyelembe venni. Az optimális kényelmen, a funkcionalitáson és az esztétikán túl ugyanis a megfelelő méret és a típus kiválasztása is olyasmi, ami hosszú távon komfortosabbá és higiénikusabbé teheti a mindennapjainkat.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. október 11.
Darálós szennyvíz szivattyú fürdőszobába

A modern otthonokban egyre fontosabbá válnak a helytakarékos és praktikus megoldások, amelyek nemcsak az életünket teszik sokkal egyszerűbbé, de akár az ingatlanunk értékét is növelhetik. Az egyik ilyen újítás a darálós szennyvíz szivattyúban rejlik, amely számos helyiség számára, köztük a fürdőszobába is kiváló lehet, főleg, ha nincs lehetőség hagyományos szennyvízelvezető rendszer kialakítására. De hogyan is működnek ezek és milyen típusát érdemes beszerezni? A folytatásban minden kérdésre válaszolunk!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. október 04.
Fürdőszoba szilikonozása kezdőknek

A fürdőszobai rések tömítése egy olyan feladat, amely nem igényel különösebb szakértelmet, így némi kézügyességgel, odafigyeléssel és türelemmel mi magunk is meg tudunk küzdeni ezzel a kihívással, még akkor is, ha nem volt még tapasztalatunk hasonló munkával. Az alábbiakban pedig részletesen bemutatjuk hogyan lehet a fürdőszobát szakszerűen szilikonozni, valamint, hogy milyen anyagokra és eszközökre lesz ehhez szükségünk.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. szeptember 11.
Csemperagasztó anyagszükséglet számítás

Minden háztartásban megtalálhatók a járólapok és csempék, sok esetben pedig előfordul, hogy új burkolatokat kell leraknunk, vagy a régit cserélnénk esetleg egy újabbra. Amennyiben járólaplerakásról, csempézésről van szó, előbb utóbb eljutunk arra a pontra, hogy be kell szerezni a szükséges anyagokat. Ilyenkor a legnagyobb kérdés az, hogy miből mennyit vásároljunk meg.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. augusztus 07.