Kerti szivattyú

Egy megbízható és hatékony kerti szivattyú nélkülözhetetlen segítőtárs a kert gondozásában. A növényeknek, a fűnek rendszeres öntözésre van szükségük, akár fúrott kútból, akár víztározóból könnyedén kivitelezhető a rendszeres öntözésük kerti szivattyúk használatával. A Profibarkács 20 féle kerti szivattyút kínál Önnek a legmegbízhatóbb típusokból, sőt, ha dimbes-dombos helyen kell megoldani a szivattyúzást, az átemelő szivattyú kínálatunkban garantáltan megtalálja, amit keres!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
17 290 Ft - 97 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Maximális szállítási mennyiség  (liter/óra)
-
25 liter/óra - 180 liter/óra
Maximális emelőmagasság  (m)
-
20 m - 55 m
Maximális szállítási nyomás  (bar)
-
2 bar - 5 bar
Maximális szívómélység
-
7 - 9
Teljesítmény  (W)
-
500 W - 1 300 W
Termék státusza
Szűrés és rendezés
24 termék
24 termék

Mire jó egy kerti szivattyú?

Igen sokoldalúan használható a ház körül. Az első, ami eszébe jut talán a locsolás, de a házi vízellátás, nyomásfokozás is a lehetőségek között van. A kerti szivattyúk változatosan használhatók, szinte minden kertes házban, hétvégi vagy hobbikertben szinte kötelező darab. Ezek a berendezések hidrofor szivattyúként is bevethetők, házi vízellátó készülékek szivattyújaként. Ráadásul kiváló kútból való vízvételhez, de figyelni kell, hogy csak felszíni szivattyúként használhatók.  Mivel hordozható változatai is léteznek, érdemes ezek beszerzését megfontolni, ha a locsolás nem helyhez kötötten történik.  Kerti szivattyút télre teljesen le kell vízteleníteni és úgy eltenni.

kerti-szivattyu

Kerti szivattyút vagy búvár szivattyút vegyek?

Mivel sokféle szivattyú van a piacon, érdemes néhány alapvető tulajdonságot tisztázni, hogy pontosan tudja, mikor melyikre van szüksége. A búvárszivattyúk legfőképpen medencék, pincék vízszivattyúzására alkalmasak, nem képesek messzire elvinni a vizet és locsolásra sem jók, mert a cső végén nincs nyomás. Ezzel szemben a kerti szivattyúk képesek a szükséges nyomást előállítani távolabb is a vízforrástól az öntözéshez. Ezekben a berendezésekben van egy szívó és egy nyomó oldal, legtöbbször 1” -os menettel. Bekötésnél nem mindegy, hogy merev csővel vagy tömlővel szállítaná a vizet. Ez utóbbi esetben egy gyors tömlőcsatlakozóval ajánlott ellátni a berendezést.

Ha a kút üzemi vízszintje 9 méter alatt van akkor búvárszivattyút kell használni, ha efelett, akkor egy talajfelszínre telepített szivattyú is ellátja a funkciót.

A kerti szivattyúk jelentősen megkönnyítik a kerti munkákat, bár van, aki háztartása vízellátására használná, ez esetben olyan típust válasszon, amelyiknél biztosított a 25-30 l/perc vízhozam. Veteményes locsolásához is hasonló teljesítményre van szükség.

Tipp: Egy jó akkus láncfűrész minden kertes házban hatalmas segítség lehet, nézz szét nálunk.

Kerti szivattyú választás tényezői a vízhozam és a teljesítmény

Ahhoz, hogy a megfelelő szivattyút sikerüljön beszerezni, tudni kell, hogy minél mélyebben van a víz, annál nagyobb teljesítményű kell legyen a berendezés, hogy képes legyen az öntözőrendszert vízzel ellátni. Az ajánlás az, hogy egy 60 l/perc teljesítményű szivattyú 1,5 méterről 50, míg 9-10 méterről már csak 10-15 liter vizet fog a felszínre hozni. Nem szabad alul kalkulálni, mert máskülönben nem elég a nyomás a locsoláshoz.

Másik fontos tényező a vízhozam. Tudni kell azt is, hogy az adott kút képes -e annyi mennyiségű vizet adni, amire szüksége van. Ennek legegyszerűbb módja, ha elindítja a szivattyút és egy vödörbe engedve meg kell figyelni, hogy percenként hány litert biztosít.  

Kerti szivattyúk széles választékban a Profibarkácson

Webáruházunk kerti szivattyú választékában már 30 e Ft alatt kiváló minőségű berendezéshez juthat csupán néhány kattintással! A legnagyobb márkák termékeit forgalmazzuk, mert tudjuk, hogy ezekkel Ön is elégedett lesz minden egyes használatnál. A kínálatban megtalálhatók a Riwalll Pro, Einhell, Extol Craft és a Hecht szivattyúi különböző teljesítménnyel, eltérő paraméterekkel minden igényt lefedve.

Az önfelszívó kerti szivattyúk

Manapság széles körben használják a ház körül vagy otthoni feladatokhoz a szivattyúkat. A legtöbb ilyen használatban lévő szivattyú önfelszívó típusú. A ház körül és a kertekben a JET rendszerű vagy az elektromos önfelszívók a legelterjedtebbek. Ipari területen a centrifugál szivattyúk vagy az oldalcsatornás önfelszívó rendszerűek népszerűek. A hagyományos önfelszívóak 7-8 méter mélyből is felszívják a vizet, a JET típusúak akár 9 méterről is!

Ezek a szivattyúk egy járókeréken és egy Venturi csövön át visszafecskendezik a vizet és kidolgozzák a vízből a levegőt. Ekkor nyomáskülönbség alakul ki, a visszaforgatás és a felszívott nyomás egyesülésével felerősödik a szivattyú nyomásteljesítménye. 

Mi alapján válasszak kerti szivattyút?

Egy megbízható kerti szivattyú hosszú távon segítőtársa lesz a ház körüli vagy kerti munkáknál. A legfontosabb, hogy eldöntse pontosan milyen célra használja majd a szivattyút. Az önfelszívó szivattyúk főként fúrt és ásott kutakból való víz kinyerésére és öntözőrendszerek táplálására használatosak.

Mindenképpen figyeljen oda az alábbi paraméterekre:

  • a szivattyú teljesítménye
  • emelőmagassága
  • maximum szívómélység
  • szállított vízmennyiség

 

Kerti szivattyú rendelés a Profibarkácstól

A kerti szezon indulásával minden kerttulajdonosnak szüksége lesz kerti szivattyúra, és egy megbízható gyártó berendezésével hosszú távra meg lesz oldva ez a kérdés. Nézze meg ajánlatainkat, válassza ki az Önnek legmegfelelőbb paraméterekkel rendelkező kerti szivattyút és rendelje meg házhozszállítással! Néhány napon belül használatba is veheti ezt a rendkívül hasznos kerti gépet!

Ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden további vásárlásánál törzsvásárlói kedvezményekhez juthasson!

 

Hogyan válassz kerti szivattyút?

A legolcsóbb kerti szivattyújuknak hány méter az emelőmagassága?

A Riwall Pro kerti szivattyúja kevesebb, mint 30 ezer forintért 50 méteres emelőmagasságra képes.

Legalább 150 l/ perc szállítási kapacitású szivattyút keresek, melyiket ajánlják?

Az Extol Craft 84512 típusú kerti szivattyúja 10.800 l/óra kapacitású, azaz 180 l/ perc.

Öntözéshez kerti vagy búvárszivattyút vegyek?

Kerti szivattyút ajánljuk.

 

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Hogyan válassz szivattyút? című cikkünket!