Sniccer penge

A sniccer penge és a tapétavágó kés azok a kéziszerszámok, melyeknek minden háztartásban, minden mester szerszámosládájában, minden üzletben vagy műhelyben helyük van. Igazán funkcionális eszközökről van szó, a cserélhető, letörhető pengéknek köszönhetően mindig éles állapotban lehetnek, és vághatunk velük tapétát, kartont, kábelt, fóliát, szinte bármit, amivel csak a penge elbír. Elérhető árban vannak, és szerkezetükből, felépítésükből adódóan biztonságosan használhatók. Webáruházunkban sniccer pengék óriási választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen sniccerét, tapétavágóját feltöltse új, éles vágófelületekkel.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 9 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Termék státusza
Szűrés és rendezés
74 termék
74 termék

A pengés sniccerek sokoldalúsága

A cserélhető, tördelhető pengéjű kés a kéziszerszámok között az egyik legkeresettebb és legpraktikusabb eszköz. Mindig kéznél van, gyorsan „üzemképes” és könnyen orvosolható, ha már nem elég éles, csak le kell törni a penge végét vagy kicserélni. Számtalan dolog vágására alkalmasak, mivel alapanyaguk leggyakrabban szénacél, a markolatuk pedig műanyag, vagy ritkább esetben fém. A drágább sniccerek gumibevonattal is ellátott markolattal büszkélkednek. A szénacél magas szén és mangán tartalommal bír, emiatt pedig jó a kopásállósága ugyanakkor rugalmas is. Vannak széles pengések, vékonyabb pengések, és nagyon vékony pengések, melyek már főleg finomabb anyagok vágásához alkalmasak. Szerkezetileg nyomásra kitolható típusok és tekerővel lazíthatók is léteznek. Az igazán erős szerszámok fémbetétesek.

A sniccer pengék fő fajtái

  • trapézpengés: ezek professzionális felhasználású késpengék, ideálisak erősebb pengét igénylő vágásokhoz, mint például szőnyeg, PVC, de alkalmazzák tetőfedés, szárazépítés, mennyezeti burkolás és sok egyéb építőipari munkálatok során. A penge egyik fele kilóg a kés markolatából, ha már tompa, meg kell fordítani a pengét. Remekül teljesítenek komolyabb kihívások esetén, melyek a normál pengéknek már feladják a leckét.

 

  • törhető pengés: ez a kivitel a szakemberek és a háztartások, hobbi barkácsolók, ezermesterek bevált eszköze. Egy pengében sok-sok borotvaéles élszelvény van egymással összekötve törésvonalak mentén. Ha letörünk egy élszelvényt, máris ott egy másik, ugyanilyen éles szelvény. A pengék rögzítése csavaros vagy gombos. A csavarosnál egy fémsínben fut a penge, a sín ki is lóghat a nyélből, hogy minél közelebb legyen a penge a munkadarabhoz. 9/18/25 mm-es széles méretek az elterjedtek, a kések is ezekkel kompatibilisek. Az egyszerű tördelhetőség miatt nincs pengecsere miatti időveszteség, és mindig éles pengével vághatunk. Hatékonyságuk megkérdőjelezhetetlen. A törhető pengések között a legmagasabb minőségűek titán éllel rendelkeznek és lézeresen élezettek. Ezek között a pengék között találhatunk fűrészfogút is, ha az elvégzendő feladat, vágás ezt kívánja meg.

 

Horgas pengék a sniccer pengék között

A horgas vagy más néven kampós pengék speciális kialakítással rendelkeznek, ha letesszük magunk elé és ránézünk, kétoldalt szimmetrikusan 1-1 kampót látunk a pengén. Nem csak a penge, de a sniccer kialakítása is eltér a hagyományos típusoktól. Ez a horgas, kampós megoldás ugyanúgy cserélhető, ráadásul kétoldalas és kifejezetten hatékony, egyszerű vágást biztosít az alábbi anyagoknál:

  • karton
  • ragasztószalag
  • műanyag fólia
  • hálócsomagolás
  • különböző pántok
  • zsinór, madzag
  • zsugorfólia
  • buborékfólia

Webshopunkban többféle méretben, általában 5 darabos kiszerelésben rendelhetők. Ezeket a pengéket funkcionalitásuk miatt előszeretettel alkalmazzák futárcégek, webshopok, üzletek és minden olyan helyen, ahol az áruk tömkelege miatt sokat kell kartont bontani, zsugorfóliát vágni, pántokat vágni, dobozokat kibontani.

Kínálatunkban gipszkarton gyaluhoz is talál pótkéseket, tartalék pengéket.

A sniccer pengék választékában a körzővágó pengék és a görgőkés pengék

A sniccer pengék között megtalálhatók a pengék körzővágóhoz, körkivágóhoz. Ezek a pengék kiválóan alkalmasak papírok, fóliák, bőr és más anyagok körkivágásához. A görgőkés pengék egyenes és íves vágáshoz is, szövet és papír anyaghoz is praktikusan használhatók.

sniccer penge

Precíziós késhez alkalmas sniccer pengék, pót pengék

A precíziós vagy dekor kések is igen népszerűek a kézműveskedők, barkácsolók, modellezők körében. Ezeknek a késeknek a pengéi is cserélhetők. Olyan feladatokhoz ajánlottak, ahol kisebb erőkifejtés szükséges, ugyanakkor nagyon éles és keskenyebb, jól „célozható” a penge. Ezek a kések tollhoz hasonlító, hengerszerű nyelük miatt finom mozdulatokra, vágásokra adnak lehetőséget.

Ha már precíziós: Szakemberként szüksége lehet egy jó precíziós, vagy műszerész fogóra. Nézzen szét kínálatunkban!

A legélesebb sniccer pengék, pót pengék a Profibarkácson

Webáruházunk mindig elkötelezett a minőség iránt, nincs ez másként a tapétavágó késekhez alkalmas pengék esetén sem.  Yato, Extol, Wolfcraft, Fiskars, Handy, Neo, Fortum, Top Tools pengéi versenyeznek az Ön kegyeiért, hogy kosarába kerülhessenek. Mindegyik kiváló minőségű termék, ráadásul nem kizárólag a hagyományos törhető, vagy trapéz pengéket találja meg nálunk, de gipszkarton gyaluhoz való pótpengéket, horgas pengéket, precíziós kések pengéit, fűrészfogú késpengéket, görgőkés pengéket, körzővágó pengéket is rendelhet, igénytől függően.

Aki extra éles pengét keres, annak is van ajánlatunk, ezek titán bevonatú éllel rendelkező, lézeresen edzett termékek, hihetetlenül élesek, profin vágnak. Ahol pedig sok penge fogy, a Wolfcraft trapézpengéje nagyszerű választás, 100 db-os kiszerelésben, praktikus adagolós, biztonságos tárolóban.

Tároló ládát keres a pengéknek műhelyében? Tarton rendet rendszerezőink, alkatrésztároló dobozainkban!

 

Gyakran feltett kérdések sniccer penge , tapétavágó penge vásárlásakor

 

Melyek a legélesebb pengék vágókésekhez?

Azok, amelyek lézeresen élezettek, titán éllel rendelkeznek.

A trapézpenge padlószőnyeg, PVC telepítéséhez alkalmas?

Igen, a trapézpenge kiválóan alkalmas ezeknek a vágásához, webshopunkban több gyártótól is választhat ilyen típusú pengéket, késeket.

Zsugorfóliák, kartonok bontásához, rögzítő pántok vágásához melyik sniccer pengét ajánlják?

A horgas vagy más néven kampós pengék és az ezekkel kompatibilis kések a legjobb választás ezekre a vágási feladatokra.