H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Gyepszellőztető

Gyepszellőztető rendeléséhez tökéletes helyen jár! Ezeket a gépeket gyakran nevezik még fűszellőztetőnek, vagy talajlazító gépnek is. Évente kétszer érdemes őket használni, hogy a gyep gyökérzete új erőre kaphasson, és ezáltal még erősebb, még egészségesebb pázsit alakulhasson ki. Válogasson akkus, elektromos, vagy benzines gyepszellőztető kínálatunkból!

Javasoljuk Zsolt videójának a megtekintését, mielőtt gyepszellőztető választasz, hiszen tökéletesen összefoglalja mire jó ez szuper kerti gép.

A kert maga, mindig ugyan az, mégis minden nap másnak tűnik. Elragadó képet fest verőfényes napsütésben, és akkor is, amikor beköszöntenek az esős napok, vagy ha mindent beborít a hó. Amikor lehullnak a falevelek ősszel, a levelek mennyisége is minden nap változik. A kert soha nem ugyan olyan egyik nap, mint a következőn.

Kertünk szépségét nem csak a mesés virágok, a zamatos gyümölcsöket hozó fák vagy kerti bútorok stílusos elrendezése adja, nagyon nagy szerepet töltenek be a füves területek. A zöld szín elhozza a tavasz és a nyár ízét és a szabadság érzését. Természetesen, hogy tudjuk élvezni a kertünkben eltöltött időt, valamint ahhoz, hogy ezt a szemeket gyönyörködtető látványt fenn tudjuk tartani, bizony sokat kell foglalkozni a karbantartással is. A fákat metszeni kell, a sövényeket vágni, a virágokat gondozni és a gyeppel is van bőven tennivalója az embernek.

Webáruházunkban rengeteg kiváló minőségű kerti szerszámot szerezhet be, aminek segítségével rengeteg időt és energiát tud megspórolni magának a karbantartási feladatokat illetően. Többek között megtalálja a csúcsminőségű fűnyíróink bármely típusát vagy a modern, emberi munkát kiváltó robotfűnyírók egyikét. Sajnos, az esetek többségében nem elég a tökéletesség eléréséhez a folyamatos fűnyírás és öntözés. Nagyon jó szolgálatot tesznek kertjében a gyepszellőztető kerti gépek, amiket muszáj kipróbálnia ahhoz, hogy lássa, milyen pozitív változások történnek használat után a gyeppel.

 

Mire jó a gyepszellőztető?

A tavaszi első fűnyírás előtt, érdemes a terepet megtisztítani minden olyan szeméttől, amely a tél folyamán a felületre került. Ezt követően megtörténik a fűnyírás. A fűnyírás után, ajánlott elvégezni egy tavaszi gyepszellőztetést. A folyamat közben minden olyan elhalt fűmaradvány kikerül a fű közül, amelyet esetlegesen a fűnyíró nem tudott kiszedni. A második év tavaszára besűrűsödik a gyep gyökere. Ezekre a besűrűsödött gyökerekre serkentően hat a gyepszellőztető gép kése általi, kismértékű megtépés. Azért, hogy a tápanyagfelvétel jobb legyen, a gyepszellőztető kése, kis lyukakat képez a talajban. Ha öntözőrendszer van kialakítva kertjében, nagyon oda kell figyelni arra, hogy a gyepszellőztető kése, ne tegyen kárt a rendszerben, a szórófejekben vagy a csőrendszerben. Ezeken a területeken is minden további nélkül lehet használni, viszont jóval óvatosabbnak kell lenni.Milyen típusait ismerhetjük meg a fűszellőztetőnek?

A legköltséghatékonyabb módja a gyepszellőztetésnek a kézi szerszám használata. Bár ugyan úgy elvégzi a feladatot, de érdemesebb beruházni az ennél komolyabb eszközökre, hogy könnyítse a munkáját és időt spóroljon meg. Mint általában a kerti gépeknek, ez esetben is három típusát különböztethetjük meg a talajlazítóknak.

 

Elektromos gyepszellőztető

Leginkább azért szeretik az emberek az elektromos gépeket, mert lényegében, ahhoz, hogy használatba vegyük, nem kell semmi mást tenni, csak csatlakoztatni a kábelt az áramforráshoz és máris készen állnak a munkára. Nem csak a férfiak, de a nők számára is ideális választás, kezelésük nagyon egyszerű, nem igényelnek nagyobb fizikai erőkifejtést mobilizálásuk.

A vezetékkel rendelkező szerszámok egyik nagy hátránya, hogy csak addig tud az eszközzel haladni, ameddig azt a kábelek engedik. Ebben az esetben különösen kell figyelni arra, hogy véletlenül ne vágjuk át a vezetékeket a gép aljába helyezett pengékkel. Webáruházunkban több gyártó által forgalmazott elektromos gyepszellőztetőt talál, mint például az Einhell, a Riwall PRO vagy a Verto. Az igazság az, hogy mindegyik márka termékeit bátran merjük ajánlani, mégis mindenkinek van kedvenc típusa, így kiemeljük mi is a mi kedvencünket, a Hecht 1700w elektromos gyepszellőztetőt.

 

Akkumulátoros gyepszellőztető

Ha mégis problémát jelentene a kábel, vagy csak egy kicsivel nagyobb mozgásteret szeretne, mindenképp érdemes beszereznie egy akkumulátoros gyepszellőztetőt. Az elektromos gépekhez hasonlóan rendkívül csendesek, nagy teljesítményű akkuik pedig kezeskednek az órákon át tartó folyamatos munkavégzésről. Nem lesz helyhez kötve, a kert legtávolabbi pontjában is kényelmesen végezheti feladatát. Ajánljuk kisebb és közepes méretű területek talajának szellőztetésére. Kínálatunk között megtalálja egyebek mellett az Einhell GE-SC 36/31 Li Solo talajlazító és fűszellőztető gépet is, melyet használhat szellőztetésre, talajlazításra és moha eltávolítására.

 

Benzines gyepszellőztető

A nagyobb méretű területek gyepének karbantartására a benzines gyepszellőztetők a legalkalmasabbak. Ezek a területek akár 500 m2 nagyságúak is lehetnek. Mivel semmilyen kábel nem tartozik a géphez, bárhol tud vele érvényesülni, így az sem akadály, ha nincs a közelben elektromos hálózat. Potenciális segítség lehet, ha dombos, osztott területet szeretne gondozni. Fontos tudni vásárlás esetén, hogy a gép motorját és az alkatrészeket karban kell tartani.

Szükség esetén olajat kell cserélni, ellenőrizni kell a biztosítékokat, a gyertyákat. Hátránya, hogy Co2 kibocsátása miatt, működtetése káros a környezetre nézve, valamint költségesebb a használatuk az elektromos, vagy akkumulátoros társaikhoz képest.

 

Talajlazító, vagy gyepszellőztető gép rendelése a Profibarkács.hu webáruházból

Ha a gyepe elérte végleges, tökéletek küllemét, szerezze be webáruházunkban egy kiváló minőségű medencét, amiben felfrissítheti magát a kerti munkálatok után. Ha bármilyen kérdés felmerülne és segítségre van szüksége, keressen fel minket, mi segítünk Önnek kiválasztani az Önhöz legtesthezállóbb termékek valamelyikét. Tudjuk, hogy nem egyszerű választani ekkora kínálatból, hiszen jelenleg is több, mint 20 fajta gépből válogathat.

Egyébként az a tapasztalat, hogy miután megvan az igény, könnyen meg tudja találni megfelelő gépet. Van aki halk működésre vágyik, de nincs elektromos áram a közelben, nekik például csak az akkus talajlazító lehet a jó megoldás. Természetesen a legtöbben az elektromos változatot választják, ott pedig már a használni kívánt terület nagysága adja meg a választást. Gépeinket jellemzően 300 nm és 1200 nm között ajánljuk afelett már benzines kell. Ha pedig benzinest választ, hamar kiderül, hogy kell-e önjáró, mekkora teljesítmény kell a talaj tömörsége miatt. Ha ezekre a fő paraméterekre választ tud adni, hamar meglesz a tökéletes gyepszellőztető gép választás.

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!