Robotfűnyíró

Egy robotfűnyíró minden kertbe elkél, ahova gondosan ápolt gyepet képzeltek el, ám szeretnének megspórolni egy kis hétvégi családi időt a fűnyírással. Mára a választék és a fűnyíró robot gépek tudása, teljesítménye eljutott arra a szintre, hogy egészen nagy, de komplex kialakítású kertek, területek pázsitját is gondozni tudják ezek az aranyos kis gépek.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
1 termék
1 termék

Bizonyára már többen elgondolkodtak azok, miközben álltak kertjük közepén, kémlelve a gyepet, ami már szinte kiáltott a vágásért, hogy mégis hogyan lehetne elkerülni az akár több óra hosszán át tartó fűvágási folyamatot. Sokszor, olyan kevés ideje van az embernek a munka mellett arra, hogy a családjával legyen, nem beszélve arról, hogy akik kertes házban laknak, az udvar gondozására különösen oda kell figyelni, így ez is időt vesz el tőlünk.

Akad olyan kerttulajdonos is, aki egyszerűen csak nem szeret füvet vágni. Talán az egyik legjobb találmányt, a robotfűnyírót, pontosan egy olyan ember ihlette, aki sem időt sem energiát nem akart fűnyírásra szánni. Ez persze csak feltételezés, viszont az biztos, hogy rengetegen vagyunk hálásak az ötletért és a megvalósításért. Nincs is jobb annál, mint a kerti tó partjáról figyelni az aranyos kis robotot, ahogy a füvet kezeli, míg mi ejtőzünk.


Milyen előnyökkel jár egy robotfűnyíró?

Rohanó világunkban a technológiai újítások által, egyre több, emberi munkát kiváltó gépeket dobtak piacra. Ebbe a csoportba tartoznak az önműködő, emberi beavatkozást nem igénylő robotizált fűnyírók is. Lehet sokan nem is tudtak eddig a létezésükről, de az is előfordulhat, hogy nem kaptak kellő felvilágosítást arról, miért is jó, ha van a háznál egy robotfűnyíró.

Elsősorban nagyon sok időt szabadíthat fel magának, így élhet a hobbijának, medencézhet, napozhat, kertje ennek ellenére, mindig tökéletes formában fog pompázni. Elképesztő látványt nyújt, hogy a fű mérete mindenhol egyenlő nagyságú és kellemes érzéssel fogja eltölteni a frissen nyírt fű illata is.

 

Hogyan tud Ön helyett dolgozni egy robotfűnyíró? – a telepítés menete

A robotfűnyírót telepíteni kell, úgynevezett határoló kábelek között fog mozogni kertjében. Ezt úgy kell elképzelni, mintha egy láthatatlan kerítést hoznának létre. Ennek a munkafolyamatnak nagyon precíznek és pontosnak kell lennie, hogy a fűnyíró előtt, semmilyen akadály ne legyen. Leütő tüskék segítségével végigfuttatják a fű felszínén a vezető kábelt. Nem kell amiatt aggódni, hogy ez rontja a látványt, hiszen a fű, ahogy nő, pár héten belül teljes takarást biztosít majd. Ha attól tartana, hogy valami talán mégis látszani fog, létezik egy olyan megoldás, hogy a talajba fektetik körülbelül 5-8 cm mélyen a kábelt, de ez természetesen a terület adottságaitól is nagymértékben függ.

A kábelekben mikrofeszültség fut, mely a dokkoló állomásba van bekötve, de ez sem Önre és családjára, sem házi kedvenceire nem veszélyesek, teljes mértékben biztonságosak. Legelőször ki kell jelölni a dokkoló állomás helyét. Egy olyan helyet érdemes keresni, ahol a fűnyíró majd tölteni tudja magát, természetesen a töltéshez sem fog kelleni az Ön keze munkája, hiszen erre vannak a vezető kábelek. Így a kis segédje bármelyik pontból visszatalál a dokkoló állomáshoz. A dokkoló generálja a kábelekben futó mikro feszültséget is, hiszen a fűnyírók Lítiumion-akkumulátorral vannak ellátva, ezzel téve lehetővé a szabad mozgást. Kertvárosokban igazán népszerűek, mivel itt nagyon sok szabálynak kell megfelelni. Nem mindegy mikor vágjuk a fát, mikor nyírjuk a füvet.

Ha belebotlott már Ön is ezekbe a problémákba, most talált rá a tökéletes megoldásra. Ezek a gépek rendkívül annyira csendesek, hogy akár éjszaka is dolgozhatnak úgy, hogy szinte azt senki észre sem veszi, kivéve a végeredményt, mert az mindenki számára lenyűgöző látvány lesz. A legtöbb gép, ütközés védelemmel is el van látva, így nem csak az úgynevezett láthatatlan kerítés határolja csak a fűnyíró útját. Ez annyit jelent, hogy ha valaminek neki ütközik, új irányt vesz fel és azon halad tovább. Vágás közben a pengék összeaprítják a füvet apró darabokra, majd a létrejött termék, természetes zöldtrágyaként fog funkcionálni, amivel egyenletesen beborítja a gyepfelületet.

Típustól függően, legyen akár verőfényes napsütés, vagy szakadhat az eső, olyan anyagokból gyártották ezeket a robotokat, hogy szinte minden időjárási viszonynak ellenálljanak. A hagyományos fűnyírókat is megtalálja webáruházunkban, de általában ezeket csak akkor vesszük elő, ha már igazán megérett a fű a vágásra, ellenben a robotfűnyírókat akkor engedi útjukra, amikor és ahányszor csak szeretné, Ön állítja be, milyen időközönként dolgozzon új segítőtársa.

Minél többször vágja a gyepet, annál tömörebb és egyenletesebb lesz. Élvezze, hogy nem kell fáradoznia, mert van, aki elvégzi a feladatot Ön helyett, és cáfolja meg, aki azt mondja, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb. Kivéve akkor, ha a szomszéd is beszerezte webáruházunkban valamelyik típust.

 

Robotfűnyíró ár, akció és rendelés webáruházból

Nézzen szét nálunk és válassza ki az Ön számára legideálisabb robotfűnyírót, hiszen Ön is és családja is megérdemli, hogy mindig tiszta, rendezett udvarra menjen ki pihenni és kikapcsolódni. Keresgéljen tartozékokat és kiegészítőket is a fűnyírójához, amiket szintén megtalál webáruházunkban.

Hecht és Riwall fűnyíró robotokat rendelhet a webáruházból. A választás során mindössze pár paramétert kell figyelembe venni a választáshoz!

Kezdjen az ajánlott terület nagyságával. Túl nagy területet nem fognak tudni ezek az akkus robotok karban tartani, oda már inkább traktort, vagy benzines fűnyírót ajánlunk. A max. vágási magasság a fű minőségét fogja meghatározni, a munkaszélesség pedig a gyorsaságot, hiszen minél szélesebb, annál több területet tud megmunkálni 1 körben. A kerekek száma inkább az egyenetlen talaj miatt érdekes, a max. lejtési szög pedig szintén azért, hogy a robot biztosan el tudjon jutni mindenhova. Nagyobb területekre a mi választásunk a Riwall RRM 1000 modellre esik.

A szép, ápolt gyephez természetesen víz is szükségeltetik, ha pedig nem a hálózatról veszi a vizet, fúrt kútjához biztosan megtalálja nálunk a megfelelő szivattyút is.

Ha kérdése lenne a termékeket illetően, bátran telefonáljon vagy írjon e-mailt, csapatunk tagjai készséggel állnak rendelkezésére.