Tűzőgép, szögbelövő

Tűzőgépre, szögbelövőre minden ezermesternek, barkácsolónak és szakembernek szüksége van. Ha tudjuk milyen típusú szögbelövők vannak a piacon, könnyen kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet. Léteznek akkus és elektromos típusok egyaránt és az sem mindegy, hogy milyen típusú kapcsokkal, tűzőszegekkel használhatók, vagy éppen hány szöget képesek belőni percenként. A Profibarkácson több, mint 10 fajta tűzőgép közül rendelheti meg a kívánt felhasználáshoz legoptimálisabb típust!

Tűzőgép, szögbelövő kiválasztása

Mielőtt tűzőgépet vásárol, ajánlott a tűzőszeget, kapcsot kiválasztani, ami a munka elvégzéséhez megfelelő. A tűzőszeggel kompatibilis gépet ilyenkor már könnyű megtalálni. Nem mindegy, hogy milyen munkára fogja használni a szögbelövőt, éppen ezért számtalan fajtájú, méretű tűzőszeg létezik, hogy minden küldetés teljesíthető legyen. A tűzőkapcsok kiválasztásánál figyelni kell a 3/1 és 3/2 arányra! Ez azt jelenti, hogy 1/3 rész a rögzítendő anyag vastagsága, 2/3 rész a tűzőkapocs benyúlása a hordozó anyagba, ez elsősorban puhafa esetén helytálló. Keményfa esetén az arány lehetőleg 1/1 legyen!

A tűzőgépek sokféle funkcióval rendelkezhetnek, melyek megkönnyítik és pontosabbá teszik az adott munka elvégzését. Sok esetben tűzőgépeket ragasztópisztollyal párhuzamosan használnak.

Tűzőgépek paraméterei

  • ütőerő beállítás lehetősége: ha ezzel a funkcióval bír a szögbelövő, akkor kényelmesen az adott anyaghoz igazíthatja a tűzőgép ütőerejét.
  • tűzőgép orr kialakítása: a keskeny orrú eszköz nehezen hozzáférhető helyeken is tud dolgozni.
  • utánütés funkció állítása: ha elsőre nem ütötte be a gép a tűző szeget, beállítható az után ütés funkció.
  • kapoccsal feltöltöttség „kijelzés”: általában a töltősín ablakán át látható mennyi kapocs van a gépben.
  • markolatreteszelő: nagyon fontos, hogy ha markolatreteszelő van a szögbelövőn, nem tud véletlenül kinyílni, elkerülhetők a spontán balesetek.
  • állítható távolságtartó: ha van ilyen a gépen, az azt jelenti, hogy a tűzőkapcsokat a munkadarab szélével párhuzamosan és azonos távolságra lehet betűzni.
  • övakasztó: ha van övakasztó a tűzőgéphez, könnyedén felakasztható munka közben, mégis kéznél marad.
  • szegbelövés: van, amelyik tűzőgép nem csak kapcsot, de szeget is be tud lőni.
  • kioldóbiztosító: ha ilyennel rendelkezik a gép, csak akkor tűz, ha közben a biztosítónyelv lenyomva van tartva.
  • LED világítás: egyes gépek LED világítással is rendelkeznek, így a munkaterület jobban látható amikor ez bekapcsolásra kerül.

Elektromos tűzőgépek, szögbelövők

Webáruházunkban Einhell, Extol, Novus elektromos szögbelövők közül választhat, melyek igazán hatékonyak, ugyanakkor működésükhöz áramforrás szükséges. Papírkötegeket fogathat össze, kárpitozhat, kisebb-nagyobb javítási munkákat végezhet el velük. A tárban a használó látja a rendelkezésre álló kapcsok mennyiségét, markolatuk hosszú ideig történő munka során is kényelmes fogást biztosítanak, a biztonsági zár pedig segít a balesetek elkerülésében.

Tűzőgép

Akkumulátoros tűzőgépek, szögbelövők

Akkumulátoros fajtákat webshopunkban a Graphite, Novus, Extol gyártóktól rendelhet. Ezek a tűzőgépek bárhol használhatók az akkumulátornak köszönhetően, akár áramvételezési lehetőség híján is. Bizonyos berendezések, mint például a Graphite akkus tűzőgépe kompatibilisen használható egyetlen akkumulátorral az Energy+ rendszerből. Az akksis szögbelövők általában 18 vagy 20 V-os lítium ion akkumulátorral használhatók, melyek biztosítják a hosszú működési időt. Az akkus típusok ráadásul csendesebbek, mint a pneumatikus tűzőgépek, viszont nincsenek olyan erősek. Kisebb, szűk, nehezen elérhető helyeken való munkához is ideálisak.

Milyen szögbelövőt válasszak?

Vannak az úgynevezett befejező szögbelövők, ezek kisebb szegek belövéséhez ajánlottak. Akkor alkalmazzák ezeket, maikor vékonyabb fa léceket, díszítőelemeket, kerítést, faházat kell „szögelni”, esetleg padlózatot rögzíteni. Mivel kicsik a szegek, könnyen elrejthetőek a belövés után, például gittel. Nem rontják le a munkadarab esztétikumát.

Ha például tetőfedéshez kell szögbelövőt választani, erre is van speciális ajánlat. Ezek igazán strapabíróak, hiszen extrém körülmények között kell dolgozniuk. Van, hogy a nap tűzi egész nap a berendezést, és van, amikor eső csepeg rá. Csúszásmentes kialakításuk is a biztonságos üzemeltetést támogatja, nem tudnak elcsúszni a ferde felületeken, a beépített övhorog pedig kifejezetten praktikus lehet a magasban történő munkák során.  Tetőfedés esetén előszeretettel használják a speciális tetőfedéshez kialakított szögbelövőket vízszigetelő kátránypapír rögzítéséhez, üveggyapothoz, fémborítású műanyaghoz.

Tűzőgépek, szögbelövők rendelése a Profibarkácstól

Akár napi munkájához, akár barkács tevékenységéhez, ház körüli javítási munkákhoz, dekoráláshoz van szüksége megbízható tűzőgépre, szögbelövőre, a Profibarkácson megtalálja a legjobbat! Egy megbízható és hatékony tűzőgéppel a munka sokkal gyorsabb, a végeredmény pedig színvonalasabb. Ne felejtse, hogy kiváló munkához elengedhetetlen a megfelelő célszerszámok használata, így például a szögbelövőkre is szükség van bizonyos munkák során.

Tipp: Betoncsiszolóra, falcsiszolóra lenne szükséged? Nézz szét webáruházunk választékában.

Rendelésnél regisztráljon, hogy minden későbbi vásárlásnál megszerezze a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

 

Tűzőgép, szögbelövő vásárlásával kapcsolatos kérdések

Akkus vagy elektromos szögbelövőt vegyek?

Az akkust bárhol használhatja, nem kell áramforrás hozzá.

A szögbelövőbe milyen tűzőszeget kell venni?

Minden tűzőgépbe, szögbelövőbe meghatározott méretű, típusú kapcsok, szegek valók, erről informálódhat a használati útmutatóban, sok esetben a tűzőgép dobozán is szerepel.

A finiselő szögbelövők mire valók?

Nevükből adódóan elsősorban befejező munkákhoz. Vékonyabb, jól elrejthető szögekkel működnek. Nem rontják le a munkadarab megjelenését, a szögek el is tüntethetők később.