Fültok

A fültok használata a nagy hanghatással járó munkavégzések során kiemelt jelentőséggel bír. Vásárolj minőségi fültokot, a hallásod múlhat rajta. Ha egész nap viseled, akkor az is fontos, hogy kényelmes legyen. Görgess legalulra, elmondjuk hogyan válassz fültokot, mire figyelj vásárláskor, és egyéb érdekességekről is írunk munkavédelem, hallásvédelem témakörben. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 690 Ft - 13 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
22 termék
22 termék

Mire jó a hallásvédő fültok?

A fül, vagy hallásvédelem a nagy hanghatással járó munkavégzések során kiemelt jelentőséggel bír. Sajnálatos módon, a tapasztalatok szerint, nagyon sokan spórolnak a munkavédelem ezen területén, annak ellenére, hogy ezek az eszközök kifejezetten az olcsóbb munkavédelmi ruházati tárgyak közé tartoznak, nem is beszélve arról, hogy mivel jelentősebb kopásnak, vagy erőhatásnak nincsenek kitéve, hosszú éveken át segíthetik munkánkat és óvhatják hallásunkat. Éppen ezért, hosszabb távú használat esetén érdemes rászánni a pénzt és egy jobb minőségű, megfelelően párnázott modellt beszerezni, ami amellett, hogy megfelelően védi hallásunkat, még elviselhető komfortérzetet is nyújt.

 

fültok

 

Hogyan működik a fültök, mennyire hatékony?

A fültok különösen alkalmas váltakozó zajhatásnál és szennyezett környezetben végzett munkához. A fülvédő tokja eltakarja a teljes fület és a fejpánt stabil és kényelmes elhelyezkedést biztosít. Magas szigetelő teljesítmény érhető el, egyszerűen használható, nincs nyomásérzet a fülben, viselése egyszerűen ­ellenőrizhető.

A hallásvédő eszköznek a megengedett szintre vagy az alá kell csökkentenie a zajhatást úgy, hogy a figyelmeztető hangjelzések még hallhatóak legyenek. A halláskárosodás zajszintje 85 dB, de az új EU-jogszabály szerint a munkáltatónak 80 dB felett biztosítani kell a zajvédő eszközt.

A hallásvédő védelmi képességét SNR értékkel adják meg. Pl. ha a mért zajszint 110 dB, 26 dB SNR értékű zajvédő eszközt kell használnunk, ami a zajszintet a biztonságos 84 dB-re csökkenti.

Ne felejtsd el arcod védelmét sem munka közben, használj arcvédőt.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fültokot?

A hallásvédő eszköz célja, hogy a megengedett szintre vagy az alá csökkentse a zajhatást úgy, hogy a figyelmeztető hangjelzések még hallhatóak legyenek, valamint tompítsa a hirtelen felmerülő, impulzusszerű zajokat. A megfelelő hallásvédelmi eszköz, legyen az fültok vagy füldugó, kiválasztása esetén tájékozódni szükséges a munkaterületen mért átlagos zajszintről és a használni kívánt fülvédő SNR értékét kivonva ebből az értékből. Ekkor megkapjuk a fülekre ható akusztikai nyomás mértékét. Például: gyári környezetben a megmért átlagos zajszint 100dB, akkor azt az előírt 85dB alá kell csökkenteni. Ennek elérésében segítséget nyújt egy minimum 15dB SNR értékkel bíró hallásvédelmi eszköz. MSZ EN 352 szabvány szerint minden hallásvédő eszközön szerepelni kell az alábbiaknak: gyártó/márka/modell név; EN-szám; szükség szerinti használati/viselési utasítás; CE-jelölés; fel-és újrahasználhatósági információk.

 

Mi a különbség a passzív és aktív hallásvédelmi eszközök között?

A passzív hallásvédők az összes külső zajt és beszédhangot elnyelik, nincs beépített elektronika és nehezíti a kommunikációt.

Az aktív eszközök beépített elektronikával rendelkeznek, melyek csak a szabvány szerinti 80dB feletti zajokat csillapítják. Tehát a normál beszéd és egyéb hangok változatlanul hallhatók. Azáltal, hogy minden hang hallható, gyorsabb reagálási időt biztosít gyári környezetben, építkezésen. Gyors kommunikációt és reagalást biztosít, nem csak veszélyes élethelyzetekben. A megfelelő hallásvédelmi eszközök használatával munkahelyi balesetek is megelőzhetők.

 

Egy speciális kategória: a gyermekeknek szánt fültokok, fülvédő tokok a hallásvédelemért

A Profibarkács.hu kínálatában talál kifejezetten gyermekek számára készült fültokokat. A vonzó, élénk színű hallásvédők fejpántos változatban kaphatók. Ezeket a termékeket kifejezetten fiatalabb viselők számára tervezték, beleértve a gyermekeket is, hogy megvédjék a mérsékelt zajszinttől a mindennapi helyzetekben, például társasági és szabadidős tevékenységekben. A gyermek hallásvédők állandó kényelmet biztosítanak hosszú ideig történő viselés esetén is.

Kínálatunkban a Neo, a Wolfcraft és a Yato fültokjait találhatja meg.

Milyen munkavégzéshez ajánljuk a fültokokat?

A fültok különösen alkalmas váltakozó zajhatásnál és szennyezett környezetben végzett munkához

 

Hogyan működnek az aktív hallásvédelmi eszközök?

Az aktív eszközök beépített elektronikával rendelkeznek, melyek csak a szabvány szerinti 80dB feletti zajokat csillapítják. Tehát a normál beszéd és egyéb hangok változatlanul hallhatók.