H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Blankoló-, érvéghüvely-, krimpelő-, kábelvágó fogó

Krimpelő fogó beszerzését intézze a Profibarkácsról! Megtalálható kínálatunkban még számtalan blankoló fogó is. Emellett a többi villanyszerelési munkákhoz elengedhetetlen érvéghüvely fogó is raktárról rendelhető. Szinte minden fogót, vagy kábelvágót raktárról, másnapra ki tudunk küldeni vásárlóinknak! Egy megfelelő  minőségű kéziszerszm, vagy fogó jelentősen megkönnyíti a munkát, lehetővé teszi a precíz végeredményt.


100termék 136
100termék 136

Krimpelő fogó rendelés a Profibarkács.hu webáruházból

A mindennapokban találkozhatunk olyan feladatokkal, amihez speciális célszerszámokra van szükségünk. A blankoló-, érvéghüvely-, krimpelő-, kábelvágó szerszámok jellemzően villanyszerelési munkák során lehetnek szükségesek, de egyéb munkafolyamatok során, ahol csatlakozást, kábelzárást kell végezni, szükségünk lesz rájuk.

A krimpelő fogó, vagy krimpel szerszám gyakorlatilag egy présszerszám. Tipikusan olyan fogó, amit ritkán használnak nem professzionális felhasználók. Emiatt érdemes krimpelő fogót valamilyen megbízható, jó minőségű márkából választani. Kábel krimpelő rendelés esetén legfőképpen a Yato fogóit ajánljuk, de megtalálható még a Proline és a Vorel kínálata webáruházunkban. Krimpelés esetén kábelek végére préselünk valamilyen oda való csatlakozást, véget. Ügyelni kell rá, hogy a megfelelő nyomást alkalmazzuk. Ha túl erősen nyomjuk a krimpelő fogót eltörhet a vég, míg a túl alacsony nyomástól kilazulhat.

Mire jó az érvéghüvely fogó?

Ha villanyszerelőként dolgozol, vagy házilag oldod meg a "villanyos" szereléseket, egy érvéghüvely fogóra mindenképpen szükséged lesz. Bár késsel is megoldható munkáról van szó, ez az eszköz a munkavégzést határozottan megkönnyíti.

Ez a szerszám azt a célt szolgálja, hogy az adott kábelre illő véget könnyedén rápréseld, legyél akár villanyszerelő, vagy autószerelés során ugyanúgy hasznodra válhat. Mivel igen fontos feladatot lát el, határozottan érvényes az, hogy jó minőségű darabot válassz. Kínálatunkban a legjobb márkák érvéghüvely fogóit vásárolhatod meg.

 

Szükséged lehet továbbá egy blankoló fogóra, ezzel tudod a vezeték végeit megtisztítani. Ezeket a folyamatokat régebben egy egyszerű kés hivatott elvégezni, de sokkal precízebb, pontosabb és biztonságosabb munkát tudsz ezekkel a fogókkal kiadni a kezedből.

Érvéghüvely fogó márkák

Rendelhetőek a Proline érvéghüvely fogói, de mi kifejezetten a Yato termékeit ajánljuk. Ennek oka kiemelkedő ár-érték arányuk. Ezeket a fogókat szigetelt, vagy szigeteletlen érvéghüvelyekhez is használhatjuk. Emellett legtöbbjük egyes, vagy iker érvéghüvelyekhez is kiváló. Érvéghüvely fogó választás esetén érdemes még odafigyelni, hogy milyen profilban présel a szerszám és milyen prés tartományban működik. A préstartományt a termékoldalakon lehet ellenőrizni, mm2-ben megadva. 

 

Blankoló fogó ár, vásárlás és egyéb tudnivalók

A blankolás egy újabb villanyszerelési kifejezés. Erre használatos célszerszám a blankoló fogó. Ennek használatával gyakorlatilag lecsupaszítjuk a műanyaggal, szigeteléssel bevont huzalokat, kábeleket. Fontos, hogy a munkához és kábelhez megfelelő blankolót válasszuk. Többféle méretben és kiszerelésben elérhetőek. Itt is a Yató blankoló fogóit ajánljuk a leginkább vásárlóink számára.

Mely munkákhoz érdemes használni a krimpelő, érvéghüvely és blankoló fogókat?

Ezek a fogók tipikusan villanyszerelési munkák során kerülnek elő. Ennek persze értelemszerűen az az oka, hogy kábelekhez használatosak, amik valamilyen erősségű áram alatt vannak. Hagyományos alkalmazásukon felül például szükség lehet rájuk, ha egy erősítő jelkábeljeit kell megjavítanunk. Mindegyik fogó, így a blankoló, az érvéghüvely és a krimpelő is célszerszám, nélkülük az adott munkát nagyon nehéz lenne elvégezni. Szerencsére viszonylag alacsony áron hozzáférhetőek és ha egyszer beszereztük, nagyon sok ideig  ki fognak tudni szolgálni.

Adja le rendelését a Profibarkács webáruházban, akár mindegyik fogó típusra. Ügyfélszolgálatunk szívesen segít a választásban! Szinte minden fogót belső, saját raktárról szolgálunk ki, így a választott krimpelő, vagy egyéb fogó már másnapra Önnél lehet. Érdemes lehet akár egy blankoló fogó mellé mást is a kosárba bedobni, hiszen akkor magasabb kosárértéknél akár ingyenes házhosszállítással küldjük a csomagot.

 

Gyakori kérdések a krimpelő, érvéghüvely vágó és blankoló fogókkal kapcsolatban

Mi a különbség a krimpelő, az érvéghüvely illetve a blankoló fogő között?

A krimpelő egy elég professzionális szerszám, amit akkor használunk, amikor kábelek végére olyan csatlakozást préselünk, ami nem oda való. Az érvéghüvelyt fogót szigetelt vagy szigeteletlen érvéghüvelyekhez is használhatjuk. A blankolót pedig leginkább kábelek vágásánál szoktunk elővenni, amikor el akarjuk vágni, vagy le akarjuk csupaszítani a kábelt a műanyag alatt.

Miért válaszd a blankolót a kötegek, vezetékek vágásánál?

A vékony kábelek sokszor meg tudnak sérülni, ha nincs megfelelő szerszám, amivel el tudjuk őket vágni. A blankoló tökéletes pontosággal fogja tudni nekünk elvágni a műanyagot és azt eltávolítani a kötegekről. Ha már kicsit komplexebb blankolóval dolgozunk, akkor akár a csavar erősségének változtatásával lehet állítani a művelet erősségén is, attól függően, hogy milyen kábelt szeretnénk elvágni.

Milyen blankoló fogók közül lehet választani?

A legtöbb szerszám esetében több mérettel is találkozhatunk, attól függően hogy milyen és mekkora anyagot szeretnénk megmunkálni. Ez nincs máshogy a blankoló esetében sem, hiszen különböző méretű fogóval találkozhattok a webshopunkban. Találhattok akár krimpelő készletet is, vagy olyan blankolót ami egyben kábelvágó is. Léteznek automata blankoló fogók is, illetve figyelmetekbe ajánlanák a kábel szigetelés vágó ollót is, ami sok esetben hasznos szerszám lehet.

Szűrés
Ár
 (Ft)
690 Ft - 49 990 Ft
Terméktípus
Márka
Szigetelt
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!