Ipari légtisztító, légcserélő

Az ipari légtisztítók vagy más néven légcserélők olyan professzionális eszközök, melyek azért lettek fejlesztve, hogy beltéri használat mellett javítsák a levegő minőségét. Ezt a berendezést sokféle alkalmazási területen lehet felhasználni, azonban lényegét tekintve mindegy, hogy beltéren mivel foglalkozunk, ha fennáll a levegő szennyezésének kockázata, illetve a folyamatból kifolyólag szagok keletkezhetnek, esetleg a helyiségben egy idő után rossz minőségű levegő jön létre, az ipari légtisztító jelenti ennek a problémának a tökéletes megoldását. Sok hasznos előnye mellett, legfőbb célja, hogy a levegőt frissítse. Részletes tájékoztatás áll rendelkezésre a légcserélőkről, azok tulajdonságairól, előnyeiről, funkcióiról a lap alján található leírásban!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
149 990 Ft - 509 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Az ipari légcserélő, légtisztító használati előnyei

Gyakran szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy a levegő minősége nem megfelelő beltéren a helyiség kialakításának köszönhetően, vagy egyéb más körülményből kifolyólag, ilyenkor azonban nem az jelenti a megfelelő problémakezelést, hogy átépítjük az épületet, ez ugyanis nagy költséggel és munkabefektetéssel járna. A légcserélők azért állnak a szolgálatunkban, hogy könnyen kezelhető legyen a levegő minőségének javítása. Ez számos mezőgazdasági és ipari területen egyaránt kielégítő megoldást nyújt a beltéri levegő felfrissítésére, ami gyakran a munka folyamat részeként elvárt bizonyos területeken. Ez egy nagyszerű befektetés magánszemélyek és cégek számára is, a több funkciós légcserélők megbízhatóan képesek többek között arra:

 

 • Javítsák a levegő minőségét
 • Csökkentsék azokat a kellemetlen szagokat, amik keletkezhetnek a folyamat következményeként.
 • Hogy nagy levegőszállítást tudjunk végrehajtani.
 • Szűrőbetétek segítségével több fokozatban szűrjék a levegőben található káros vagy szennyezett anyagokat.
 • Növeljék a helyiségben a hűtő és fűtő berendezések hatékonyságát.

 Ipari légcserélő

Az ipari légcserélők tulajdonságai, hasznossága

Az ipari légtisztítók többek között képesek arra is, hogy párátlanítsák a levegőt, vagy akár hideg ellen is fel tudjuk használni, mert beépített funkciói között a fagymentesítés is szerepel,

de a légszállításban is hasznos lehet a használó számára. Ezek a tisztítók teljesen automatikusan működnek, a kiválasztott funkciók alapján és magas hatásfokkal végzik a feladatukat. Viszonylag nagy térfogatuk ellenére, az egyes típusokra felszerelt kerekek miatt, könnyen mozgathatóvá is lehet tenni. Kialakításuk a légcserélőknek tartós, megjelenésük esztétikus, általában igényesen festett darabokat kínálnak a gyártók. Nagy előnyei közé tartozik továbbá:

 

 • Egyszerű a kezelése, nem igényel szakértelmet.
 • Működése automatikus.
 • Beépített légnedvesség mérővel is rendelkezhet.
 • Fokozott igénybevétel mellett, akár egész nap használható, a nap 24 órájában.
 • Kondenzvíz elvezető csatlakoztatás is be van építve.
 • A gép okos, automatikusan leáll, ha a tank már megtelt.
 • Üzemóra számláló mutatja a gép működését.

 

Ipari légtisztító gyártók és termékek

Kínálatunkban a következő termékek közül válogathat többek között:

Aerial légtisztító berendezés amh100

·         Aerial légcserélő berendezés airmaxx2000

·         Heylo légtisztító berendezés hl400

·         Heylo légtisztító berendezés hl800

·         Master légtisztító ventilátor mas13

 

A Profibarkács ajánlata

Mivel ezek a gépek ipari felhasználásra készültek elsősorban, árkategóriájuk valamivel magasabb, viszont fontos megjegyezni azt is, hogy értékében mindenféleképpen igazodnak az árukhoz. A mi ajánlatunk a Master légtisztító ventilátor mas13-ra esett, ez az eszköz garantáltan jó levegőminőséget tud biztosítani, de a többi berendezés is hasonló hatásfokkal és precizitással működik, ezért a döntést elsősorban a vásárló egyedi igényeire bízzuk!

 

A légtisztítók egészségügyi szerepe 

Ipari területen ismeretes azok számára, akik különböző szerszámokkal dolgoznak, hogy a levegőbe könnyen bekerülhetnek káros anyagok a munka következtében. Például a csiszoló berendezések nagy mennyiségű port juttatnak a levegőbe, de a fúrás, aprítás, marás, hegesztés miatt fokozottan ki vannak téve a dolgozók a levegőbe jutó káros részecskék hatásának. Ezek kockázattal járhatnak az egészség szempontjából, a levegőbe jutó por irritálhatja a légutakat, gyulladásos folyamatokat idézhetnek elő, amik később pedig szövődményekhez vezethetnek, szív és érrendszeri panaszokhoz, tüdőbajokhoz. A munkavédelem szempontjából tehát fontos kijelenteni, hogy az egészséges munkakörnyezet megteremtésében nagy szerepet játszik a levegő minőségének javítása, amihez a légtisztító berendezések nyújtják a professzionális megoldást. Ez az eszköz segít, hogy elkerüljük a megbetegedéseket, növeljük a dolgozók várható élettartamát és biztosítsuk a munkavégzéshez megfelelő körülményeket.

Körültekintőnek kell lennünk, mert a porok könnyen lerakódhatnak a műhelyben, amik aztán később nagyon könnyen visszajutnak a levegőbe, tehát ha a biztos megoldásra törekszünk, a légcserélő berendezéseket érdemes választani. Tipp: Csökkentheti - illetve meg is szüntetheti - a légutakba kerülő káros anyagok mennyiségét egy minőségi pormaszk használatával.

 

Gyakori kérdések az ipari légtisztító vásárlása előtt

A légcserélők működése mennyire hangos?

Általában a levegő áramoltatása miatt hanggal jár a berendezés működése, de bizonyos típusokon éjszakai csendes üzemmód is beállítható.

Miért érdemes ipari légtisztítót, légcserélőt használni?

Szűrőbetétek segítségével több fokozatban szűrjék a levegőben található káros vagy szennyezett anyagokat.

Az ipari légtisztíók alkalmasak párátlanításra is?

Igen, alkalmasak erre is, de hatékonyabb az erre kitalált ipari párátlanító használata.