Függeszthető- és fali virágtartó

Kertünket, teraszunkat számtalan esztétikus dísztárggyal tehetjük hangulatosabbá és szebbé, a praktikumot nem figyelmen kívül hagyva. Erre a célra számtalan eszköz szolgál, ilyen például a fali – vagy függeszthető virágtartó is. Egy ilyen gyönyörűen kidolgozott, gondosan megmunkált tartó az életterünk dísze lehet. Ha a földön szeretnél praktikus tárolót a nagyobb, látványosabb növényeid alá, az alábbi, görgős tartóra van szükséged.

Mire jó egy fali vagy függeszthető virágtartó?

Ahogy a neve is sugallja, növényeket tarthatsz benne, persze számtalan más módon is felhasználhatod (vagy megteszi azt a gyermeked), azonban, ha a célnak megfelelően használod, valószínűleg központi helyen fogod elhelyezni a kertedben, ezzel sokkal hangulatosabbá varázsolva az adott területet.

Kínálatunkban többféle verziót is találhatsz, attól függően, hogy melyik a szimpatikusabb a számodra, bármelyik mellett döntesz – vagy akár vegyesen helyezed el, biztosan elégedett leszel.

Függeszthető virágtartó

Virágtartókat is vásárolhatsz a Profibarkács oldalán.

Függeszthető – vagy fali szerelhetőséggel is kapható kínálatunkban kókuszkosár. Ezek az előformázott kókuszrost betétek alkalmasak arra, hogy közvetlenül ebbe ültessük a növényeinket, sokkal természetesebb közeget létrehozva ezzel számukra. Majd idővel a természetes növekedés folyamán, ha átültetés szükséges, egyszerűen egy nagyobb kókuszrost edénybe áthelyezve azt könnyedén megoldhatjuk a cserét is.

A kókuszkosár természetes anyagának köszönhetően légáteresztő hatású, és vízmegtartó képességgel rendelkezik. A benne található ásványi anyagok pedig az egészséges fejlődéshez segítik hozzá a benne található növényt.

Kreatívabb és praktikusabb elhelyezhetőséget biztosítanak fali virágtartó állványaink, melyek fából – fémből készültek, így mindenféle stílust és igényt kielégítenek, bármilyen enteriőrben jól mutatnak. Ezeken egyszerre többféle kisebb növényt is tárolhatunk, bátran variálva őket egymással. A különféle fali egységekhez rögzítő elemeket is találhatsz nálunk.

Függeszthető virágtartók kókuszkosárral

Függeszthető virágtartóinkat külön-külön megvásárolhatod, galvanizált láncon tárolhatod a dekoratív lógatható cserepeinket, melyek különféle színben és méretben elérhetőek.

Cserepeink praktikus belső résszel rendelkeznek, ami átültetéskor szintén hasznos lehet. Magas minőségű műanyagról van szó, ami ellenáll a változékony időjárás viszontagságainak, többek között az UV sugárzásnak is.

Fali virágtartó karjainkat akár konyhai polcok alatt is elhelyezheted, rusztikussá, elegánssá varázsolja a helyiséget, ahová tenni fogod, ezt garantáljuk. Ezek különféle hosszúságban elérhetők, az egyes termékek specifikus tulajdonságai a termékleírásokban elérhetők számodra.

Hogyan döntsem el, hogy függeszthető, vagy fali virágtartóra van szükségem?

Valóban nehéz eligazodni a hatalmas kínálatban, azonban érdemes jól átgondolni, mit is szeretnénk magunk körül látni. Ha a tér engedi, érdemes többfélét kombinálni, de csak ésszerű kereteken belül, hiszen a túlzsúfolt élettereket nem tolerálja mindenki azonos mértékben.Ha harmóniára törekszel, mindenképpen el kell kerülnöd, hogy túlzásba ess.

 

Milyen további lehetőségeid vannak a kerted dekorálására a virágtartókon kívül?

Ha szeretsz barkácsolni, magad is készíthetsz a fentiek mellett további tárolókat. A DIY (do it yourself – csináld magad) régóta hódít, elsődleges célja a zero waste szemlélet, a környezettudatosság és nem mellesleg spórolni is lehet vel.

Régi bútordarabokból, fiókokból, régi fém vödrökből, kaspókból, vagy akár létrából is készíthetsz tárolókat, amivel igazán csinossá teheted a kertedet. A régi kiselejtezett almásládák kincset érnek, számtalan bútort is elkészíthetsz belőle, vagy akár kerti tároló is lehet belőle.

Ahhoz, hogy az esti órákban is hangulatossá váljon a környezeted, a kínálatunkban kapható világítástechnikai termékeket is érdemes beszerezned, például szolár lámpát.

Ne feledkezz meg a virágföldről és a különféle tápanyagokról sem! ez utóbbi azért fontos, mert a fali, vagy függeszthető virágtartókból gyorsabban fogy el a tápanyag, mint a szabadföldből.

 Fali vagy fügeszthető virágtartón kívül még erre is szükséged lehet

Ha már beszerezted a megfelelő virágtartót, érdemes elgondolkodnod további kerti eszközökön is, például lehetséges, hogy egy esztétikus és praktikus ültetőasztal is elfér még a sarokban. A NATURE, KETER COZY M, ROJAPLAST, GARDENA magas minőségű termékeit vásárolhatod meg a Profibarkács kínálatában.

 

Gyakori kérdések a fali és függeszthető virágtartók kínálatából

 

Miért praktikus egy virágtartó?

A virágtartó eszközök azonkívül, hogy roppant praktikus tárolóeszközök, különféle kialakításuknak köszönhetően a kertünk, életterünk dísze lehet. Érdemes tehát beszerezni többféle típust, figyelve az esztétikumra – elkerülve a zsúfolt hatást.

Mire jó a kókuszkosár?

Az előformázott kókuszrost betétek alkalmasak arra, hogy közvetlenül ebbe ültessük a növényeinket, sokkal természetesebb közeget létrehozva ezzel számukra. Később az átültetés ennek köszönhetően sokkal könnyebbé válik. Légáteresztő és vízmegtartó képessége természetes közeget hoz létre a növényeinknek.

A fali virágtartó karok mekkora súlyt bírnak el?

Terhelhetőségük megfelelő rögzítés esetén 5-10kg súly megtartását teszi lehetővé – jellemzően muskátliszerű növényeket, futónövényeket lógatnak benne.