Csőkulcs

A csőkulcs végül is egy speciális dugókulcs. A csőkulcsok rendkívül hasznosak, mikor nehezen hozzáférhető helyeken kell csavarokat, anyákat meghúzni vagy lazítani. Az autós gyári készletekben általában van csőkulcs, ami dugókulcs és hajtószár egyben. Többféle méretben is kapható, akár egyesével is beszerezhető, vagy praktikusan, kiváló-érték arányú készletek formájában is. A Profibarkácson több, mint 20 féle csőkulcsot, csőkulcs készletet és forgatókarokat is forgalmazunk, hogy biztosan megtalálja közöttük az elvárásainak megfelelőt.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
390 Ft - 27 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
28 termék
28 termék

Csőkulcsok bevetésen

Ezek a kéziszerszámok csavarok, anyák meghúzására és fellazítására használatosak. A csőkulcsok eltérő méretben és eltérő fogantyú hosszúsággal vásárolhatók. A cső végein furat található, melybe csavarhúzó vagy fémpálca, forgatókar helyezhető a kulcs könnyebb forgatásához. A hatlapú keresztmetszetűek villáskulccsal is meghajthatóak. Általában krómozott felületű szerszámacélból készülnek. Álló csapok meglazításához, felszereléséhez is szükségesek csőkulcsok, általában 8,9,11,12,13 méretűek. A szettek praktikusan a leggyakrabban szükséges méretekkel rendelkeznek.

csőkulcs

Csőkulcs készletek

A csőkulcs készletek számos tartozékának hála sokféle feladathoz használhatóak. A racsnis hajtókarok nagy erő kifejtésére alkalmasak, segítségükkel még a beszorult csavarok is kicsavarozhatók. Figyelni kell készletvásárlásnál, hogy milyen méretű a hajtókar és a csőkulcsok. Minden szerszámosládában ott a helyük, hiszen ezek nélkül a hasznos szerszámok nélkül bizonyos munkák nem, vagy csak kevésbé hatékonyan végezhetők el. Webáruházunkban 5,8 és 10 darabos csőkulcs készletek közül teheti kosarába a megfelelőt, mindegyik jó minőségű az Extol, Top Tools vagy Proline gyártóktól.

Proline HD csőkulcs szett – a profi megoldás

Kínálatunkban a csőkulcs készletek között kiemelkedőek a Proline csőkulcs szettjei. Kovácsolt, króm-vanádium acél alapanyagból készült a praktikus készlet minden darabja. A szerszámok keménysége 46-49 közötti, krómozottak, sima felülettel. A 6 darab csőkulcs eltérő méretekkel bír, így sok helyzetben hatásos segítséget nyújthatnak. A csőkulcsok csuklós fejűek, ez az opció még hatékonyabb és bizonyos esetekben könnyebb munkavégzést tesz lehetővé!

Tipp: Vetőmagok is érkeztek kínálatunkba. ha meguntad az autószerelést, irány a veteményes, rendelj tőlünk vetőmagot!

Dugókulcs vagy csőkulcs?

A csőkulcs hatékony segítség, amikor a menetesszár annyival lóg túl, hogy a dugókulcs már nem megy rá. Nem lehetetlen másképp orvosolni a problémát, de a csőkulcs a legideálisabb választás.

 A dugókulcsok külső nyílású csavarok szorítására, kilazítására szolgálnak. Egyik oldalukon négyzet alakú nyílás van, ide csatlakozik a hajtószár, a másik oldal a dugókulcs feje. Ez a fejrész többféle méretű és alakú lehet, attól függ, milyen típusú csavarhoz illeszkedik. A leggyakoribb típus a hatlapfejű vagyis hexa csavarhoz alkalmas dugókulcs. Ezeket a csavarokat autógyártásban, autószerelésben, építőiparban előszeretettel alkalmazzák. A dugókulcsokkal kiváló a hozzáférés, sokféle toldóval, csuklóval használva nehezen megközelíthető helyeken is hatékonyan lehet velük dolgozni. A cserélhető fejek miatt a több csavarmérethez igazodó készlet kevesebb helyet igényel, mint egy villáskulcs készlet. A dugókulcsokhoz elterjedt a racsnis hajtókar, szettben általában tartalmazza is.

A racsnis szerkezetnél fontos, hány foga van. Minél több a fog, annál gyakrabban ugrik a racsni és forgatható vissza a szár.

Csap bekötés dugókulcs és csőkulcs segítségével

 

A csapok bekötéséhez szükség van megfelelő méretű dugókulcsra és csőkulcsra egyaránt. Nem bonyolult, és ezen célszerszámok megléte mellett bárki elvégezheti.

  • el kell zárni a bemenő vizet
  • a fali kiállásról le kell csavarni a bemenő csöveket, ami 2 rövid flexi cső
  • a csaptelep rögzítő csavart kicsavarni, utána kiemelhető a régi csaptelep a két rövid flexi csővel
  • be kell csavarni a tartócsavart és betenni az új csaptelepet tömítéssel együtt, felülre karika tömítés szükséges
  • alulról meg kell szorítani a maradék alkatrésszel, ez akár fém, műanyag karika, melyiknél mi
  • tömítés, szorító, rácsavarjuk csavaranyával és csőkulccsal jól meg kell húzni
  • a két flexi csövet vissza kell kötni a csatlakozóra

 

Csőkulcsok rendelése a Profibarkácstól házhozszállítással

A Profibarkácson profi szerszámokhoz, gépekhez juthat barkács áron. A legnagyobb gyártók kiváló termékeit forgalmazzuk, hogy sokáig szolgálják Önt és a munkát hatékonyan, az elvárható legjobb minőségben tudja kivitelezni segítségükkel. Nem csak csőkulcsot, csőkulcs készeteket rendelhet, de óriási választékban kínálkoznak egyéb kéziszerszámok, például csapszegvágó olló, melyek a barkácsolók, ezermesterek, szakemberek szerszámospolcáról nem hiányozhatnak. Mindenféle kéziszerszámot, gépet beszerezhet egy rendeléssel, amire szüksége van!

Ne felejtsen el regisztrálni vásárlásnál, mert a regisztráció révén minden további rendelésénél élvezheti a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

 

Gyakori kérdések csőkulcsokkal kapcsolatban

 

A csőkulcs szettek olcsóbbak, mintha magában vásárolom meg a terméket?

A csőkulcs szettek olcsóbbak, mintha magában vásárolom meg a terméket?

A csőkulcs megfelelő autó kerék szereléshez?

A gyári kerékcsere szettben legtöbb esetben egy csőkulcs van, ez dugókulcs és hajtószár egyben. Ha nagyon erősen lettek meghúzva a csavarok, pl. légkulccsal, akkor nem biztos, hogy le tudja szerelni a kereket. Ilyenkor érdemes kerékkulcsot is beszerezni.

A csőkulcs milyen anyagból készül?

Kézi használatra készült csőkulcsok általában króm-vanádium acélból készülnek.