Ipari hőlégbefúvó, hősugárzó

Az ipari hőlégbefúvók, hősugárzók bármely mezőgazdasági, ipari épület, raktár, üvegház, csarnok, garázsok, műhelyek hőmérsékletének emelésére kiváló választás. Lehetnek elektromosak, gázosak vagy gázolajosak. Teljesítményük is sokféle, a befűtendő helyiség adottságaihoz, méreteihez lehet igazítani a választást. A Profibarkácson több, mint 70 féle ipari hőlégbefúvó, hősugárzó közül rendelheti meg az Ön igényeihez legmegfelelőbbet.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
13 090 Ft - 3 599 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
82 termék
82 termék

Egyszerűbb, otthoni, irodai használatra is választhat kínálatunkból ventilátoros hősugárzókat, melyek kisebb teljesítménnyel ugyan, de alacsonyabb átszinten beszerezhetők.

Ipari hőlégbefúvók, hőlégfúvók, hősugárzók használata

 Az ipari hősugárzók választéka hatalmas, de az optimális típus megtalálásához figyelembe kell venni az igényeket és a berendezések paramétereit. Az ipari hősugárzókat előszeretettel alkalmazzák mezőgazdasági, ipari, építőipari területen, hiszen nagy teljesítményűek, hatékonyan felmelegítik a teret, mobilisek és ellenállóak a párának, poros, esetleg nedves környezetnek. Elterjedtek:

 • üvegházak
 • takarmány tárolók
 • kertészetek
 • építkezések kültéri, beltéri munkálatainál
 • csarnokokban, gyártósorokon
 • műhelyekben, garázsokban
 • raktárakban
 • állatállomány helyiségeinek fűtésére
 • növényszárítókba
 • istállók, ólak fűtésére
 • rendezvénytermek, rendezvény sátrak fűtésére

Ipari hőlégbefúvók fajtái

 • elektromos: áramvételezési lehetőséggel azonnal használatba vehetőek. Nem zajosak, és nincs károsanyag kibocsájtásuk. A kisebb hőlégbefúvók egyfázisúak, a nagyobb fűtési teljesítményű berendezések három fázissal üzemelnek.
 • gázolajosak: nagy előnyük, hogy olyan helyeken is használhatóak, ahol nincs folyamatos áramellátás, akár építkezéseken, külterületi istállók, raktárak esetén is. Ha fűtést kell megoldani, de kikerülné az esetleges áramszünetet, áramkimaradást, egy gázolajos hőlégbefúvó akkor is tökéletes választás.
 • gázos típusú hősugárzók: Ezek rendkívül költséghatékonyak, nincs közvetítő közeg, azonnal a szükséges teret fűtik. Vannak készülékek PB gázhoz, földgázhoz egyaránt. Ha ilyen típusú ipari hőlégbefúvó mellett dönt, figyeljen a megfelelő szellőztetésre!

 einhell hőlégbefúvó

Ipari hőlégbefúvók fűtőteljesítménye

Mielőtt kiválasztja az ipari hőlégfúvót, ajánlott egy kis számítást végezni, hogy az adott légtérhez optimális legyen a berendezés fűtőteljesítménye. A fűtőteljesítmény kiszámítása az alábbi módon történhet:

A fűtendő légtér nagyságát (szélesség*hosszúság*magasság, m3) szorozza meg a hőmérséklet különbséggel (a külső, belső elvárt hőmérséklet közötti különbség), ezt pedig szorozza a hőleadási együtthatóval.

A hőleadási együttható 3-4 között van nem szigetelt a, lemezépület esetleg fóliasátor esetén, 2-2,9 között gyengén szigetelt épület, vékony téglafal, hagyományos ablakok, egyrétegű tető esetén, 1-1,9 közötti közepesen szigetelt normál épület, dupla téglafal, normál padlás esetén és 0,6-0,9 jól szigetelt korszerű épület, hőszigetelt ablakok, jól szigetelt tető esetén.

A szorzat eredménye kcal/h mértékegységben jön ki, ezt ossza el 860-nal, így kapja meg a berendezés elvárt kW értékét. Ez a minimum érték, mivel a hőszigetelés besorolása sem feltétlen pontos, illetve nagy hidegben eltérhet az elvárt hőmérséklet különbség, érdemes nagyobb teljesítményű gépet választani, ami minden helyzetben kifogástalanul ellátja a feladatát.

Ipari hőlégbefúvók, hősugárzók egyéb „extrái”

A teljesítményen túl számos nagyszerű paraméterrel bírhatnak a berendezések, ezekre is érdemes odafigyelni választáskor:

 • rozsdamentes acél fűtőelem
 • víz elleni védettség
 • szigetelt műanyag fogantyú
 • állítható termosztát
 • állítható beállítási szög
 • túlmelegedés elleni védelem
 • erős tartószerkezet
 • csak szellőztetés üzemmód
 • alacsony zajszint
 • felborulásnál kikapcsol

Elektromos hőlégbefúvók

Az elektromos hőlégfúvók egyik előnye, hogy nem használnak oxigént, így zárt térben biztonsággal használhatók, nem igényelnek folyamatos szellőztetést. Ha szárítani kell, ezek ajánlottak elsősorban. Áruk is kedvezőbb, mint a gázos vagy gázolajos típusoknak. Óriási csarnokok, termek fűtésére nem alkalmasak, és a teljesítmény növekedésével az intenzív légáram is emelkedik, ezáltal erősebb lehet a porfelkavaró hatásuk is.

PB gázos hőlégbefúvók

Ezeknek az ipari hősugárzóknak óriási előnye, hogy nagy fűtőteljesítményre képesek, hamar nagy mennyiségű meleg levegőt tudnak előállítani. Mivel használatukkor oxigént fogyasztanak, csak jól szellőző helyeken szabad alkalmazni ezeket.  Ha túl nagy a teljesítmény, vigyázni kell, a palack dermedhet, ez ellen ikresítőt érdemes alkalmazni.

Gázolajos hőlégbefúvók

Gázolajos hősugárzót csakis nagy, jól szellőző helyre válasszon, a meleg levegőt pedig légtechnikai csövön engedje be a helyiségbe! Magas hatékonyság és megbízható működés jellemzi ezeket a típusokat, de az égéstermék kiszellőztetésére gondot kell fordítani.

Ipari hőlégbefúvók a Profibarkácson

A Profibarkácson a Neo, Master, Einhell, Graphite magas minőségű elektromos, gázos vagy gázolajos hőlégbefúvói közül választhatja ki az igényeihez leginkább passzolót. A hőlégbefúvókkal olyan helyeken is boldogul, ahol nincs áramvételezési lehetőség. A gázos vagy gázolajos típusok lehetőséget adnak erre is. A választásnál mindenképpen vegye figyelembe az Ön által elvárt fűtőteljesítményt, és a kiválasztott berendezés paramétereit! Ajánlott a teljesítményt kissé túlkalkulálni, akkor váratlan helyzetben (hidegben) sem lehet gond.

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hiszen további vásárlásainál élvezheti a törzsvásárlóknak járó előnyöket! Néhány kattintás csupán, és minőségi, hatékony ipari hőlégbefúvója elindul Önhöz, használatra készen! Ha a nyári szezonra készülve ipari léghűtőre lenne szüksége, nézze meg nagyszerű ajánlatainkat ebben a kategóriában is!

 

Ipari hőlégbefúvó, hősugárzó

Megfelelő hőmérsékletre minden olyan helyiségben szükség van, ahol hosszútávon tartózkodunk. Mivel a fűtés bevezetése sok helyre nehézkes, ezért más megoldást kell keresnünk. Legyen ez egy lakóépület, vagy egy ipari méretű helyiség, mint például egy vásárcsarnok, különféle műhelyek vagy akár mezőgazdasági létesítmények, remek választás lehet egy ipari hőlégbefúvót vagy hősugárzót vásárolni, ami nagy teljesítményének köszönhetően gyorsan és hatékonyan kellemes klímát biztosít.

 

Építkezések során is hasznos lehet, hiszen rengeteg munkafolyamat végezhető a téli időszakban is. Ezáltal nem kell hónapokig lemondani arról, hogy haladjunk a munkával, jól tudjuk mind, hogy enélkül is elhúzódhat aktuálisan rajtunk kívül álló okok miatt.

Rendezvények szervezésénél is kalkulálhatunk vele, sátras ünnepségeken, fesztiválokon a hűvösebb időben remek szolgálatot tehet egy hőlégbefúvó.

 

 • Túlmelegedés elleni védelemmel ellátott gépeink maximális biztonsággal használhatók a legkülönfélébb helyeken, így ettől nem kell tartanod.
 • Könnyű hordozhatóságuk praktikussá teszi ezeket a berendezéseket, alacsony zajszintet biztosítanak, így használatuk egyáltalán nem zavaró.
 • Bevonatuk ellenáll a rozsdásodásnak, így hosszútávon jó szolgálatot tesznek nekünk.

 

Gyakori kérdések az ipari hőlégbefúvókkal, ipari hősugárzókkal kapcsolatban

Mezőgazdasági terménytárolóhoz alkalmasak az ipari hőlégbefúvók?

Igen, az ipari hőlégbefúvók alkalmasak a mezőgazdasági épületek felfűtésére, így a terménytárolóéra is.

Az elektromos hőlégbefúvók ellenállnak a párának?

A gyártók megjelölik, hogy a készülék ellenáll -e a nedves környezetnek, illetve milyen fokú IP védelemmel ellátott.

A kéményes hőlégfúvók miért előnyösek?

Az égésterméket külön kéményben tudjuk elvezetni, nem kerül a felhasználás területére.