Szalagfűrész

Szerezz be webáruházunkban egy kitűnő minőségű szalagfűrészt, kiváló áron, törzsvásárlói kedvezménnyel. Egy szalagfűrész, amivel megkönnyítheted munkádat, a te műhelyedben is elfér. A feldolgozó iparban is használják, de manapság egyre többen szerzik be saját használatra a szalagfűrészeket. Amit fontos tudni működéséről, hogy a forgácsoló főmozgást a fűrészlap végzi, míg az előtoló mellékmozgást a munkadarab, aminek alapfeltétele, hogy legalább egy sík felületének kell lennie. A fűrészgépek egyoldali fogzással ellátott fűrészszalaggal forgácsolnak, melynek az élettartama nagyban függ a helyes beállítástól, a feszítéstől és a járatástól. Minden esetben a technológiai és munkavédelmi utasításoknak megfelelően szabad csak használni ezeket a gépeket.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
54 990 Ft - 1 499 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Szalagfűrészlap hossza
-
1 140 - 2 360
Termék státusza
Szűrés és rendezés
13 termék
13 termék

 

Szalagfűrész

Szalagfűrész

A szalagfűrész nemcsak a feldolgozóiparban, az asztalosok műhelyében, de otthoni felhasználásra is hatékony fűrészgép. A szalagfűrész mondhatni, minden olyan fűrészelési feladat elvégzésére alkalmas, amit körfűrésszel vagy szúrófűrésszel végeznénk el. Kicsi a vágásrés, keskeny a fűrészszalag, ez pedig bonyolultabb, komplexebb formák, alakzatok kivágására is alkalmassá teszi a szalagfűrészt, méghozzá pontosan és biztonságos módon. A Profibarkácson kiváló minőségű szalagfűrészeket kínálunk akár otthoni felhasználási célokhoz igazodva, akár minőségi, szakipari munkákhoz.

Szalagfűrész erőssége

A fűrészgépeknek számos változata létezik, mindegyik más-más feladat precíz és hatékony elvégzésében jeleskedik. Webáruházunkban is megtalálhatóak az asztali körfűrészek, dekopírfűrészek, gérvágó fűrészek, kézi körfűrészek, orrfűrészek többek között és a fűrészek speciális változata, a szalagfűrészek. A szalagfűrész a kanyarító vágást páratlanul kivitelezi, de természetesen egyenes vágásokra is alkalmas. A szalagfűrész gyenge pontja az, hogy a hosszirányban vágható anyagok szélességét az öntvényrész és a fűrészlap távolsága korlátozza.

A szalagfűrész tehát egyenes vágásra és kanyarító vágásra is alkalmas, de olyan tömeggyártás során is kiemelkedően teljesítenek, amelyeknél a legjobb lyukfűrészekkel sem lehet gazdaságosan dolgozni. A szalagfűrész erősségeként az is kiemelendő, hogy egyesítik a körfűrészek és a lyukfűrészek előnyeit, miközben vágásteljesítményük túl is szárnyalhatja -e két gép teljesítményét.

A szalagfűrész kötelező berendezés a famunkákkal foglalkozó szakemberek számára, akik bútorokat, fajátékokat, fa háztartási eszközöket gyártanak, de az ezermesterek otthoni műhelyéből sem hiányozhat. Gyorsan, pontosan lehet vele kiszabni kis íveltségű kontúrokkal határolt munkadarabokat.

Fémvágó szalagfűrész

Fém szalagfűrész, fémvágó szalagfűrész

Fém vágó szalagfűrésszel számos különböző típusú fém vágása kivitelzhető igen precízen. Ezek között találhatók az alábbiak:

Acél: Széles körben alkalmazzák az acéllemezek és acélszálak vágására.

Alumínium: Az alumínium vágása is gyakori, például alumíniumlemezek vagy alumínium profilok vágásához kiválóan használható.

Réz: Rézlemezek vagy rézcsövek vágására is használják.

Rozsdamentes acél: Az acélból készült rozsdamentes acél vágásához is használják a megfelelő szalagfűrészt.

Cinkbevonatú acél: Olyan fémek vágására is alkalmas, amelyeket cinkbevonattal borítottak, például tetőfedéshez vagy könnyű szerkezetekhez használt fémek.

Ötvözött acélok: Számos ötvözött acél vágására is alkalmas.

Vas: Vaslemezek vagy vasprofilok vágására is használható.

Bronz: Bronzlemezek vagy bronzcsövek vágására is alkalmazható a megfelelő szalagfűrészgép.

A szalagfűrész kiválasztásánál fontos szempont a megfelelő szalagsebesség valamint a megfelelő vágási sebesség beállítása az adott fém típusának vastagságához és keménységéhez. A megfelelő szerszámok és vágási paraméterek használata kulcsfontosságú a biztonságos és hatékony vágáshoz. Ezenkívül az is fontos, hogy a hazsnáló megfelelő védőfelszerelést, védőkesztyűt viseljen, és tartsa be a munkavédelmi előírásokat a munka során.

A szalagfűrész felépítése

A szalagfűrész egy kör alakú fűrészszalagot forgat kifeszített állapotban. Egy alsó és felső tárcsa végzi el a forgatást, és vezetők stabilizálják a fűrészszalagot. A szalagfűrész asztalán tudjuk a vágandó munkadarabot megfelelő szögbe mozgatni.

Nagyon fontos a szalagfűrész működésében a fűrészszalag. Mindig a megfelelő vastagságú és fogosztású (fogosztás- azaz a fogak távolsága) szalagot kell a szalagfűrészbe fűzni! Az anyag keménysége nagyban befolyásolja, milyen legyen a fogosztás. A keményebb anyagok kisebb fogosztást igényelnek. Faanyag vágásánál minél nedvesebb a fa, annál nagyobb fogosztású szalag lesz az ideális. Amikor a szalagfűrész faanyagot vág, annak nedvességtartalma, vágás iránya fontos kulcstényező. A vágás iránya lehet szálirányban vagy merőlegesen. Amikor szálirányra merőlegesen vágunk, kisebb fogosztás kell, hiszen erőteljesebben kell dolgozni a szalagnak.

A szalagfűrész külsején is látszik, hogy masszív, általában fémöntvény berendezésekről van szó és öntvény asztallappal van felszerelve vezetőhornyokkal ellátva. A szalagfűrésznek hosszvezetője is van, ami egyenes vágásnál kulcsfontosságú.

Vannak szalagfűrész típusok, melyek asztallapja dönthető bizonyos fokig, ez segítheti adott esetben a munkavégzést. A vezetőgörgős fűrészlap vezető magasságának állíthatósága garantálja, hogy optimális legyen a vágandó anyag vastagságához!

A szalagfűrész fűrészapjai mindig a géphez megfelelő méretűek (hosszúak) legyenek!

Szalagfűrész választás

Szalagfűrész vásárlásnál át kell gondolni, mire lesz használva, milyen gyakran lesz használva és mennyit szánunk rá! Ezen tényezők szerint kell a legjobb szalagfűrészt megtalálnunk! A Profibarkács kínálatában a hobbi szalagfűrészeken túl nagy teljesítményű szalagfűrészek is rendelhetőek, melyek akár a folyamatos, megterhelő munkavégzést is jól bírják.

A szalagfűrész választásánál fontos tényező:

  • teljesítmény
  • energiafogyasztás
  • karbantartási igény
  • ár
  • mire használjuk majd és milyen gyakran? (a megmunkálandó anyag fajtája, minősége, sőt a munkadarab mérete is fontos)

Szalagfűrész vásárlásnál találkozhatunk otthoni, barkácscélra szánt alacsonyabb teljesítményű gépekkel, melyek nem mindennapos használatra tervezettek, és mellettük elérhetőek az intenzív, akár mindennapos munkavégzéshez gyártott szalagfűrészek. A kisebb teljesítményű szalagfűrészek általában 250-350 W közöttiek, és fordulatszámuk nem változtatható. A komolyabb szalagfűrészeknél a vágási sebesség a fordulatszám szabályzóval változtatható.

Mindig érdemes ismert, megbízható gyártó szalagfűrészét választani, akárcsak a Hecht, Scheppach, Einhell vagy a Dr Schulze gépei, melyeknél hosszútávú, meghibásodás nélküli működésre számíthatunk.  

A szalagfűrész választás szempontjainál figyelembe kell venni azt is, hogy mi a megmunkálandó anyag? Ötvözetlen acél, normál szénacél, bronz, alumínium, réz, műanyag vágásához akár a hobbi kategóriás, legkisebb teljesítményű szalagfűrészek is alkalmasak. Ha viszont nagyobb szakítószilárdságú anyagot vágnánk a szalagfűrésszel, mint a szerszámacél, rozsdamentes acél, titán ötvözetek, lehet, hogy nagyteljesítményű automata szalagfűrészre vagy félautomata szalagfűrészre lesz szükség.

A munkadarab mérete szempontjából fontos, hogy figyelembe vegyük a fűrészgép mérettartományát. 100-130 mm-es csövek darabolásához egy 150-es gép is megfelelhet, de ha tömör a munkadarab, inkább 180-200-as gép ajánlott. Egyik szalagfűrészt sem érdemes maximumon járatni hosszútávon!

Hobbi szalagfűrész a Profibarkácstól

A Scheppach HBS 30 szalagfűrésze akár hobbi ezermestereknél, barkácsolóknál, de kisebb asztalos műhelyekben is kiválóan helytáll. Gyors és pontos vágás kivitelezhető vele, akár műanyagon, puhafán, keményfán. A szalagfűrész alapja egy erőteljes indukciós motor, ezen acélváz és öntvényből készült, dönthető és szélesíthető munkaasztal. A pontos vágást rögzítő karral szerelt vezetővonalzó segíti.

A párhuzamvezetőknek köszönhetően a fűrészszalag nem mozdul el, és cseréje is egyszerűen megoldható, mivel az egész oldalfal nyitható. A szalagfűrész kompakt méretekkel rendelkezik, nagyszerűen helytáll kisebb műhelyekben, hiszen könnyen kezelhető és egyszerűen mozgatható. A talpazati furatokkal a gép stabilan rögzíthető a munkaasztalhoz. Gyári dobozában 6-os, 10-es és 15-ös fogosztású fűrészszalag található.

Szalagfűrész rendelése

Profi szalagfűrész rendelése

Webáruházunkban a szalagfűrészek között a profi berendezések is fellelhetőek, mint a Scheppach BASA 3 állványos szalagfűrész. Ez már egy professzionális szalagfűrész, ami egyedülálló technikai megoldásokat kínál. Igen precíz a szalagvezetés, amelyben kulcs szerepe van a 3 db edzett, heavy-duty görgőnek az asztal alsó és felső részében. A pontos szalagvezetésben közrejátszik még a speciálisan centírozott és csiszolt, gumibevonatos lendkerék is. Egyedülálló sebességbeállító rendszere a szalagfűrésznek a Vario Drive rendszer. A kioldókarnak hála a fűrészszalag gyorsan cserélhető. A munkaasztal dönthető, és stabil támasztékot biztosít a megmunkálandó anyagnak. A felületi kialakításának köszönhetően kényelmesen mozgatható rajta a munkaanyag.

A szalagfűrész mindkét oldalról rögzíthető, 205 mm-es vágómagassággal és 306 mm-es vágószélességgel rendelkezik. Forgácselszívó csatlakozója segítségével tisztán tartja a műhelyét. A kerekes fémállvány és a kihúzható fogantyú egyszerűvé teszi a gép szállítását. Pontos párhuzamvezetővel felszerelt típus, amin a biztos olvasás érdekében nagyítós skála is rendelkezésre áll.

Ez a szalagfűrész már a profi igényeket is képes kielégíteni, ráadásul a motor 230 V és 400 V között választható.

Legjobb szalagfűrész

Hogy a legjobb szalagfűrészt tudd kiválasztani fel kell mérned a saját igényeidet. Az anyagi kereteiden belül találd meg azt a gépet, main minden -számodra fontos - funkció megtalálható. Barkácsgépen soha ne spórolj, mert ha nem szeretsz egy gépet, azt nem fogod használni, ez tapasztalat, így ugyan olcsóbban vetted, de ablakon kidobott pénz lett. Míg egy minőségi, nagy teljesítményű szalagfűrésszel szerelembe fogsz esni.

Scheppach szalagfűrész

Vásárlói visszajelzések, és saját tapasztalatok alapján mi a Scheppach szalagfűrészeket ajánljuk. Minden árkategóriában képviselik magukat, és minőségi, német gyártmányú gépek. Nekünk a scheppach a alegjobb szalagfűrész.

Szalagfűrész árak

Egy szalagfűrész gép, legyen akár fémipari, vagy faipari, nem olcsó mulatság, nem egy csavarbehajtó áráért jutsz hozzá.  a legolcsóbb gép a hecht szalagfűrész 250 w teljesítménnyel, ez 54. 990 ft. A legdrágább szalagfűrészgép nálunk az Ytong vágó Dr. Schulze ipari minőségű szalagfűrész gépe, 1. 499 000 forintért vásárolható meg. 

Asztali szalagfűrész

A Yato asztali szalagfűrész például egy kompakt szalagfűrész acél vágásához, helyhez kötött vagy mobil munkához. Nélkülözhetetlen az autóműhelyben és a szerelők számára.

Vizszintes szalagfűrész

Mire jó a vizszintes szalagfűrész? 

A vízszintes szalagfűrész egy olyan szerszám, amelyet főként fával és fémmel végzett vágási feladatokhoz használnak. A vízszintes szalagfűrész előnyei közé tartoznak:

Precízió: A vízszintes szalagfűrész precíziós vágásokra képes, és lehetővé teszi a pontos méretek elérését a munkadarabokon. Ez különösen fontos olyan vágási feladatoknál, ahol a pontosság kritikus szerepet játszik.

Gyorsaság: A vízszintes szalagfűrészek általában gyorsabbak, mint a hagyományos körkörös szalagfűrészek vagy más vágószerszámok. Ezáltal hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat.

Különböző anyagok vágása: A vízszintes szalagfűrészek alkalmasak különböző anyagok, például fa, fém és műanyag vágására is. Az eltérő fogazatú szalagokkal és beállításokkal egy szerszám sokféle anyaghoz használható.

Kényelem és biztonság: A vízszintes szalagfűrész könnyen kezelhető és biztonságosan használható. Általában a munkadarab a szerszám asztalán fekszik, így a felhasználó könnyen irányíthatja a vágási folyamatot.

Sokoldalúság: A vízszintes szalagfűrészekhez különféle kiegészítők és tartozékok érhetők el, amelyek lehetővé teszik az egyedi munkafolyamatokhoz való alkalmazkodást.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a vízszintes szalagfűrésznek is vannak korlátai. Például nem alkalmasak olyan vágásokra, amelyeknek körkörös mozgást vagy lefúrást igényelnek. Emellett a gép karbantartása és megfelelő használata kiemelten fontos a biztonság és a hatékonyság érdekében.

Szalagfűrész házhozszállítással a Profibarkácstól

Webáruházunk szalagfűrész kínálata a felhasználói igények széles skáláját képes kielégíteni. A kis teljesítményű, hobbi célra vagy kisebb műhelyi felhasználásra szánt szalagfűrészeken túl kínálunk professzionális szalagfűrészeket, melyek a mindennapos terhelést is bírják, mindamellett, hogy „extráiknak” köszönhetően hatékonyabbak, pontosabb és egyszerűbb, gyorsabb munkavégzést is lehetővé tesznek. Nem minden felhasználónak van szüksége profi szalagfűrészre, hiszen egy alaptípus is megteszi, ha ritkábban van használva.  Egy olcsóbb, hobbi szalagfűrész esetén is fontos ugyanakkor a kiváló minőség, hogy hosszútávon probléma nélkül működjön a gép, és megfelelő színvonalon teljesítse vágási feladatait.

A szalagfűrészeink a legnagyobb gyártók üzemeiből érkeznek, mint a Scheppach, Einhell, Bosch, Hecht vagy a Dr.Schulze. A Profibarkácson leadott szalagfűrész rendelését házhoz szállítjuk, így Önnek elég arra időt fordítania, hogy a legjobb szalagfűrészt megtalálja termékeink között, amelyik az igényeinek a leginkább megfelelő.