Fűszegélynyíró, fűkasza és fűnyíró olló tartozék

Fűszegélynyíró, fűkasza és fűnyíró olló tartozékra lehet szüksége, ha rendszeresen használja ezeket a kerti gépeket. Kertünk rendben tartásának, gondozásának legalapvetőbb kellékei: a fűszegélynyíró, fűkasza és a fűnyíró olló. Kiemelten igaz ez, ha kertünkben egy kisebb-nagyobb fűfelületet is kialakítunk. A Profibarkács kínálatában mind a fűszegélynyíróhoz, mind fűkaszához számos kiegészítő tartozékot megtalálhatnak.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 16 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Termék státusza
Szűrés és rendezés
163 termék
163 termék

Fűszegélynyíró, fűkasza és fűnyíró olló tartozék

Kertünk rendben tartásának, gondozásának legalapvetőbb kellékei: a fűszegélynyíró, fűkasza és a fűnyíró olló. Kiemelten igaz ez, ha kertünkben egy kisebb-nagyobb fűfelületet is kialakítunk.

A fűszegélynyíró, segítségével megtisztíthatja a szegély menti területeket, kiszedheti a bokrok tövében, a sziklakertben vagy egyéb nehezen elérhető területeken maradt fűszálakat. Ha mindene a szép zöld gyep, akkor elengedhetetlen az elektromos szegélynyíró beszerzése, ugyanis csak ennek az eszköznek a segítségével lehet tökéletessé alakítani a zöld felületetet. A szegélynyíró működése egy nagy fordulatszámon forgó damilszálon alapszik, így csupán a zsenge füvet képes levágni, vastagabb és fás szárak már kifognak rajta. Abban az esetben, ha eltalál egy nagyobb követ, vagy valamilyen kemény tárgyhoz ér, akkor a damilszál könnyen elszakadhat. Ebben az esetben fűkaszára van szükségünk.

A fűkaszát jellemzően nagyobb, összefüggő területek vágására szokták használni, akárcsak egy fűnyírót. A fűkasza egy motoros kisgép, melyet kerti, de akár mezőgazdasági célokra is alkalmaznak. Leggyakrabban gyomirtásra, fűnyírásra, kisebb fák kivágására használják, melyek nehezen elérhetőek fűnyíróval. A fűkasza első ránézésre nagyon hasonlít egy fűszegélynyíróhoz, de egy lényegesen nagyobb teljesítményű és nagyobb terhelésnek kitehető eszközről van szó. Fűnyíró ollóra akkor van szükségünk, ha egy adott helyhez a fűszegélynyíróval már nem férünk hozzá, vagy precíziós utolsó simításoknál. 

Fűszegélynyíróhoz, fűkaszához számos kiegészítő tartozékot megtalálhatnak.

A fűkaszákra számos tartozék elérhető, például fűkasza kés, vágófej, vagy különböző típusú hevederek. 

Damilos fűnyíró fej, fűkasza fej, fűnyíró olló

A leggyakrabban használt eszköz a damilos fűnyíró fej, amely értelemszerűen egy fej részből és a fejben elhelyezkedő vágódamilból áll.    Mivel a műanyag damil folyamatosan kopásnak van kitéve, a fejben több méter áll rendelkezésre felcsévélve. Amikor a damil hossza jelentősen csökken, a kezelőnek kell kijjebb húznia a fejből. Létezik "koppintós" adagoló is. Ennek a csúszófeje benyomható, így amikor hosszabb damilra van szükség, a kezelő a földhöz koppintja a vágófejet, így egy mechanizmus kioldja a csévét, a centrifugális erő pedig kiránt egy kevés damilt. 

Nagyon lényeges, hogy úgy válasszunk vágódamilt, hogy  az igazodjon fűkaszánk teljesítményéhez és az elvégezni kívánt feladathoz. Természetesen a fűszegélynyírókhoz az alacsonyabb terhelhetőségű vágodamil választása teljesen megfelelő. Míg a fűkasza kés jó alternatívája lehet a vágódamilnak, addig  a vágófej használatát extrán nagy igénybevétel esetén javasoljuk. Ez a vágófelület, szakszerű használat mellett és megfelelő teljesítményű erőforrásra felhelyezve alkalmas lehet kisebb fás szárú növények kivágására is.

 

Fűkasza hevederek

A fűkasza esetében kiemelt jelentősége van a megfelelő heveder kiválasztásának, ugyanis ez jelentősen meghatározza a munkafolyamat komfortfokát. Itt is érvényesül az a szabály, hogy a nagyobb teljesítményű és tipikusan nagyobb súlyú fűkaszákhoz nagyobb teherbírású és jobban kipárnázott, kényelmesebb hevedereket kell választani.

Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy fűkasza használat esetén munkavédelmi szempontból kötelezően ajánlott a védőszemüveg vagy arcvédő használata.

Kínálatunkban az Einhell,  Extol, Garphite,  Hecht, Riwall, Verto tartozékait találhatja meg különböző paraméterekben.

Gyakori kérdések a fűszegélynyíró, fűkasza és fűnyíró olló tartozék vásárlása során

 

Mik a vágódamil vásárlásának a legfőbb szempontjai?

Nagyon lényeges, hogy úgy válasszunk vágódamilt, hogy az igazodjon fűkaszánk teljesítményéhez és az elvégezni kívánt feladathoz. Természetesen a fűszegélynyírókhoz az alacsonyabb terhelhetőségű vágodamil választása teljesen megfelelő.

Milyen esetben érdemes vágófejet beszerezni?

A vágófej használatát extrán nagy igénybevétel esetén javasoljuk. Ez a vágófelület, szakszerű használat mellett és megfelelő teljesítményű erőforrásra felhelyezve alkalmas lehet kisebb fás szárú növények kivágására is.

Kell-e védőfelszerelést viselni fűkasza használatakor?

Kötelező. A fűkaszahasználat alap védőfelszerelései az arcvédő, vagy munkavédelmi szemüveg, munkavédelmi fülvédő (ezek mindegyike egyszerre található meg a multifunkcionális munkavédelmi sisakokon) továbbá erősen ajánlott még lábszárvédő használata, de ha ez utóbbival nem rendelkezünk mindenképpen erős szövésű hosszú nadrágot viseljünk.