Sérült csavar kiszedő, csavaranya vágó

Távolítsuk el egyszerűen és hatékonyan a nem kívánt vagy sérült csavarokat. Bosszankodás és erőlködés helyett válasszunk csavaranya vágót, mellyel pillanatok alatt megoldhatjuk a problémákat. További infókért görgess lejjebb!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
790 Ft - 31 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
36 termék
36 termék

SÉRÜLT CSAVAR KISZEDŐ, CSAVARANYA VÁGÓ

 

Ha rögzíteni szeretnénk valamit, a leggyakrabban alkalmazott eszköz, amit használhatunk a csavar. Ha le akarnánk írni mi is pontosan a csavar, akkor úgy tudnánk, hogy egy olyan henger alakú tárgy, amelynek hosszanti része csigaszerűen van bordázva, és egy kör alakú fogadó részben végződik.

Tipp: Kiváló minőségű csavarbehajtókat kínálunk nagy választékban!

Azonban barkácsolás során igen gyakran előfordulhat, hogy egy becsavart szöget el akarunk távolítani, és ehhez olyan hétköznapi eszközöket használunk, mint villás vagy épp csillagkulcs. Ha minden jól alakul, nincs is ennél többre szükség, ám mi van akkor, ha az a bizonyos csavar, egy nehezen megközelíthető helyen található, esetleg rozsdás, vagy valaki előtte már próbálkozott az eltávolításával és olyan sérült állapotban van, ami speciális eszközöket igényel. A korábban említett eszközök már alkalmatlanná válnak.

A sérülés számos okból eredhet, ha a csavar túl lett húzva, ha az idő nem kímélte, és rozsdássá vált, vagy kopott lett.

Ilyen esetekben számbavehetjük a flex, a benzineskanna, vagy a csőfogó lehetőségeit, de ennél létezik sokkal egyszerűbb és praktikusabb megoldás. A sérült csavar kiszedőt pont erre találták ki.

Csavarkiszedő

Mire használjuk a sérült csavar kiszedőt?

Olyan problémákkal is képes megbirkózni, mint egy már több éve becsavart, igen jól meghúzott, rozsdás, az idő viszontagságait megjáró (akár fagy, akár eső) csavart szeretnénk eltávolítani. Könnyen előfordulhat, hogy egy egyszerű dugóhúzónak ez már feladja a leckét, de a sérült csavar kiszedő ezzel is megküzd.

Kezdő barkácsolóként is alkalmazható, hiszen használata nem igényel külön szaktudást. Pár másodperc alatt eltávolítja a legmakacsabb csavart is. Minden típusú és méretű csavarhoz alkalmazható. 

Milyen termékek találhatóak a sérült csavar kiszedő, csavaranya kategóriában?

Termékeink között található olyan, amely csak kézi használatra alkalmazható (EXTOL PREMIUM CSAVARKISZEDŐ KLT. TWIST; 3/8" BEFOGÁS, 9DB FEJ: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19MM, 1 DB KIÜTŐRÚD, CRMO, MŰANYAG KOF.) és van amely gépi akkumulátoros meghajtásra is (WOLFCRAFT 2 CSAVARKIHAJTÓ BITBEFOGÁSSAL HIBÁS/ELNYÍRT CSAVAROKHOZ).

Hogyan is működik a sérült csavar kiszedő?

Első lépésben a sérült csavar középső részébe egy kis lyukat fúrunk, ezzel teljesen szétroncsoljuk a fejet. Majd ezt követően a csavarkiszedő másik végével könnyű szerrel elkezdjük kitekerni a csavart. Egyes sérült csavar kiszedő csak kézi eszközzel, mások akkumulátoros csavarhúzóval vagy akár fúróhoz csatlakozva is működnek.

Csavaranyavágó

Olyan esetekben is könnyedén alkalmazható, mikor az anyacsavar már nagyon rozsdás. Használata nem igényel külön szaktudást csupán egy kis odafigyelésre van szükség.

Fontos, hogy a mérete a csavarnak megfelelő legyen. Például a YATO SÉRÜLT ANYA LEVÁGÓ, 9-27 MM 4 részes így 9-től egészen 24 mm-es nagyságig tudunk dolgozni vele.

Hogyan működik a csavaranyavágó?

Belecsavarjuk kézzel a vágórészt a csavarig a pontos vágás érdekében. Vágás közben érdemes figyelni, hiszen előfordulhat, hogy a csavar már annyira el van korrodálódva, hogy a teljes vágás előtt már egy kisebb erő kifejtésétől (például egy kalapács ütés) már meghozza a kívánt eredményt, az anyacsavar széthasad.

Előnye, hogy szinte bármilyen csavarral megbirkózik, így akár az acélcsavarokkal is. Ha az eszköz odafér a csavarhoz már nyert ügyünk van. Viszont sajnos az eszköz rendelkezik némi helyigénnyel, így csak olyan helyeken tudjuk alkalmazni, ahol ezt biztosítani tudjuk.

Ami a karbantartását illeti a menetes rész időnkénti olajozásával, vagy zsírozásával és tisztántartásával hosszú időre megbízható eszközünk tud lenni.

A Yato márkájú kiszedő

A YATO évtizedek óta megbízható gyártó. Termékeik gyártásáramindig is a profi hozzáállás volt a jellemző. Ha az árat visszonyítjuk az értékéhez, akkor is a YATO biztosítja az egyik legjobb ajánlatot.

Ha szereted a rendet a műhelyedben, és nem szereted hogy a vsavarok, szegek, apróbb szersámok szanaszét vannak, akkor rendszerezd őket csavartartó, vagy alkatrésztároló dobozban.

Hogyan válassz sérült csavar kiszedőt, csavaranya vágót?

 

Régi rozsdás csavarokhoz mennyire ajánlott a csavarkiszedő?

Nagyon, még a fagykárral is megbirkózik, a régóta ott lévő csavarok sem okozhatnak számára gondot. Még akkor is eredményesek tudunk vele lenni, ha totál kezdők vagyunk a barkácsolás területén.

Hogyan válasszak csavarfej kiszedő készletet?

A méret és az anyag is lényeges szempont lehet a választás során. Nézzük meg, hogy hány mm-terre van szükségünk, aztán mérlegeljünk. Létezik Sérült csavarfej kiszedő készlet, 10-19 mm - 3/8 col - 10 részes de kapható 17 részes is vagy 9-19 MM - 3/8 COL verzió is.

Lyukat fúrni nehéz?

Nem mindenki a kézügyességéről híres, de a csavarkiszedő egy konszolidált megoldás lehet a teljesen kezdők számára is, akik először szembesültek hasonló problémákkal. Egy barkácsoló termékekkel még csak ismerkedő ember is könnyedén el fog boldogulni vele!