Csíráztató tálca, propagátor

Az otthoni csíráztatáshoz elengedhetetlenek a csíráztató tálcák, propagátorok. A csírák magas tápértékkel rendelkező, könnyen emészthető, finom élelmiszerek, melyek koncentráltan tartalmaznak számos jótékony tápanyagot. A csíráztató tálcákkal a magról csíráztatás gyerekjáték, a csíráztatókat akár tetővel is megrendelheti, mini üvegházat teremtve a magoknak, sőt, fűtőelemes propagátort is beszerezhet a Profibarkácson.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 890 Ft - 25 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
18 termék
18 termék

Csíráztató tálca, propagátor használata

Manapság egyre népszerűbb a csírák fogyasztása, köszönhetően finom ízüknek és magas ásványi anyag tartalmuknak. A csírák pozitív hatásai régóta ismertek, egész évben fogyaszthatók, ha megfelelő helyen, például csíráztató tálcában kezdjük a csíráztatásukat. Vannak, akik tányéron próbálják vagy más edényben, de a csírák öblítése miatt nagyon fontos, ne tárolja a vizet, hanem a lyukacsos alján vezesse el, nehogy megposhadjanak a magok. A csíráztató tálcák készülhetnek kerámiából, műanyagból. A műanyag mindenképpen olcsóbb, könnyen tisztítható és szépen fejlődnek benne a magok. A propagátorok többféle méretben kaphatóak, eltérő számú rekesszel, tetővel vagy anélkül. Ha a csíráztatásnál kényelmes növényültető asztalra is szüksége van, egy rendeléssel azt is beszerezheti!

Nature csíráztató kezdőszettek

A Nature csíráztató kezdőszettjei rendkívül praktikusan mindent tartalmaznak, ami a termesztés kezdéséhez szükséges. A szettben van csíráztató tálca, tőzegcserép, hajtató cserép, magszóró, növénycímke, sőt ceruza is. A csíráztató tálca átlátszó fedelű kemény műanyagból készült, és szellőzőnyílásokkal rendelkezik, hogy mindig optimális legyen a páratartalom. A hőmérséklet, páratartalom, levegő és fény egyensúlya elengedhetetlen a magok csírázásához.

A tőzegcserepekben történő csíráztatás igen környezetbarát módszer, hiszen a tőzegcserepek tömörített farost, tőzeg és mészkő keverékből készülnek. Biológiailag lebomlóak, és nagyszerűek hajtatásra, termesztésre. Mivel a gyökerek áthatolnak a lebomló anyagon, így a cserepeket a növénnyel együtt kell a talajba ültetni. A praktikus kézi műanyag vetőmagszóró egyenként osztja szét a magokat, sőt még méretválogató rendszerrel is fel van szerelve. A hajtatócserepek hőformázott műanyagból készültek. Az aljukon lévő vízelvezető lyuk lehetővé teszi a gyökerek fejlődését.

Csíraztato tálca

Hidropóniás csíráztatók

A hidropóniás rendszerű propagátorokban nevelt növények fejlődését a csírázástól kezdve nyomon követhetjük. A saját palánták esetén mindig tudjuk, milyen tápanyagot kaptak és biztosak lehetünk benne, hogy vegyszermentesek. A hidropónia a növénytermesztés olyan eljárása, amikor nem a talaj a főszereplő, hanem tápfolyadék. A talajt helyettesítheti perlit, kavics, kőzetgyapot, amit a tápoldat könnyedén átjárhat. De ha a talaj szilárdságát nem kell biztosítani, a termesztés akár a tápoldatban is lehetséges.

Természetes esetben a csapadék a termőföldön át jut el a gyökerekhez, de nem maga a talaj a létszükség a növény fejlődéséhez. Ha mesterséges módon gondoskodunk a tápoldat megfelelő összetételéről és a gyökerekhez való eljutásáról, a termőföld elhagyható. Majdnem minden növény fejlődik hidroponikus körülmények között, de növényenként különböző az alkalmazhatóság mértéke.  Mivel csíráztatáskor a magok tartalmazzák a szükséges tápanyagokat a kezdeti fejlődéshez, a tápoldat használata nem feltétel.

A rugalmas, egyenes aljú műanyag tálca egy alapként szolgáló habtálcával és adott rekesz számmal, átlátszó fedéllel látja el a csíráztatás feladatait.

A csíráztató tálcák, mini melegházak előnyei

Védik a gyökereket a fénytől és gondoskodnak a rendszeres oxigénellátásról. Széles körben használhatóak a veteményeskertekben, kertészetekben, egzotikus növények termesztésénél. A habosított szerkezetű alapot teljes mértékben a fiatal gyökerek igényeihez igazították. Gondoskodik a vízfelvétel optimális szabályozásáról. A hab nagy vízelnyelő képességű, így a mini melegház vízháztartása sokkal egyenletesebb. A porózusság biztosítja a mag fejlődéséhez szükséges tápanyagmennyiséget. Szabályozza a PH egyensúlyt a megfelelő savasság és a fiatal növényi gyökerek fejlődéséhez. Használatával csökkennek a magokat megtámadó betegségek kockázatai. A táptalaj biztos, hogy élősködőktől mentes, a növény steril környezetben növekedhet.

Propagátor fűtőelemmel

A fűtőelemes propagátorok lényegében csíráztató tálcák átlátszó fedéllel, mozgatható szellőzőnyílással és fűtőelemmel. Ez biztosítja a növények számára a stabil hőmérsékletet. A Profibarkácson a Nature fűtőelemes propagátor rendelhető, mely lényegében egy „fűthető” mini melegház.

Propagátorok, csíráztató tálcák a Profibarkácson

Webáruházunk elképesztő kínálatában mindent megtalál, ami a növénytermesztéshez, növénygondozáshoz kellhet, köztük a rendkívül praktikus és hatékony csíráztató tálcákat és propagátorokat, vagy éppen egy hasznos talaj ph mérőt. Ezek a növénytermesztők a Nature márka termékei, kiváló minőségűek, hosszú időn keresztül csíráztathatja bennük a magokat, éveken, évtizedeken át kiszolgálják az igényeit.

 

Gyakran felmerülő kérdések a propagátorokkal, csíráztató tálcákkal kapcsolatban

 

Mit jelent, hogy hidropóniás a csíráztató tálca?

Termőföld helyett habtálca szolgál fejlődési közegként.

A fűtőelemes propagátor elemes vagy hálózatba dugható?

Hálózati adapterrel rendelkezik.

A csíráztató tálcák moshatóak?

Igen, használaton kívül mosogatószeres vízzel, jól leöblítve lehet tisztítani őket, műanyagból készülnek.