Párásító, aroma diffúzor

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a párásítók, aroma diffúzorok nem csak a lakásokban, otthonokban, de használatuk aránya folyamatosan emelkedik közületi helyeken is, akár óvodákban, iskolákban, irodákban, üzlethelyiségekben. A hideg párásítás során a víz és olaj elegye intenzíven és károsodás nélkül jut a levegőbe, így a különböző gyógyhatású összetevőket belélegezve kifejtik áldásos hatásukat az emberi szervezetre. Webáruházunk kisebb- nagyobb helyiségekbe, fa, műanyag vagy üveg burkolattal és eltérő paraméterekkel rendelkező párásítókat, diffúzorokat kínál mindenki számára.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
9 790 Ft - 13 890 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
7 termék
7 termék

Párásító vagy aroma diffúzor?

A hideg párásítók nagy előnye, hogy anélkül teremtik meg a kellemes levegőt a lakásban, hogy a hőérzetet növelnék. A víz forralása nélkül, ultrahangos technológiával bontják apró részecskékre a vizet és azt a levegőbe permetezik. Használatukkal a helyiségben beállítható az optimális páratartalom, melynek számos pozitív élettani hatása van. A megfelelő illóolajokat alkalmazva a párásítók aromaterápiás funkciók ellátására is alkalmasak. Az illóolajokat permetté bontja és a helyiség légterébe fújja, így az emberi szervezet könnyebben be tudja fogadni. Az aroma difffúzorok kimondottan esszenciális olajok légtérbe juttatására hivatottak, a modern technológiát ötvözik a nyugodt, kellemes hangulat megteremtésével, hiszen az illatok mellett sok esetben fény vagy akár hangterápiát is alkalmazhat velük. Ha valaki például teafát párologtat, a kellemes illat mellett antibakteriális és fertőtlenítő hatást is elér, a helyiség levegőjében semlegesítheti a baktériumokat, gombákat. Légtisztító berendezések használatával tiszta levegőt is teremthet otthonában, irodájában, műhelyében!

Hidegpárásító és ultrahangos párásító működése

A hidegpárásítók által előállított pára nem befolyásolja a helyiség hőmérsékletét, nem csapódik le a bútorokra, hiszen az előállított pára azonnal elkeveredik a szoba levegőjével, így belélegezhető. Egy nedvesítő betéten át szívja keresztül a ventilátor a szoba levegőjét, majd egy nyíláson át fújja is vissza a helyiség légterébe. Amelyik illóolaj adagolóval is rendelkezik, annál az aromaterápia előnyeit is ki lehet használni.  

Az ultrahangos párásítók egész apró cseppekre porlasztják a vizet és párát fújnak ki. Ez a hidegpárásítás egyik módja, ez magas frekvencián, gyors rezgéssel történik.  A készüléken található kis kvarc tányér másodpercenként 1,5 millió rezgéssel működik. A szétporlasztott cseppek egy csőbe kerülnek. A köddé alakított folyadék a csendes ventilátor segítségével jut a helyiségbe, ahol elpárolog. A párásítás intenzitása általában állítható a készülékeken. A legtöbb ultrahangos készülékben van vízlágyító betét, hogy az oldott ásványi anyagokat kiszűrje.

 

aroma diffúzor

Párásító, aroma diffúzor kapacitás, időzítés

A párásítók, diffúzorok eltérő kapacitással rendelkeznek a porlasztást illetően. A gyártók megadják, hogy hány ml/óra a kapacitás (ködképzés) és milyen nagyságú helyiségbe ajánlott a használata. A kapacitást a teljesítményen kívül az űrtartalom is meghatározza, egyes diffúzorok például 1 vagy 1,5 literes tartállyal rendelkeznek, ami akár 15-20 óra folyamatos működést is lehetővé tesz. Minél nagyobb az űrtartalom, értelemszerűen annál ritkábban kell újra tölteni. Egyes készülékek arra is képesek, hogy automatikusan bizonyos időközönként szüneteltessék a párakibocsátást. A legtöbb berendezés a tartály kiürülésekor automatikusan kikapcsol. Ha a készülék időzítővel rendelkezik, 3/6/9 órás folyamatos működést is be lehet állítani.

Hangulatvilágítás használata a párásítókon, diffúzorokon

Sok készülék ma már többféle világítási színben is képes pompázni, a színek pedig a hangulatra is hatással vannak. A piros, lila, kék, zöld, sárga, fehér vagy cián színek mind-mind hangulatbefolyásoló, nyugtató vagy akár élénkítő hatással bírnak.

A párásítók és aroma diffúzorok kényelmi funkciói

Az egyik kényelmi funkció, ha a berendezés üres víztartály esetén automatikusan lekapcsol. A távirányítós készülékek könnyedén az ágyból, íróasztaltól vagy a kanapéról vezérelhetők. A csendes működés lehetővé teszi, hogy éjjel alvás közben, vagy koncentrációt igénylő munka, tanulás vagy egyéb tevékenység közben is használható legyen.

Mire figyeljen még párásító vagy aroma diffúzor vásárlásánál?

A kivitelezés nagyon fontos. Van, aki a természetes, bambusz megjelenést részesíti előnyben, van, aki az üveg esztétikumát kedveli és van, akinél elsődleges a modern megjelenés, a hangulathoz, alkalomhoz illó színek választásának lehetősége. A párásító teljesítményén, kapacitásán túl nagyon fontos, hogy megfelelő kábel hosszúsággal rendelkezzen és az áramvételezési lehetőségtől a diffúzor helye között elérjen a kábel. Ha ez nem kivitelezhető, mert csak messzebb van konnektor, rendeljen egy jó minőségű hosszabbítót is, ebből is van választék bőven! A LED világítással rendelkező típusok sötétben is könnyen kezelhetők, jól láthatók.

Párásítóját, aroma diffúzorát rendelje a Profibarkácstól!

Akár otthonra, munkahelyre, irodába, műhelybe szeretné az aromaterápiás párásítót beszerezni, nagyszerű ajánlataink vannak Önnek. Ezek a készülékek oldják a stresszt, támogatják a légzőszerveket, segítséget nyújthatnak asztmás és allergiás betegeknek, növelik a légzés komfortérzetét, csökkentik a bőr-, orr-, torok szárazság érzését, hidratálják a helyiséget. Mindemellett semlegesítik a rossz szagokat, sőt illóolajokkal még több pozitív hozadékuk lehet.

Webáruházunk kínálatában LUND, Nature7, Naeo párásítókat, diffúzorokat rendelhet meg kiváló áron, többféle stílusban és eltérő kapacitásokkal.

Rendelje meg és élvezze az aroma diffúzorok, párásítók jótékony hatásai minden nap, otthon és a munkában is!

 

Gyakori kérdések az aroma diffúzorokkal, párásítókkal kapcsolatban 

Egy 500 ml-es aroma diffúzor hány órát képes üzemelni egyhuzamban?

Körülbelül 10 órát.

45 m2-es irodába melyik aroma diffúzort ajánlják?I

Jó választás lehet a LUND fehér, aromaterápiás, távirányítós 1000 ml-es modellje, egy ekkora helyiségbe megfelelő a kapacitása, távirányítója segítségével messzebbről is vezérelhető, színterápiát is alkalmazhat, sőt automatikusan kikapcsol, ha kiürült a tartály, vagy lejárt a beállított idő.

Van olyan aroma diffúzoruk, ami 10-12 m2-es hálószobákba megfelelő, nincs nagy helyigénye?

Igen, ilyen például a LUND 100 ml-es aroma diffúzora, maximum 15 m2-es helyiségbe és csak 75*130 mm nagysága.