Konyhai tevékenységek

Helyszín - Konyha
Idő - Teljes délután
Idő - Több nap
Kategória - Konyhai tevékenységek
Nehézség - 1
Nehézség - 2
Típus - Ötletgyűjtemény
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
GN edények méretei

A GN edény nem egy mindennapi használati eszköz, sokan azzal sincsenek tisztában, hogy mi is az, azonban ha valaki meglát egy képet róla, azonnal rájön, hogy a vendéglátásban számtalan helyen látott már ilyen edényeket, legyen szó egy kínai gyorsbüféről, egy menzáról, de a fagyizókban is javarészt GN edényben tárolják a fagylaltot.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. július 25.
Pálinkafőzés otthon kezdőknek

Pálinkafőzés otthon kezdőknek? Ma már ez is lehetséges… Hazánkban elterjedt, hogy a kertben megtermett gyümölcsök egy részéből pálinka készül, többnyire szeszfőzdében, bérfőzés keretein belül. Van, aki kimondottan pálinkafőzésre termel gyümölcsöt, míg mások a hasznavehetetlen vagy lehulló gyümölcsből álló cefréből főzetik a házi pálinkát. Napjainkban a modern és otthoni felhasználásra készült pálinkafőző üstök megjelenésével egyidejűleg lehetővé vált, hogy otthon, akár kezdőként készítsük el a jó minőségű házi pálinkát, amit aztán büszkén kínálhatunk vendégeinknek!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 21.
Fűszernövény szárítás
Idő: Több nap

A fűszernövények (zöldfűszerek) használata ismét reneszánszát éli. Aki csak teheti, kertjének egy szegletében kialakít egy zöldfűszer kertet, ami számos előnnyel jár: folyamatos és friss zöldfűszer utánpótlást biztosít konyhánk számára.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. február 09.