Konyhai tevékenységek

Helyszín - Konyha
Idő - Teljes délután
Idő - Több nap
Kategória - Ajándékötletek
Kategória - Konyhai tevékenységek
Nehézség - 1
Nehézség - 2
Típus - Ötletgyűjtemény
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Ipari serpenyő típusok

Elég sokat követelünk meg az ipari serpenyőktől, hiszen ellent kell állniuk a szorgos szakácsok mindennapi kihívásainak a különböző ételek elkészítésekor. Éppen ezért nemcsak méretükben különböznek az otthoni változatoktól, hanem anyaghasználatukban és kialakításukban is speciális igényeket szolgálnak ki. Ma már szerencsére minden felhasználási területnek megfelelően és minden pénztárcához illően találunk kiváló ipari serpenyő típust.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. december 18.
Legjobb konyhai kések

Minden konyha elengedhetetlen tartozéka a kés, ezen konyhai eszközök nélkül elképzelhetetlen lenne az ételek feldolgozása. A késeknek számtalan típusuk létezik, minden fajta más-más célra lett kifejlesztve, az első osztályú konyhai munkához érdemes ezeket a típusokat megismerni, hogy a célnak megfelelően használhassuk őket.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. december 13.
Legjobb air fryer kiválasztása

Az air fryerek, vagy más néven forrólevegős fritőzök népszerűsége robbanásszerűen megnövekedett az elmúlt években, köszönhetően annak, hogy forradalmasították a sütés világát, egyszerre kínálva egészségesebb és gyorsabb megoldásokat. De hogyan találhatjuk meg a számunkra leginkább megfelelőt ebben a széles kínálatban és milyen paramétereknek kell megfelelnie a legjobb air fryernek? Blogposztunkban segítünk eligazodni a különböző modellek között és bemutatjuk mire érdemes odafigyelni vásárlás előtt.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. november 29.
Legjobb húsvágó kés

A konyhai eszközök kiválasztásánál roppant körültekintőnek kell lennünk, hiszen nem mindegy, hogy milyen minőségű termékeket választunk kedvenc ételeink elkészítéséhez. A Profibarkács kínálatában ezen a téren is sok lehetőség közül válaszhat mindenki, aki a főzés szerelmese. Legyen szó étkészletről, főző-és sütőeszközökről, húsfeldolgozó gépekről, késekről, áruházunkban színes választék áll az érdeklődők részére.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. november 27.
Ipari rizsfőző a tökéletes rizshez

A vendéglátóiparban a hatékonyság és a minőség alapvető fontosságú. Az ipari konyhákban nem csak a kiváló ételek elkészítése a cél, hanem az is, hogy gyorsan és költséghatékonyan történjen mindez. A rizs sok konyha alapanyaga, és ennek tökéletes elkészítése elengedhetetlen. Ebben segít az ipari rizsfőző, ami nemcsak megkönnyíti a munkát, de időt és energiát is megtakarít.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. október 23.
Ipari dagasztógép típusai és használata

Az ipari dagasztógépek forradalmasították a tésztakészítés folyamatát, lehetővé téve a pékségek és élelmiszeripari vállalkozások számára, hogy gyorsan és hatékonyan állítsanak elő nagy mennyiségű, kiváló minőségű tésztát. Ezen gépek nélkül a mindennapi kenyér, sütemények, pizzák és egyéb péksütemények tömeggyártása elképzelhetetlen lenne. De mitől olyan különlegesek ezek az eszközök, és hogyan segítik a szakembereket a mindennapi munkában? Most részletesen bemutatjuk az ipari dagasztógépek típusait, működési elvüket, valamint azokat a feladatokat, amelyekben nélkülözhetetlenek. Fedezd fel velünk a kulisszák mögött rejlő technológiát, amely a pékségek motorjaként szolgál, és ismerd meg, hogyan járulnak hozzá ezek a gépek a friss és finom pékáruk mindennapi élvezetéhez.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. augusztus 12.
Üvegajtós hűtővitrin vendéglátóhelyre

Üvegajtós hűtővitrin vendéglátóhelyre, cukrászdába, étterembe, kávézóba sokféle létezik, de nem mindegy, hová melyiket választjuk. Mindegyik típusnak meglehet a maga előnye, hátránya, mást tud egy álló hűtővitrin, egy süteményes hűtővitrin, egy asztali hűtővitrin vagy pultra helyezhető hűtővitrin. Ebben a bejegyzésben segítséget nyújtunk, melyik hűtővitrin típus miben erős, melyik üvegajtós hűtővitrin hová ajánlott!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. augusztus 12.
GN edények méretei

A GN edény nem egy mindennapi használati eszköz, sokan azzal sincsenek tisztában, hogy mi is az, azonban ha valaki meglát egy képet róla, azonnal rájön, hogy a vendéglátásban számtalan helyen látott már ilyen edényeket, legyen szó egy kínai gyorsbüféről, egy menzáról, de a fagyizókban is javarészt GN edényben tárolják a fagylaltot.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. augusztus 12.
Pálinkafőzés otthon kezdőknek

Pálinkafőzés otthon kezdőknek? Ma már ez is lehetséges… Hazánkban elterjedt, hogy a kertben megtermett gyümölcsök egy részéből pálinka készül, többnyire szeszfőzdében, bérfőzés keretein belül. Van, aki kimondottan pálinkafőzésre termel gyümölcsöt, míg mások a hasznavehetetlen vagy lehulló gyümölcsből álló cefréből főzetik a házi pálinkát. Napjainkban a modern és otthoni felhasználásra készült pálinkafőző üstök megjelenésével egyidejűleg lehetővé vált, hogy otthon, akár kezdőként készítsük el a jó minőségű házi pálinkát, amit aztán büszkén kínálhatunk vendégeinknek!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 21.
Fűszernövény szárítás
Idő: Több nap

A fűszernövények (zöldfűszerek) használata ismét reneszánszát éli. Aki csak teheti, kertjének egy szegletében kialakít egy zöldfűszer kertet, ami számos előnnyel jár: folyamatos és friss zöldfűszer utánpótlást biztosít konyhánk számára.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. február 09.