Konyhai tevékenységek

Helyszín - Konyha
Idő - Teljes délután
Idő - Több nap
Kategória - Konyhai tevékenységek
Nehézség - 1
Nehézség - 2
Típus - Ötletgyűjtemény
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Ipari rizsfőző a tökéletes rizshez

A vendéglátóiparban a hatékonyság és a minőség alapvető fontosságú. Az ipari konyhákban nem csak a kiváló ételek elkészítése a cél, hanem az is, hogy gyorsan és költséghatékonyan történjen mindez. A rizs sok konyha alapanyaga, és ennek tökéletes elkészítése elengedhetetlen. Ebben segít az ipari rizsfőző, ami nemcsak megkönnyíti a munkát, de időt és energiát is megtakarít.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. október 23.
Ipari dagasztógép típusai és használata

Az ipari dagasztógépek forradalmasították a tésztakészítés folyamatát, lehetővé téve a pékségek és élelmiszeripari vállalkozások számára, hogy gyorsan és hatékonyan állítsanak elő nagy mennyiségű, kiváló minőségű tésztát. Ezen gépek nélkül a mindennapi kenyér, sütemények, pizzák és egyéb péksütemények tömeggyártása elképzelhetetlen lenne. De mitől olyan különlegesek ezek az eszközök, és hogyan segítik a szakembereket a mindennapi munkában? Most részletesen bemutatjuk az ipari dagasztógépek típusait, működési elvüket, valamint azokat a feladatokat, amelyekben nélkülözhetetlenek. Fedezd fel velünk a kulisszák mögött rejlő technológiát, amely a pékségek motorjaként szolgál, és ismerd meg, hogyan járulnak hozzá ezek a gépek a friss és finom pékáruk mindennapi élvezetéhez.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. augusztus 12.
Üvegajtós hűtővitrin vendéglátóhelyre

Üvegajtós hűtővitrin vendéglátóhelyre, cukrászdába, étterembe, kávézóba sokféle létezik, de nem mindegy, hová melyiket választjuk. Mindegyik típusnak meglehet a maga előnye, hátránya, mást tud egy álló hűtővitrin, egy süteményes hűtővitrin, egy asztali hűtővitrin vagy pultra helyezhető hűtővitrin. Ebben a bejegyzésben segítséget nyújtunk, melyik hűtővitrin típus miben erős, melyik üvegajtós hűtővitrin hová ajánlott!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. augusztus 12.
GN edények méretei

A GN edény nem egy mindennapi használati eszköz, sokan azzal sincsenek tisztában, hogy mi is az, azonban ha valaki meglát egy képet róla, azonnal rájön, hogy a vendéglátásban számtalan helyen látott már ilyen edényeket, legyen szó egy kínai gyorsbüféről, egy menzáról, de a fagyizókban is javarészt GN edényben tárolják a fagylaltot.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. augusztus 12.
Pálinkafőzés otthon kezdőknek

Pálinkafőzés otthon kezdőknek? Ma már ez is lehetséges… Hazánkban elterjedt, hogy a kertben megtermett gyümölcsök egy részéből pálinka készül, többnyire szeszfőzdében, bérfőzés keretein belül. Van, aki kimondottan pálinkafőzésre termel gyümölcsöt, míg mások a hasznavehetetlen vagy lehulló gyümölcsből álló cefréből főzetik a házi pálinkát. Napjainkban a modern és otthoni felhasználásra készült pálinkafőző üstök megjelenésével egyidejűleg lehetővé vált, hogy otthon, akár kezdőként készítsük el a jó minőségű házi pálinkát, amit aztán büszkén kínálhatunk vendégeinknek!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 21.
Fűszernövény szárítás
Idő: Több nap

A fűszernövények (zöldfűszerek) használata ismét reneszánszát éli. Aki csak teheti, kertjének egy szegletében kialakít egy zöldfűszer kertet, ami számos előnnyel jár: folyamatos és friss zöldfűszer utánpótlást biztosít konyhánk számára.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. február 09.