Csaptelep, zuhany tartozék és alkatrész

Hidegzuhanyként érő kellemetlen hír lehet például, ha otthon eltörik a zuhanytömlő csatlakozója, szétfröcsköli a vizet a csap vagy eltűnik a lefolyódugó. Ezeken a problémákon könnyen segíthetünk, csak tekintse meg csaptelep, zuhany tartozék és alkatrész kínálatunkat!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
590 Ft - 3 890 Ft
Márka
Terméktípus
Szín
Termék státusza
Szűrés és rendezés
19 termék
19 termék

Csaptelep, zuhany tartozék és alkatrész

 

Ha a fürdőszoba már majdnem használatra kész, már csak a vízvételhez szükséges olyan berendezések hiányoznak, mint például a csaptelepek, zuhanyfejek, zuhanycsövek akkor ezeket is beszerezheti webshopunkban, sőt ezeknek a tartozékait és kiegészítő alkatrészeit is.

A választékunkban megtalálható kerámiabetét csaptelepekhez, többféle perlátor, többféle zuhanytömlő, többféle színű szilikon lefolyódugó, KMT (kád- és mosdótöltő) elem, csaptelep szabályozókar, tömítéskészlet, Z-idom csaptelep falra rögzítéséhez, többféle zuhanyfej tartó, zuhanyváltó csap betét, vízszűrő zuhanyhoz, vízszűrő betét vízszűrőhöz, csaphosszabbító (rövid, hosszú), csaphosszabbító és szűrő (szettben), perlátor és tömítőgumi csaptelepekhez (szettben) és buborékosító adapter (külső vagy belső menetes) is.

A legtöbb cikk még a laikusok számára is teljesen jól ismert, mindennapi élet során használt termék. Senkinek, még a legfiatalabbaknak sem kell ecsetelni, mi az a lefolyódugó, zuhanytömlő vagy zuhanyfej tartó. A felsorolás azonban tartalmaz néhány olyan, elsőre idegennek hangzó kifejezést, amivel még felnőttként sem biztos, hogy találkozott már mindenki, viszont egy fürdőszoba átépítés vagy felújítás előtt nem árt összebarátkozni ezekkel is.

Milyen márkájú csaptelep, zuhany alkatrészeket és tartozékokat árulunk?

Kínálatunkban megtalálható a Gardena, Perfect Home, és Fala márkák. 

Mi az a perlátor nevű csaptelep, zuhany tartozék?

A termékeink közül az egyik, amelyik kétséget kizáróan minden fürdőszobában megtalálható, az a perlátor. Másnéven csapvégszűrő. Ez a csapok kifolyó részén található menetes egység, melynek igen sokrétű a szerepe. Egyrészt megszűri a vízhálózatból érkező vizet a szennyeződésektől, rozsdától, vízkőtől, másrészt pedig meggátolja a víz fröcskölődését a vízsugár irányított átbocsájtásának köszönhetően, így levegővel átjárt, lágy folyású vizet ad. A hagyományos perlátor a csap eredeti tartozéka, viszont ezeket szükséges időnként tisztítani, sőt cserélni is, hogy a lehető legjobb minőségű vízhez jussunk a hálózatból. Kínálatunkban található sima, kétállású, forgatható perlátor is.

A KMT

Mi az a KMT? A rövidítés a kád és a mosdó töltésére utal. Akkor terjedt el ez a szóhasználat, amikor még a lehető legjobb helykihasználás érdekében gyakori volt a panellakásokban, hogy egy csaptelepnek kellett ellátnia a kád és a mosdó vízellátását is. Éppen ezért ezek a speciális csapok általában forgatható és magas kifolyócsövekkel vannak felszerelve. Ma már inkáb más praktikussági megfontolásból alkalmazzák ezeket a csapokat, például olyan mosogatók felett, amelyek ún. többmedencések (külön van mosogatókagyló és zöldségmosó medencéje, vagy egyéb medencéje is) vagy kerti csapoknál, ahol a kézmosónál nincs elég hely kényelmesen vödörbe vizet venni.

Tipp: vízszereléshez nézz szét vízpumpa fogóink, csőfogóink között!

Mihez kell a kerámiabetét

A víz áramlásának erősségét szabályozza a csapok központi alkatrésze, a kerámia betét (másnéven kartus). Működési elvét tekintve két egymáson elcsúszó kerámia lap nyitja és zárja a vizet. Csak a tökéletesen egymáshoz érő lapok tudják ellátni a feladatot, így nagyon kell ügyelni rá, hogy a csaptelep beszerelésekor óvatos munkát végezzünk: ne ütődjön meg vagy ne ejtsük el, hiszen, ha elmozdulnak a kerámialapok vagy hajszálrepedés keletkezik bármelyiken, az máris vízszivárgást fog eredményezni. A kerámiabetétek mérete eltérhet, tipikusan 30, 35 40 és 45 milliméter átmérőjűek, a nálunk kapható (Vittoria, Baletto, Sonata csapokhoz) 35 miliméteres.

Vízszűrő betétek használata

Az aktívszén megköti a klórt és klórszármazékokat, a növényvédő szereket, egyéb szerves szennyeződéseket, így a víznek nem csak a színe és az illata, de az íze is észrevehetően javul. Az elhasználódott aktívszenes vízszűrők veszélyes hulladéknak számítanak, így ezeket külön kell gyűjteni és a megfelelő helyre juttatni.

Ezzel szemben a KDF szűrők 100%-ban újrahasznosíthatók, tehát környezetbarátabb, mint az aktív szén alkalmazása. A KDF (Kinetic Degradation Fluxion, magyarul kinetikai degradációs folyamat) egy folyadékkezelési anyag, gyakorlatilag nagy tisztaságú réz-cink ötvözet. A KDF megszűri a víz klór és nehézfém tartalmát és meggátolja a baktériumok szaporodását. Ebből fakadóan a vízszűrő berendezésünk élettartama megnő, teljesítménye fokozódik, karbantartási költsége pedig jelentősen lecsökken.

 

Csaptelep, zuhany tartozék és alkatrész vásárlásával kapcsolatos kérdések

 

Milyen színekben érhető el a szilikon lefolyódugó?

Zöld, narancssárga, piros, fekete és fehér színekben.

Milyen termékeket tudok megvásárolni szettben?

Csaphosszabbító és szűrő szett, illetve perlátor és tömítőgumi szett érhető el jelenleg a webshopban.

A kategóriába tartozó összes elem univerzális? Bármilyen csaptelephez illeszkednek?

Nem, a termékek nem univerzálisak. A leírás minden esetben tartalmazza, hogy milyen csapteleppel kompatibilis a termék, ezen kívül minden más esetben szükséges előzetes méréseket végezni, az illeszkedést kipróbálni.