Hólapát

A hólapát, mint ahogyan az nevéből is adódik a téli csapadék eltakarítására szolgál. Természetesen, ami elsőre eszünkbe jut róla, hogy télen a járdánkat vagy a garázsfeljárónkat szeretnék mihamarabb megtisztítani, ám áruházunkban vannak már olyan eszközök is amik kifejezetten, a szabad ég alatt tárolt autónk körbetakarítására szolgál.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
7 290 Ft - 36 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
10 termék
10 termék

A hólapát

Egy ilyen eszköz beszerzése szinte kötelező darab, hiszen tudni érdemes, hogy télen a hó eltávolítása a saját ingatlan elől mindenkinek saját dolga és felelőssége a balesetek megelőzése érdekében. Ha pedig társasházban lakunk egy kedves gesztus lehet a lakók felé, ha ezt a munkát magunk végezzük el. Egyben biztosak lehetünk, tél még nem múlt el kevesebb vagy több hó nélkül, így erre az eszközre mindig szükség lesz.

Ma már a modern technológiának és az ergonomikus kialakításnak köszönhetően egyre inkább törekednek a gyártók úgy kialakítani az eszközeiket, hogy az a lehető legkevésbé terhelje meg az embert.

A nyél anyagát tekintve megkülönböztethetünk fémből, műanyagból vagy épp fából készültet. A fa esetében, habár esztétikailag valóban az a legszebb, ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy ez a legnehezebb is. Méretét tekintve felhasználás szempontjából lehet olyan, amit a járda vagy kert eltakarítására szolgál, vagy épp egy kisebb méretű, ami egy autóban is elfér, így akár a munkahelyünkön vagy szinte bárhol, ha arra van szükség ki tudjuk az autónkat ásni a fehér lepel fogságából.

Tipp: Télen a havat, ősszel pedig a lehulló faleveleket kell gyűjteni. Nézz szét lombgyűjtő zsák választékunkban.

Hogyan válasszunk hólapátot?

Mindenképpen első körben mérjük fel, milyen igényre szeretnénk alkalmazni az eszközt.

Ha a mindennapi hó eltávolítására a ház körül akkor válasszunk egy nagy méretű lapátot. Áruházunkban elérhető teleszkópos nyelű lapát is, amely még kényelmesebbé teszi a munkát. Markolata úgy lett kialakítva, hogy a téli hidegben akár kesztyű viselése mellett is tudjuk alkalmazni, a végén pedig a penge megerősítésre került, a tartósság érdekében.

Itt is megkülönböztethetünk két lehetőséget. Ha a cél a hó eltolása, például egy garázsfeljáróról egy adott helyre, akkor érdemesebb a nagyobb fejű hótolókat választani, mivel így sokkal gyorsabban végzünk. Míg, ha a hólapátolás emeléssel is társul akkor célszerű a kisebb fejű mély kialakítású lapát mellett dönteni.

Ha pedig a cél, hogy reggel vagy épp a munkahelyről bármilyen időjárási helyzet mellett könnyedén el tudjunk indulni válasszuk az autós hólapátot. Áruházunkban kaphatóak olyan kiszerelésűek, amelyek nyele a nagyméretből egészen kicsire összecsukhatóak így akár a csomagtartóban is praktikusan elfér.

Mire figyeljünk a hólapát választásnál?

Előnyös, ha meg van erősítve egy fémlappal, mert ez tartósabbá teszi az eszközt, és így nem kell minden második alkalommal cserélni. Illetve ez a rész szolgál arra, hogy a már letaposott havat is problémamentesen el tudjuk távolítani.

A nyél és a lapát találkozása. Fontos, hogy ez a rész erős legyen, mivel nagy súly helyezkedik rá, és ha az eszköz törik a legtöbbször itt a hiba.

A markolat is fontos, hiszen ezeket a munkákat a téli hidegben kesztyűben végezzük, így mindenképpen olyat válasszunk, ami nem csúszik.

Hólapát

Miért is hasznos egy jóminőségű hólapát?

Gondolhatnánk arra, hogy a hó födte járdát egy egyszerű cirokseprűvel vagy épp műanyagszálas társával is meg tudnánk tisztítani, ám ez nagy, több centis fehér lepel esetében kissé már bajos lenne. Egy jóminőségű hólapát sokban meg tudja könnyíteni az életünket. Ha egy acéllal megerősített élű eszközt vásárolunk bármilyen nagy vagy épp kicsi és letaposott legyen a hó seperc alatt kész is vagyunk. Ha például a Fiskars márkájú lapátot választanak, akkor biztosak lehetnek benne, hogy ez a márkanév egyben garancia a minőségre. Az eszközök gyártása náluk több százéves hagyományra nyúlik vissza, így a precizitást meg sem lehet kérdőjelezni. Ami pedig hihetetlenül fontos, hiszen ezeket a kis munkagépeket nem csak egy alkalomra, hanem akár több télre is szeretnénk választani. Ha minőségi darabot választunk szinte biztos nem kell aggódnunk a törés miatt, és saját testünket is megkíméljük a fájdalmaktól.

Még egy fontos eszköz, ebben a kategóriában, hogy ne csak a hólapátokról essen szó.

Bizonyára sokaknak volt már tapasztalata azzal, hogy az este lehullott hóréteg reggelre már jegessé fagyott és ezáltal az elindulás nehézzé vagy szinte lehetetlenné vált. Erre kínál megoldást egy jó jégtörő, ami áruházunk szintén meglévő darabja, amely egy komoly hóhelyzet esetén is az autó alá fagyott jeget is képes pillanatok alatt összezúzni.

Tipp: Fázósoknak ajánljuk fűtés kiegészítő megoldásainkat, például ventilátoros hősugárzóinkat.

Összefoglaló, amit a hólapátról tudni kell

A hólapát minden háztartás nélkülözhetetlen eszköze, ám fontos néhány szempontot figyelembe venni a választáskor. Érdemes minőségi eszköz mellett letenni a voksunkat, így biztosak lehetünk abba, hogy nem csak a saját munkánkat könnyítjük meg, hanem a saját testi épségünket is óvjuk. Ehhez az áruházunkban minden szükséges eszközt megtalál a legkiválóbb márkák kínálatában. Ha pedig elkészültünk élvezzük ki a tél örömét egy jó kis hócsatával, vagy hóemberépítéssel.

Fiskars, Polonia, Gardena megbízható márkák kerttilajdonosoknak, akik hólapátot vásárolnának.