Betonvashajlító és -vágógép

A betonvas hajlító és betonvas vágógépek létjogosultsága a betonacél megmunkálásában megkérdőjelezhetetlen. A nagy kiterhelésnek kitett épületekben szinte biztosan betonacél és betonvas kerül felhasználásra annak érdekében, hogy a szerkezet ellenálljon az erőteljes igénybevételnek. A betonvas, a betonacél méretre vágása, alakítása nem könnyű, speciális gépekre van hozzá szükség, erre nyújtanak megoldás a betonvashajlító és- vágógépek.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 299 000 Ft - 3 990 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
12 termék
12 termék

A betonacél megmunkálása betonvas hajlító és betonvas vágógépekkel

Az építkezések során szinte mindig használnak betonacélt és betonvasat a szerkezeti erősítés céljából. A betonacél szálakkal van megerősítve, hogy még nagyobb legyen a szakítószilárdsága és stabilan, tartósan biztosíthassa a szerkezeti szilárdságot. A betonacél és betonvas előkészítésének, felhasználásának folyamatában nagy szükség van megfelelő megmunkáló eszközökre, gépekre. Manapság korszerű berendezések állnak rendelkezésre a betonacél és betonvas megmunkálásához, melyekkel magas színvonalon, hatékonyan végezhető el a hajlítás vagy a vágás.

A vasbeton az egyik legrégebben használt építőanyag. A vasbetonból épült szerkezetek igénylik az időszakos karbantartást. A vasbetonnak két összetevője van, maga a beton, és a betonba beágyazott acélbetétek, avagy másik elnevezésén betonacél vagy betonvas.

A vasbetonba a nyomófeszültséget a beton felveszi, és jól ellenáll a nyomásnak.  A betonnak viszont a húzószilárdsága alacsonynak mondható, ezért helyeznek el bordás betonacélt olyan betonszerkezetekbe, ahol húzófeszültség van jelen.

A betonvas rúd és tekercses formában létezik, rúdnál az általánosnak mondott hossz 6 és 12 cm. Vannak olyan esetek, helyzetek, melyek megkívánják a beépíthetőség érdekében a betonacélnak a méretre vágását, illetve a kívánt forma szerinti meghajlítását, darabolását. Itt jönnek a képbe a betonvashajlító és – vágógépek!

Betonvas hajlító gép

 

Durher betonvas megmunkáló gépek a Profibarkácson

A Durhert 1963-ban alapították, családi vállalkozásként, kiváló minőségű építőipari gépeket gyártanak, mint például betonvashajlító-és vágógépek, aszfaltvágó, csempevágó, téglavágó berendezések. Képzett szakemberek dolgoznak az újabb és újabb fejlesztéseken, melyek tesztelését szimulációs szoftverekkel, hardverekkel támogatják. 1992-ben a Prestige and Quality International díjat kapták meg, mely valósághűen tükrözi az erőfeszítéseket, melyekkel a minőségi termékekre és szolgáltatásokra törekednek. A cég 1963-ban Spanyolországban alakult, és azóta is ott a központja. Napjainkban már a harmadik generáció viszi tovább a családi vállalkozást sikeresen, a nemzetközi piacon is kiváló márkanevet teremtve. A Profibarkács webáruházban a vállalat betonvasvágó és betonvashajlító gépeit, aszfaltvágóit, asztali csempe és téglavágóit forgalmazzuk.

Durher Betonvas hajlítók

A spanyol gyártó nagyszerű betonvashajlító gépeivel erőfeszítés nélkül hajlíthat különböző méretű betonvasakat, a gépek elektromos meghajtásúak. A gépek kezelése Ön vagy munkatársai számára könnyen elsajátítható. A gép típusától függően 12-42 mm átmérőig minden betonvas hajlítására alkalmasak és egyszerre több vasrúd hajlítása is lehetséges.

Durher Betonvas vágók

Az elektromos Durher betonvasvágó gépekkel nem nehéz pontosan, hatékonyan és egyszerűen betonvasat vágni. 14-44 mm átmérőig minden betonvas darabolása elvégezhető velük, ráadásul egyszerre több vasrúd vágása is lehetséges. Használata egyszerű, mechanikus vezérlése kétféle módon lehetséges, pedállal hajtva vagy kézileg egy kar meghúzásával.

Kombinált betonvas hajlító és- vágógépek a Durhertől

Nagy hatékonyságúak a spanyol vállalat kombinált gépei, melyek betonvas hajlításra és vágásra is képesek. Funkcióik széles skálája és a gépek egyszerű szállíthatósága miatt akár közvetlenül a munkaterületen is használhatóak. A sokoldalú gépekkel minden munkafázis elvégezhető a betonvas bedolgozás folyamatában, a darabolás, méretre vágás, hajlítás, kengyelhajlítás vagy spirálhajlítás. A beállításhoz, hajlításhoz használt stiftek és a vágáshoz használt kések, továbbá a berendezések kiegészítői edzett acélból készültek a megbízható és hosszú élettartam biztosításához. Kezelésük nem bonyolult, könnyen megtanulható.

Gépek a betonvas vágáshoz, hajlításához vagy kézi betonacél vágók?

A betonacél vágásra alkalmas eszközöknek igen sok típusa ismert. A vágóél mozgatása lehet mechanikus vagy hidraulikus. A hidraulikus előnye, hogy az erőátadás plasztikusabb, így nagyobb átmérőjű betonacélok vágásánál sem üt a gép. A vágógépek teljesítményét a vágható acélmennyiség keresztmetszeti területében adják meg. Így kisebb átmérők esetén több szál betonacél is vágható akár egyszerre. 

Webáruházunkban kézi betonacél-, betonvasvágókat is forgalmazunk, hogy az acélrudak vágása gyerekjáték legyen. Ipari célra a kézi betonacél vágókon kívül szükségessé válik nagyobb teljesítményű, hálózatról üzemelő vágó, hajlító gépek használata. Nagyobb építkezéseken gyakran használják ezeket, ahol egymás után kell szabni, vágni a betonacél huzalokat, rudakat, illetve méretre, formára hajlítani.

A kézi betonacél vágók a legtöbb esetben hidraulikus működésűek, ezáltal nagy erőkifejtésre képesek. A kézi vágószerszámok között megtalálhatóak a vágókaros típusok, mint például az ALBA betonvasvágói (CR22 vagy CR28).

Házépítésnél, építkezéseken, betonacél hálók, vagy betonacél elemek előre gyártásánál a betonacél szálak darabolásához, helyszíni méretre igazításához használják ezeket a célszerszámokat.

Betonvashajlító és betonvasvágó gépeit rendelje a Profibarkácstól!

A különböző építőipari munkáknál nélkülözhetetlenek a betonacél, betonvas vágó, hajlító berendezések. Betonacél szükséges az alapokhoz, födémgerendákhoz, áthidalókhoz. Stabil szerkezetet a beton megerősítésével lehet elérni, ehhez a betonvas és betonacél a leggyakrabban használt anyagok. Mivel többféle átmérővel és szálhosszúságban gyártják ezeket, a felhasználásuk során elkerülhetetlenül szükségessé válik a darabolás, méretre vágás, hajlítás.

Webáruházunk mindig választékos kínálatában a betonvashajlító és betonvasvágó gépek terepén is van opció bőven. Több, mint 10 féle típust forgalmazunk a Durher spanyol gyártótól, amelyek élen járnak mind minőségben, mind megbízhatóságban, hatékonyságban a betonvas megmunkálása területén. Bármilyen építőipari gép beszerzésében segítségére vagyunk, nézzen körbe a webáruházban!

Rendelésnél regisztráljon és minden további vásárlásnál élvezze a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

Betonvas hajlító és Betonvas vágó gép vásárlásával kapcsolatos kérdések

Hogyan járok jobban, ha betonvasvágót és betonvashajlítót külön veszem meg, vagy egy kombi gépet?

Anyagilag is kifizetődőbb, ha egy kombinált gépet választ és szállítani, mozgatni sem két gépet kell, csak egyet.

Milyen súlyú egy betonvasvágó vagy hajlító gép?

250-650 kg között mozognak a gépek súlyai, típustól függően.

A legdrágább kombinált gép milyen átmérőjű vágásra, hajlításra alkalmas?

A Durher Combi Extra 400 V gépe betonvas hajlítást 38 mm átmérőig, betonvas vágást 32 mm átmérőig tud végezni.