Ipari szárító berendezés

Az ipari szárító berendezés, légszárító, szőnyeg- és padlószárító, mosókonyhai szárító berendezések felhasználása igen sokoldalú. A hűtve szárítós elvű ipari szárítók megoldást nyújtanak az épületek vagy berendezések magas páratartalomból adódó károsodásának megelőzésére is. Számos technológiai folyamat is igényli a levegő megfelelő hőmérsékletét és páratartalmát. Ezek az ipari légszárítók, párátlanítók a termelési helyiségekben, építkezéseken, mosókonyhákban, raktárakban, pincékben hatékonyan alkalmazhatók. Webáruházunkban több típust is forgalmazunk a kívánt feladathoz és a helyiség méretéhez igazodóan.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
115 900 Ft - 1 449 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
6 termék
6 termék

Ipari szárítók, szőnyegszárítók, padlószárítók és a hűtve szárítós elv

A hűtve szárító működési elven működő berendezések használatával meghosszabbítható az épületek és a benne lévő berendezési tárgyak, gépek élettartama, továbbá egészségesebb levegő biztosítható. Ezt a technológiát alkalmazzák vízzel történő tűzoltás, csőrepedésből vagy árvízből eredő beázás után is. A hűtve szárító ipari szárítók a magas páratartalom okán keletkező károkat is segítenek megelőzni, mint például a gombásodás, baktériumok, penész, korrózió. Épületszárításra is használhatók építési folyamatok esetén. A falazat, a vakolat, a textíliák, padlók, szőnyegek szárítási ideje sokkal kevesebb és a költsége is kedvezőbb, mint hagyományos fűtéses szárítás esetén.

 

Az ipari szárítók, szőnyegszárítók, padlószárítók alkalmazási területei

 • fürdőhelyiségek, szárító helyiségek, mosókonyhák (uszoda, síközpont, kórház, szálloda, háztartási mosóhelyiségek, pincék stb.)
 • épületek szárítása építési folyamatok során, burkolás, festés utáni szárítás
 • padlószőnyegek, padlók szárítása
 • templomok, várak, kastélyok szárítása
 • irattárak, kiállítótermek, múzeumok szárítása, levéltárak páratartalom koordinálása
 • pincék, alagsorok, nyirkos épületek szárítása
 • árvíz utáni, csőtörés utáni, beázás vagy vizes tűzoltás utáni szárítás
 • vízművek, szivattyúházak szárítása, vízgazdálkodási létesítmények
 • nagy raktárak szárítása, tárolt anyagok védelme
 • korrózióvédelem, technológiai szárítás, sűrített levegős rendszereknél
 • borospincék
 • faanyag tárolás, famegmunkálás területei
 • kényes, drága bútorok állagmegóvása

Ipari szárító berendezések használata sűrített levegős rendszereknél

A kompresszorok által beszívott levegő minden esetben tartalmaz vízpárát is. A kezeletlen sűrített levegőnek magas a nedvességtartalma, mely a sűrített levegős rendszer korrózióját okozza, ez hozzájárul a berendezések kopásához, meghibásodásához. Egy megfelelő paraméterekkel rendelkező hűtve szárító beiktatása növeli a pneumatikus rendszer élettartamát, de érdemes a teljesítményt inkább kissé túlméretezni, ugyanis előfordulhatnak nem várt helyzetek, mint például egy nem szokványos nyári hőség, mely jelentősen túlterheli a rendszert.

 

 Ipari légszárító

A kondenzációs elvű ipari szárító berendezések

A kondenzációs rendszerű ipari légszárítók működésének elve nem bonyolult. A nedves levegőt egy ventilátor beszívja, és ezt átfújja egy párátlanító kamrán, melyet alacsonyabb hőmérsékleten tart. Eközben a levegő harmatpontra hűl le. (A harmatpont a levegőnek az a hőmérséklete, amelyen az adott nedvességtartalmú levegő a páratartalomra nézve telítetté válik. A harmatpontnál – a harmatpont-hőmérsékletnél – alacsonyabb környezeti hőmérsékletnél megindul a víztartalom kicsapódása, a kondenzáció.- forrás: Wikipédia - Harmatpont)

A víz a párátlanító kamra hideg felületén lecsapódik és vagy az elvezetett lefolyóba vagy egy tartályba kerül. A még hideg, de már száraz levegő egy melegítő kamrában felmelegszik és visszakerül a helyiségbe. Ha a helyiség levegőjében még nem megfelelő a páratartalom, a meleg levegő újra nedves lesz, és a folyamat kezdődik elölről mindaddig, míg a kívánt páratartalmat eléri a helyiség levegője.

A kondenzációs légszárítás sokkal hatékonyabb, mint a fűtéssel és szellőztetéssel végzett szárítás, párátlanítás.

 

Az Ipari szárítók kiválasztása

A légszárító berendezés kiválasztása előtt az alábbi tényezőket kell átgondolni a megfelelő típus megtalálásához:

 • mekkora a helyiség légköbméter mennyisége
 • milyen fokú IP védelemmel rendelkezik
 • mennyi az energiafogyasztása a gépnek
 • mekkora a kapacitása, mekkora a légszállítása (m3/h)
 • hány Celsius fokos tartományban képes működni
 • mekkora a zajkibocsátása
 • álló vagy falra szerelhető típus, esetleg kerekekkel rendelkezik
 • mennyire nehéz telepíteni, beüzemelni
 • milyen hosszú tápkábellel csomagolt
 • hány órát képes folyamatosan üzemelni, egyes típusok akár folyamatos üzemelésre is képesek

 

Ipari szárító berendezés házhozszállítással a Profibarkácstól

Vásárlóink igényeit és elégedettségét szem előtt tartva mindig kiváló minőségű eszközöket, berendezéseket kínálunk, hogy bizalmukat hosszútávon elnyerjük. Nincs ez másképp a légszárító berendezésekkel sem. Aerial, Master mosókonyhai szárítók, szőnyeg- és padlószárítók közül rendelheti házhoz az Önnek leginkább megfelelő típust.

 Az ipari szárítók felhasználási lehetőségeinek tárháza kifogyhatatlan, és számos problémára megoldást nyújtanak. Manapság már nem csak vállalkozások, közületek alkalmazzák, de egyre elterjedtebb a háztartásokban is. Egy alagsorban, pincében kialakított mosókonyhában is kiválóan megállja a helyét, gondoskodik a szárításról, ugyanakkor a penésztől, magas páratartalomtól sem kell tartani. Ipari szárító berendezésekkel az építkezés utáni befejező munkálatok, burkolás, festés is gyorsabban elvégezhetők, de egy beázás utáni helyreállítás is rövidebb időt vesz igénybe. Gabonaféléket, terményeket tároló raktárakban is nélkülözhetetlenek! Alkalmazásukkal számos káresemény elkerülhető.

Webáruházunkban nem csak a szárításra kínálunk megoldást, szükség szerint akár ipari hősugárzókat, hőlégbefúvókat is rendelhet, de háztartásába infra hősugárzókat is megtalál nálunk széles választékban, nagyszerű árakon.

 

Kérdések az ipari szárító berendezéssel kapcsolatban

A Master CD5000 padlószárító teljesítménye közepes fokozaton mennyi?

3 fokozaton használható, a közepesen a teljesítmény 452 W.

Az Aerial WT280-as gépe mosókonyhában alkalmazva milyen szárítási idővel dolgozik?

15 kg ruhát kicsit több, mint 5 óra alatt szárít meg.

Pneumatikus rendszerű festőműhelyünkbe érdemes ipari szárítóberendezést vennünk?

Igen, hiszen a kompresszorból távozó felmelegedett levegő rengeteg nedvességet szállít. A léghálózatba került víz károsítja a csöveket, a szűrőket és csökkenti a levegős szerszámok élettartamát. Ha a levegőt festékanyagok szórására használják, a szórás minőségét is rontja a bekerült víz.