Benzinmotoros lombszívó

A legmagasabb teljesítményű lombszívó a benzinmotoros lombszívó és lombfúvó, ami egyértelműen ideális megoldás, ha nagyobb telekkel rendelkezel. Még szelesebb időjárás esetén is hatékonyan tud működni. Ugyanakkor az is igaz, hogy a legzajosabb, a legnehezebb, és az előző kettőhöz képest kevésbé környezettudatos gép. Egy jól megválasztott berendezéssel egyszerű lesz tisztán tartani a kertet, járdát, utcafrontot, az üzletünk parkolóját vagy a telephelyet.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
52 990 Ft - 499 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (LE)
-
1 LE - 6 LE
Motor típusa
Hengerűrtartalom  (cc)
-
25 cc - 196 cc
Gyűjtőzsák térfogata  (liter)
-
40 liter - 135 liter
Üzemmódok
Kimenő légáram sebessége  (km/h)
-
148 km/h - 378 km/h
Maximális szívóteljesítmény  (m³/h)
-
6 m³/h - 24 m³/h
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

Benzines lombszívó, lombfúvó

Egy hatékony benzines lombszívóval lényegesen egyszerűbb a lehullott faleveleket összegyűjteni, mint kézzel. A benzinmotorral szerelt berendezések előnyeit igazán nagyobb területek tisztán tartásánál lehet kihasználni, mert erősek, nagy teljesítmény leadására képesek. Nem mindegy az sem, hogy csak szívni tudja a leveleket, vagy fújni is? Összeaprítani is képes? Esetleg önjáró? Számos szuper gép létezik a feladatok elvégzésének megkönnyítésére, csak tudni kell, milyen típusok közül választhatunk. 

Kertészkedőknek olyan egyszerű de nagyszerű eszközöket is ajánlunk, mint az kézi ágvágóinkat.

 Benzinmotoros lombszívó

Benzines lombszívó vagy elektromos esetleg akkumulátoros?

A lombszívók minden esetben hatékonyabban tüntetik el a lehullott leveleket, mintha kézzel lombseprűvel végeznénk a munkát, ráadásul lehetnek olyan területek, amelyekhez nehéz hozzáférni, a lombszívókra itt is számíthatunk, például letakart farakásra hullott levelek eltávolítása, de akár a virágágyásba beesett levelek felszívása esetén is.

A robbanómotoros lombszívók nagy teljesítményűek, főleg nagyobb kertek, területek esetén kedveltek, az elektromosak és az akkumulátorosak pedig inkább családi házak kertjeihez, nem túl nagy felületekhez. Az akkumulátorosak kimondottan előnyösek, ha nincs hálózati áram, vagy egyszerűen csak vezeték nélküli megoldást keresünk.

 A benzines típusok hosszú órákon keresztül képesek működni igen erős légáram mellett. További előnyük, hogy a benzineseknél sem kell a kábelt magunkkal húzni folyton, emiatt külterületen, hálózati áram nélküli terepen is használhatóak. Hátrányuk a nagyobb önsúly, a hangosabb működés, illetve a káros füstgázkibocsátás. A hangos működés miatt ajánlott fülvédő viselése használat közben.

Benzines lombszívók, lombfúvók hatékonysága

A robbanómotoros lombszívók tehát nagyobb területre ajánlottak, sokáig dolgozhat velük megállás nélkül, nincs kábel, bárhol használhatók. A kínálat csúcsán a több száz vagy ezer nm-es kertekbe, lombhullató fás, pázsitos területekre kínált céleszközök állnak, amelyek aprítóművel dolgozzák fel a nagy mennyiségű lombot, gallyat. Természetesen ezek ára is a teljesítménnyel arányos.

A lombfújók elsődleges feladata, hogy a lehullott faleveleket pillanatok alatt egy csomóba tudjuk összefújni a segítségükkel. Ezt erős levegősugárral érik el. Ugyanez a levegő egyébként sok minden mást is el tud fújni, nem csak a lehullott leveleket, például kiszóródott homokot, gyöngykavicsot is, esetleg építőanyagot, mint gipsz, cement, sóder.

A készülékek nagy része néhány mozdulattal lombszívóvá alakítható át. Ezek gyűjtőzsákkal is rendelkeznek, és a beszippantott leveleket a darálós típusok össze is darálják, így a levelek térfogata jócskán megy össze, emiatt a gyűjtőzsák akár egy kisebb avarkupacot is el tud nyelni, a felaprított tartalom pedig kiváló a komposztba.

Benzines lombszívók fajtái

  • hátra vagy vállra akasztható, kisebb gyűjtőtartállyal rendelkező lombfúvó/lombszívó
  • lombfúvók kézben fogható
  • lombfúvók hátra akasztható
  • lombszívó/lombfújó kézben fogható
  • önjáró lombfújó/lombszívó és aprító

Csúcskategóriás termék – az önjáró, aprítós, benzines lombszívó

A Hecht gyűjtős önjáró benzines lombszívója nemcsak felszívja, de össze is aprítja a száraz faleveleket, avart. Ezután már egyszerűen komposztálható vagy szemeteszsákba helyezhető. Ezek a benzines önjárók nagy gyűjtőtartállyal rendelkeznek és 4 ütemű motorral felszereltek. (6,5 LE) Ezekre már nem kizárólag a lombszívó megnevezés illik, mivel szinte minden kerti hulladékot felszívnak, akár egy takarítógép. A felszívott kerti hulladékot, avart, levelet acél penge aprítja és továbbítja a gyűjtőzsákba.  2 km/ óra sebességgel képes haladni, nagy segítség parkok, pázsit, járda, autóbeálló takarításához.

A vállra, hátra vehető gyűjtőzsákos benzines lombszívók, lombfújók

Ezek a benzines kategória legolcsóbb gépei. Kétütemű motorral vannak felszerelve (1 LE), a hátunkra vagy a vállunkra vehetjük a gyűjtőtartályt, fel- alá járva a területen kézi irányítással felszívhatjuk, elfújhatjuk a leveleket.

Erős, hátizsákos benzines lombfúvó 

Erőteljes, benzines hátizsákos lombfújó is megtalálható kínálatunkban a nagyobb területek kényelmes tisztántartásáért. Ez egy 46cm³-es benzinüzemű fúvógép, amelynek teljesítménye 2LE, és amely akár 355 km/h sebességű fújásra is képes. Hátizsákkal van ellátva, hogy a felhasználó számára a legmagasabb szintű kényelmet biztosítsa a hosszan tartó használat során is. Változó ütéssebességekkel, sebességtartó automatával, állítható fogantyúval és könnyű csőcsatlakozásokkal látták el.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő benzines lombszívót?

Ha eldőlt, hogy robbanómotoros lombszívóra van szükségünk, amelyik nagy teherbírású, vezeték, áram nélkül is üzemeltethető, gondoljuk át az alábbi paramétereket:

  • a szívóerő: ezt m3/ percben jelölik meg a termék adatlapján, és hogy ezt milyen gyorsan végzi el, a km/ h mutatószám jelenti
  • a fúvóerőnél is m3/perc a teljesítmény mértéke és km/h a gyorsaság mutatószáma
  • szívni is fújni is képes, esetleg aprítani?
  • ha aprításra képes, milyen az arányszám? – az aprítás mértékét arányszám fejezi ki, ami 10:1 vagy 16:1 között van, ez lényegében a daráló és tömörítő kapacitás, ez azt fejezi ki, hogy a gép hány zsák levelet képes 1 zsák levéllé tömöríteni
  • egyéb funkciók, kiegészítőket tud-e? pl. vannak -e hozzá különböző méretű zsákok, különböző szívó-fúvócső?

Ha például télen szeretnénk hó eltakarításra is használni, a frissen lehullott havat, ami nem vizes, nem jeges, könnyedén le lehet fújni a járdáról, kocsibeállóról velük.

Benzines lombszívók kábel nélkül, erős légárammal a Profibarkács webáruházból

Hecht, Riwall Pro, McCulloch robbanómotoros lombszívókat rendelhet meg, akár hátizsákos kivitelben, fújó funkcióval is, sőt a csúcskategóriás önjáró típust is! Tegye könnyebbé a kerti hulladékok, a falevelek, avar eltávolítását, a kert, telep, kocsibeállók tisztántartását! A benzines gépekkel óriási felületeket tisztíthat meg, az aprítóval is rendelkező típusok pedig jelentős mértékben tömörítik az avart, így kevesebb helyet fog. Egy erőteljes benzinest használhat más jellegű anyagok fújására is, mint például cementpor, folyamhomok stb. eltakarítására is, sőt télen a friss hó lefújására a járdáról, autóbeállóról. Profi teljesítmény, szuper árakon a Profibarkácstól!

Gyakori kérdések a benzines lombszívóval, lombfúvóval kapcsolatban

 

A Riwall Pro benzines lombfúvó/lombszívó aprít is?

Igen, 12:1 aránnyal

A Hecht önjáró aprítós lombszívó gépének milyen munkaszélessége van?

58 cm-es munkaszélességgel rendelkezik.

A Hecht 9254-es vállra is vehető lombszívója hány kg súlyú és mekkora tartálya van?

Tartozékok nélkül kb. 6 kg súlya van, a tartálya pedig 50 literes.

 

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Hogyan válassz lombszívót? című cikkünket!