Elektromos lombszívó

Egy ár-érték arányban kiváló elektromos lombszívóval lényegesen egyszerűbb a lehullott faleveleket összegyűjteni, mint kézzel.  Ha nem túl nagy a kert, akkor nyugodtan válasszuk a hálózatról működő, elektromos típusokat. Ezek erősek, megbízhatók, és árban verhetetlenek. Nem mindegy az sem, hogy csak szívni tudja a leveleket, vagy fújni is? Összeaprítani is képes? Számos nagyszerű gép létezik a feladatok elvégzésének megkönnyítésére, csak tudni kell, milyen lehetőségek közül választhatunk. Egy jól megválasztott berendezéssel egyszerű lesz tisztán tartani a kertet, járdát, utcafrontot, az üzletünk parkolóját vagy bármilyen kültéri helyszínt, ahol avart, levelet kell takarítani.

Hogyan válassz lombszívót? >>

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
9 990 Ft - 32 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
500 W - 3 300 W
Gyűjtőzsák térfogata  (liter)
-
10 liter - 45 liter
Üzemmódok
Kimenő légáram sebessége  (km/h)
-
270 km/h - 300 km/h
Maximális szívóteljesítmény  (m³/h)
-
2 m³/h - 14 m³/h
Termék státusza
Szűrés és rendezés
11 termék
11 termék

Elektromos lombszívó, lombfúvó

A lombszívók minden esetben hatékonyabban tüntetik el a lehullott leveleket, mintha kézzel lombseprűvel végeznénk a munkát, ráadásul lehetnek olyan területek, amelyekhez nehéz hozzáférni, a lombszívókra itt is számíthatunk, például farakásra hullott levelek eltávolítása, de akár a virágágyásba beesett levelek felszívása esetén is.

Az elektromos lombszívókat főként családi házak, hétvégi házak kertjeihez ajánlott használni, nincsenek több ezer négyzetméter takarítására tervezve, mint a benzines típusok. Ugyanakkor olcsóbbak és ezek is kellően erősek a ház körüli  feladatok elvégzésére, könnyen elérhetőek bárki által. Az összegyűjtött falevelek mehetnek is a kerti komposztálóba.

A robbanómotoros lombszívók nagy teljesítményűek, főleg nagyobb területek gondozása esetén kerülnek előtérbe, az elektromos és az akkumulátoros fajták pedig inkább családi házak kertjeihez, nem túl nagy felületekhez. Az akkumulátoros gépek kimondottan előnyösek, ha nincs hálózati áram, vagy egyszerűen csak vezeték nélküli megoldást keresünk.

 A benzines típusok hosszú órákon keresztül képesek működni igen erős légáram mellett. További előnyük, hogy a benzineseknél sem kell a kábelt magunkkal húzni folyton, emiatt külterületen, hálózati áram nélküli terepen is használhatóak. Hátrányuk a nagyobb önsúly, a hangosabb működés, illetve a káros füstgázkibocsátás.

Elektromos lombszívó

Elektromos lombszívók előnyei

Az elektromos lombszívók kiválóak lakossági célra, általános felhasználásra, mert erősek, könnyű beüzemelni, dolgozni velük, strapabíróak és pénztárcabarát áron elérhetőek, ráadásul környezetbarát gépek és csendes a működésük.

A lombfújók elsődleges feladata, hogy a lehullott faleveleket pillanatok alatt egy csomóba tudjuk összefújni a segítségükkel. Ezt erős levegősugárral érik el. Ugyanez a levegő egyébként sok minden mást is el tud fújni, nem csak a lehullott leveleket, például kiszóródott homokot, gyöngykavicsot is, esetleg építőanyagot, mint gipsz, cement, sóder, forgács, műhelyben lévő por.

A készülékek nagy része lombszívóként is funkcionál. Ezek gyűjtőzsákkal is rendelkeznek, és a beszippantott leveleket a darálós típusok össze is darálják, így a levelek térfogata jócskán megy össze, emiatt a gyűjtőzsák akár egy kisebb avarkupacot is el tud nyelni.

 

 

Elektromos lombszívók fajtái

  • vállra akasztható gyűjtőtartállyal rendelkező lombfúvó/lombszívó – aprító funkcióval is
  • kerekes lombszívó/lombfúvó gyűjtőtartállyal – aprító funkcióval is

A vállra vehető gyűjtőzsákos elektromos lombszívók, lombfújók

Ezek a legelterjedtebb típusok az elektromos gépek között, különböző teljesítménnyel kaphatók, a legtöbb lomb szívásra és fújásra is használható, illetve sok gép tudja az aprító funkciót is. Ezek a gépek általában könnyű súllyal rendelkeznek, a legtöbb 1-3 kg, de vannak 5-7 kg-os példányok is, ezt mindenképp érdemes figyelembe venni vásárlás előtt, hiszen a súly is meghatározó, nem mindegy a munkavégzés során mennyit kell cipelni.  Szívó és fújóteljesítményük eltérő, különbséget találni még a gyűjtőtartály térfogatában, az aprítási arányban. Az aprítási arányszám azt mutatja meg, hogy hány zsák avart képes egy zsákba tömöríteni az aprítással a gép. Sok típusnál állítható a magasság teleszkópos csővel, ha kerekei is vannak, segítenek a földtől tartani a megfelelő távolságot.

Ha például télen szeretnénk hó eltakarításra is használni, a frissen lehullott havat, ami nem vizes, nem jeges, könnyedén le lehet fújni a járdáról, kocsibeállóról velük.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő elektromos lombszívót?

Ha eldőlt, hogy elektromos gépet szeretnénk, gondoljuk át az alábbi paramétereket:

  • a szívóerő: ezt m3/ percben jelölik meg a termék adatlapján, és hogy ezt milyen gyorsan végzi el, a km/ h mutatószám jelenti
  • a fúvóerőnél is m3/perc a teljesítmény mértéke és km/h a gyorsaság mutatószáma
  • szívni is fújni is képes, esetleg aprítani?
  • ha aprításra képes, milyen az arányszám? – az aprítás mértékét arányszám fejezi ki, ami 10:1 vagy 16:1 között van, ez lényegében a daráló és tömörítő kapacitás, ez azt fejezi ki, hogy a gép hány zsák levelet képes 1 zsák levéllé tömöríteni
  • egyéb funkciók, kiegészítők – pl. Állítható fokozat? Állítható magasság?

Elektromos lombfúvók, lombszívók és a teljesítmény

Amikor lombszívót választunk, vegyük figyelembe, hogy erősebb géppel gyorsabban, hatékonyabban tudunk dolgozni. A nedvesebb lombok összegyűjtéséhez és az erősebb növényzethez nagyobb teljesítményű gépre van szükség. A magasabb minőségű és sokszor drágább modellek esetében elérhető a fokozat állítás.  Ennek hasznát akkor érzékeljük igazán, amikor nem homogén az összegyűjtendő zöldhulladék. Alacsonyabb teljesítményű szívás elég a száraz avarhoz, az erősebb mód a nedvesedett, összeállt avart is képes felszívni.  Ezzel gyorsabban végezhetünk a munkával, ráadásul az alacsonyabb fokozat arra is használható, hogy érzékenyebb, sérülékenyebb növények közül károsítás nélkül fújjuk ki a hulladékot.

Elektromos lombszívók minden háztartásba a Profibarkács webáruházból

Hecht, Riwall Pro, Einhell, Hyundai, Yato, Verto elektromos lombszívókat rendelhet meg, akár vállra vehető, akár gurulós kivitelben, melyek lényegesen könnyebbé teszik a kerti hulladékok, a falevelek, avar eltávolítását, a kert, járda, kocsibeállók tisztántartását! Az aprítóval is rendelkező típusok pedig jelentős mértékben tömörítik az avart, így az kevesebb helyet foglal. A hálózatról üzemelő gépek használata egyszerű és nem szennyezik a környezetet sem. Minden kertes háznál jó szolgálatot tesznek, ráadásul nem csak ősszel, mikor lehulló faleveleket kell egy kupacba összefújni vagy felszívni, de a barkácsolás során keletkezett port, forgácsot is lefújhatjuk vele a munkaasztalról.

Vásárlási kisokos az elektromos lombszívókkal, lombfújókkal kapcsolatban

 

Ár-érték arányban melyik elektromos gépet ajánlják műhelybe? Gyakran kell port, forgácsot lefújatni.

A Yato 600 W-os elektromos lombfújó gépét. Szívó funkcióra is képes, és a fokozata is állítható.

Melyik vállra is vehető elektromos lombszívót vegyem, ha szeretném, hogy a zöldhulladék 10%-ra legyen tömörítve?

Például az Einhell GC- EL 2500 E gépe ilyen. 10:1 aprítási aránnyal, állítható fokozattal, szívó-fújó funkcióval.

Benzines vagy elektromos lombszívót vegyek otthoni használatra? kb. 250 m2-es kertem van.

Elektromos lombszívót ajánlunk. A benzines előnyeit ennél nagyobb területeken és nagyobb terhelésnél lehet kihasználni, háztartási felhasználásra elegendő egy erős elektromos.

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Hogyan válassz lombszívót? című cikkünket!