Olajleeresztő tartály

A használt olaj legyen az sütő vagy gépolaj tárolása igen csak nagy kérdés sokszor, hiszen nem olyan egyszerű úgymond megszabadulnunk tőle. Viszont remek lehetőséget biztosít erre néhány eszköz, ami nem más, mint az olajleeresztő tartály, vagy tálca és fáradtolaj gyűjtő, ezek az eszközök praktikusak lehetnek az olaj tárolásában és annak összegyűjtésében. Sokan tudják, hogy a régi majd beleöntjük a lefolyóba megoldás nagyon nem jó, hiszen könnyen eldugíthatja a csöveket és még környezet szennyező is emelet.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
990 Ft - 187 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

Sok termékünk használatához van szükség olajra, vagyis inkább benzinre, aminek nem csak használat után kell megfelelő tartály, ehhez megfelelő választás lehet egy jó minőségű benzines kanna, amit megtalál webshopunkban is. Emelet sok más egyéb hasznos benzin használathoz alkalmas eszközt is talál nálunk ilyenek még az olaj leszívóink is.

 

Olajleeresztő tartály beszerzése online

Mindenképpen hasznos lehet ez az eszköz akár egy műhelyben használnánk, akár a háztartásban lenne rá igényünk. Fontos mindenképpen közölni, hogy ezek a tartályok jellemzően nagy kapacitással bírnak, így akkor számítanak jó befektetésnek, ha több liter olaj tárolására használjuk, persze ha sokszor keveset öntünk bele, akkor is hasznos lehet.

Fontos hogy megfelelő anyagból készült olajleeresztő tartályt vásároljunk, és hogy megfeleljenek az előírt szabványoknak is közben. Anyagát tekintve fontos hogy kemény, szilárd és jól zárható legyen, emelet érdemes oda figyelni a szavatossági időre is, hiszen ezek az anyagok idővel minőség romlást szenvedhetnek vagy netán ki is lyukadhatnak.

A jó hírünk pedig az, hogy nálunk csak ilyen megfelelő anyagú és hosszú élettartamú olajleeresztő tartályokkal találkozhat, amihez még garanciát is vállalunk.

 

Fáradtolaj gyűjtő hogyan használható?

Ez az eszköz a fáradt olaj összegyűjtésére alkalmas, ugyan akkor rövid ideig tárolóként is használhatjuk, de ilyenkor gondoskodjuk a megfelelő és biztonságos elhelyezésre. Ezek az edények is nagyobb mennyiségű olaj gyűjtésére alkalmasak ugyan is 6-15 l-es kiszerelésig több méret is megtalálható. Kialakításának köszönhetően pedig miután összegyűjtöttük vagy megteltek az edény könnyedén átönthetjük egy tartályba úgy, hogy egy csepp se menjen mellé.

Formájának és a kialakított fogóknak köszönhetően a teli fáradt olaj gyűjtő edényeket is könnyedén arrébb tehetjük vagy felemelhetjük, és a kialakított szájnak köszönhetően akár tölcsér nélkül is könnyedén áttöltheti az olajat bármilyen arra alkalmas tárolóba.

 

Miért szükséges a fáradtolaj megfelelő gyűjtése és tárolása?

Mióta az emberek felfedezték, hogy az olaj mennyi területen tud nagy segítséget és hatékonyabb munkát adni, azóta létezik az olajszennyezés fogalma is. Ez a fajta szennyezés a vízben veszélyes, hiszen rengeteg katasztrófa és baleset következtében került óriási mennyiségű olaj a tengerekbe és óceánokba, ahol az élővilágban nagy károkat okozott.

Szerencsére manapság egyre többen és egyre jobban figyelnek oda, hogy mit is kezdenek a fáradt olajjal, hiszen nem csak a nagy kőolaj fúrótornyok által szennyeződhetnek meg a vizek, hanem azzal is, hogy a lefolyóba öntjük az otthon elhasználódott olajat. Ezzel nem csak lefolyót dugítjuk el, de a csatornába került olaj kiszűrése nehéz és könnyedén tönkre teheti a szűrő berendezéseket. Emiatt mindig használjunk megfelelő fáradtolaj leeresztő tálcát és utána vigyük el gyűjtő helyre leadni.

 

Olajszennyezés keletkezhet a vízben, ha a fáradt olajat nem megfelelően eresztjük le

Akkor beszélünk olajszennyezésről, ha emberi beavatkozás következtében valamilyen kőolaj származék kerül a vízbe ezáltal élhetetlenné téve a vízközegben élő élőlények számára. Mivel az olaj nem elegyedik el a vízzel és legfőképp a víz felszínén hoz létre külön réteget, így elzárva a napfényt és megnehezítve a gázcserét a vízi élőlényeknek. Emellett még a madarak és emlősök tollazatába és szőrzetébe ragadva megnehezíti a mozgásuk és bőrük légzését, ami miatt nehezen mozognak, és így nem jutnak táplálékhoz, ez pedig a pusztulásukhoz vezet. Ha pedig a vízbe jutva rátapad az ott lévő üledék szemcsékre, akkor a mélybe süllyed, ahol szintén tönkre teszi az élővilágot. Éppen ezért fontos hogy inkább a megelőzéssel foglalkozzunk mintsem a későbbi károk helyrehozása ugyan is ez teljes mértékben csaknem lehetetlen.

Nem mellesleg az olaj különféle toxinokat és mérgező anyagokat is tartalmaz, amik nem csak az állatvilágra veszélyes, de ránk nézve is komoly károkat okozhat olyanok, mint például szívbetegséget, fejlődési rendellenességet, és immunbetegséget okozhat vagy akár rosszabbat. És persze az ilyen katasztrófákhoz több tonna olaj szükséges, de attól még fontos, hogy kevés mennyiségű olajjal is óvatosan bánjunk, ezért összegyűjtéséhez és tarolásához mindenképpen szerezen be jó minőségű olajleeresztő tartályt és fáradtolaj gyűjtőt.

A háztartási olajat pedig könnyedén összegyűjthetjük akár egy műanyag palackba és leadhatjuk, az ere kijelölt gyűjtőpontokon ahol megfelelően fogják azt kezelni.

Ennek fényében tehát ne gondolkozzon, hogy megéri-e vásárolni bármilyen olajleeresztő tartályt, tálcát vagy csak gyűjtő edényt. Inkább nézzen körbe webáruházunk kínálatában, és rendelje meg már ma a kívánt terméket, melyet munkatársaink a lehető leggyorsabban csomagolnak, és átadva futárszolgálatunknak kézbesítenek önnek. Ön a természetért mi pedig önért vagyunk, és ne feledje, nálunk mindig profi szerszámot kap barkács áron itt a profbarkacs.hu-n.