Házi vízmű

Ha van kerted és környezettudatosan gondolkodsz, biztosan tudod, hogy egy fúrt, vagy ásott kút, esetleg egy ciszterna mekkora segítség lehet az öntözésben. Ehhez szükséged lesz egy házi vízműre, ami segít kinyerni a vizet ezekhez a folyamatokhoz. Megfelelő tisztítóberendezést használva a házba visszajuttatva hasznosíthatod a kinti vizet mosáshoz, WC öblítéshez, és akár mosogatáshoz is, ezzel megóvva az édesvízkészletünket a tékozló felhasználástól. Akkor is szükséged lesz rá, ha olyan helyre költözöl, ahol a lakossági vízellátás nem biztosított (pl. zártkertek, nyaralóövezetek). Alkalmazástól függően többféle teljesítményű gép közül választhatsz, a kiválasztásban a Profibarkács munkatársai segítségedre lesznek!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
40 090 Ft - 114 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Maximális szállítási mennyiség  (liter/óra)
-
53 liter/óra - 90 liter/óra
Maximális emelőmagasság  (m)
-
36 m - 50 m
Maximális szállítási nyomás  (bar)
-
3 bar - 8 bar
Maximális szívómélység
-
7 - 9
Teljesítmény  (W)
-
630 W - 1 200 W
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

Hogyan működik a házi vízmű?

A házi vízmű valójában egy puffertartályra szerelt szivattyú, amely tartalmaz egy nyomáskapcsolót is. Emiatt önmagában képes arra, hogy állandó víznyomáson tartsa a rendszerünket. Ha beállítjuk a nyomást, onnantól a kapcsoló automatizálja a működést, így gazdaságos úton juthatunk hozzá a kútvízhez.

A kínálatunkban kapható házi vízművek különféle teljesítménytartományban érhetők el. Kiválasztásukban fontos szerepet játszik, hogy honnan szeretnénk kinyerni a vizet, illetve milyen célra hasznosítanánk azt.

Főbb szempontok házi vímű választásakor

szívómélység

szállítási érték (liter/perc liter/óra)

emelőmagasság (ez adja meg a maximális bar nyomást)

Minél mélyebben van a víz szintje a szivattyútól, annál nagyobb nyomásveszteséggel kell kalkulálnunk. Ezenfelül a csőrendszer hossza és az átmérője is befolyásolja ezt az értéket.

 Házi vízmű

Fontos, ha házi vízműt telepítenél!

Lábszelep használata a szívóágon a visszafolyást megakadályozza, így nem lesz levegős a rendszerünk.

Figyelnünk kell arra, hogy ne kerüljön durva szennyeződés a házi vízműbe, mert a gyorsan forgó lapátokat (pl. a sűrű homokszem) elkoptathatja. Így a szivattyú élettartama és szívóteljesítménye csökken. Hogy ezt elkerüljük, célszerű szűrőberendezést alkalmazni.

Ha erősen homokos a kútvizünk (nem tisztult még le, nem ülepedett le), érdemes egy homokleválasztót is beiktatni.

Házi vízműveink száraz járás elleni védelemmel beépített nyomáskapcsolót tartalmaznak. Ez ügyel a víz visszatöltési idejére, tudniillik, hogyha kiürülne a tartályunk, a szivattyú csak levegőt szívna, így megszűnne a motor hűtése, ezáltal leéghetne a forgatómotor.

Legújabb rendszereink kijelzőjén a biztonsági adatokat is figyelemmel kísérhetjük, az új hibaazonosító rendszer részletesen tájékoztat minket a felmerülő problémákról és azok megoldási lehetőségeiről.

 

Miért hasznos az esővízgyűjtés?

Vízkészletünk folyamatos csökkenése és a népesség fokozott növekedése miatt a vízfogyasztás kérdése napról napra fontosabbá válik. A Magyarországhoz hasonló országok számára egyelőre biztosított a vízellátás, azonban a tudatos felhasználás mindenki közös érdekévé vált.

Ahelyett, hogy az értékes ivóvizet használnánk erre a célra, az esővízgyűjtés segítségével könnyen megoldható a kerti öntözés. Számtalan méretben, bevonattal ellátott tartályt szerezhetünk be, ezeket főleg az ereszhez csatlakoztathatjuk.

Az esővízgyűjtő tartályból speciális tisztítóberendezések használatával egy külön vízrendszeren keresztül a házba vezetve kiválthatunk többszáz liter egyéb felhasználású vizet is. Használhatjuk ezután pl. mosásra, wc öblítésre, mosogatásra, egyéb tisztításra, takarításra.

Különféle tartályok állnak rendelkezésünkre ehhez a profibarkácsnál.

És te tudod, hogy mi a szürkevíz?

Az esővízgyűjtés mellett a szürkevíz felhasználás is teret hódít napjainkban. De mi is az a szürkevíz?

A mosás, mosogatás és fürdés/zuhanyzás során elhasznált vizet nevezzük szürkevíznek. Ez a háztartásokban elhasználódó mennyiségnek a fele. Néhány generációval ezelőtt vödrök és egyéb gyűjtőedények segítségével gyűjtötték össze az emberek, azonban a technika segítségével ma már egy kis újragondolás után saját háztartásunkban is bevezethetjük ezt a megoldást.

A szürkevízben található szennyeződések és kemikáliák miatt locsolásra már nem alkalmas, azonban egy házi vízgyűjtőrendszer és speciális tisztítóberendezés segítségével alkalmassá válhat növények öntözésére és wc öblítésre is akár.

Tipp: Ha fürdőszoba felújításom gondokodsz, nézd meg zuhanypanel kínálatunkat is!

Ehhez fontos a szennyvíztől külön rendszeren keresztül elvezetni az elhasznált vizet, mert a fekete víz (szennyvíz) természetesen nem felhasználható.

Tudta?

Egy négytagú család napi vízfelhasználása kb. 400l az egyéni szokásoktól függően.

Jó, ha tudod:

Ha van akváriumod, amiben élő növényt tartasz, esetleg tápoldatozod is, valószínűleg hetente lecseréled a víz egyharmadát. Ezt szintén használhatod a növények öntözésére, a benne található tápanyagok és fel nem használt makro- és mikroelemek miatt a szobanövényeink meghálálják majd.  

Ma már hatványozottan fontos, hogy odafigyeljünk az ökológiai lábnyomunkra, így az áramfelhasználás mellett is célszerű beszerezni egy házi vízművet. Minél környezettudatosabb módon éljük az életünket, annál többet tehetünk a környezetünkért.

Kínálatunkban megtalálhatod a EXTOL, EINHELL, HECHT, RIWALL, YATO, GARDENA gépeit. A megfelelő házi vízmű kiválasztásban bátran kérd munkatársaink segítségét!

 Kerted locsolásánál szükséged lehet egy minőségi kerti tömlőre, nálunk azt is  megtalálod!

Gyakori kérdések házi vízmű vásárlásakor

 

Hogyan válasszak házi vízművet?

Felhasználási területtől és a számunkra szükséges vízmennyiségtől függően érdemes meghatározni a teljesítményszükségletet. Ebben munkatársaink segítenek neked.

Mire használhatom a házi vízművet?

Fúrt, ásott kút, ciszterna esetén ezzel tudunk vizet szivattyúzni. Az így kinyert vizet használhatjuk öntözésre, vagy speciális tisztítóberendezés segítségével wc öblítésre, mosásra, akár mosogatásra is.

Én is be tudom üzemelni otthon?

Igen! A nyomáskapcsoló segítségével csak csatlakoztatni kell a hálózatra, ezután a rendszerünk automatikusan ki- és bekapcsol.