Csipesz

A műszerész csipeszek kiválóan alkalmazhatóak precizitást igénylő, aprólékos hobbi-, barkácsmunkához, műszerészeknek, órásoknak, karbantartóknak, laborokban, ékszerkészítőknek, ezermestereknek. Számtalan helyzetben jól jönnek, amikor pontosan kell egy kis méretű alkatrészt, anyagot megfogni, kivenni vagy behelyezni, mozgatni. Különböző hosszúságban, eltérő mértékben hajlított vagy egyenes kivitelben, LED fénnyel akár, darabonként vagy készletben egyaránt beszerezhetőek igénytől függően.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
590 Ft - 11 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

A műszerész csipeszek használata

Műszerészeknek, elektroműszerészeknek sok féle csipesz megtalálható a munkaasztalán, de 1-2 darab háztartásokban is kell, hogy legyen, hiszen bármikor bárhová beeshet valami apró alkatrész, műanyagdarab, amiért be kell nyúlni, ki kell szedni, meg kell fordítani, ki kell cserélni. Precíziós munkákhoz, apró alkatrészekhez, szűk helyeket, réseket megközelíteni nem lehet másképp, csak ilyen célszerszámokkal. Makettezők, barkácsolók, több típust is tartanak belőlük, nem mindegy melyiknek milyen a hegy kialakítása, mekkora a mérete. Kis rugók, vezetékek megfogása, megtartása sem gond velük. Laboratóriumokban miniatűr szöveteket, biológiai anyagokat kell megfogni, esetleg mozgatni.  A precíziós csipeszek között is óriási a választék manapság, a gyártók igyekeznek minél inkább a felmerülő igényeknek a leginkább megfelelő termékekkel előrukkolni, nem véletlen, hogy egyes termékek LED világítással is rendelkeznek, vagy éppen praktikus szettben kaphatók, melyekben a leggyakrabban szükséges csipeszek vannak benne.

Egyszerű célszerszám, mégis legalább annyira fontos, mint egy megfelelő dugókulcs, vagy hajtókar készlet.

Csipesz, műszerész csipesz

A csipeszek, hajlított csipeszek alkalmazási területei

 • műszerészek, elektroműszerészek
 • órásmesterek
 • makettezők, barkácsolók, hobbi felhasználók
 • ékszerkészítők
 • biológiai, laboratóriumi, mikroszkóp alatti felhasználás
 • fogorvosi, orvosi felhasználás
 • könnyűipar- szorító csipeszek
 • szépségipar
 • bármilyen precíziós munka végzéséhez

Műszerész csipeszek anyaga

A precíziós csipeszek gyártói többféle alapanyagot is alkalmaznak, eltérő ötvözetekkel, hogy minden alkalmazási területen megállják a helyüket. A felhasznált alapanyagok közé tartozik az edzett acél, a rozsdamentes acél, a nem mágneses saválló rozsdamentes acél, a titánium, a sárgaréz, az alpakka, illetve a nikkelbevonatú alapanyagok.

Edzett acél csipesz

Az edzett acélból készült csipeszeket a kifejezetten erős hegyükről lehet felismerni, amelyek kemény igénybevételre lettek tervezve. Ezek a csipeszek mágnesezettek, rozsdamentesek.

Rozsdamentes acél csipesz

A rozsdamentes acélból készült csipeszek robusztus heggyel vannak ellátva, ellenállnak a korróziónak, viszont kevésbé strapabíróak, mint az edzett acélból készült változatok

 

 

Titánium ötvözetű csipesz

Minden titaniumból készült csipesz szinte pehely súlyú és ellenáll az extrém magas hőmérsékleteknek is.

Műszerész csipeszek precíziós munkákhoz

Két féle csipesz nélkülözhetetlen a precíziós munkákhoz:

 

 1. Vágócsipesz
 2. Hosszabbított hegyű recés végű precíziós csipesz

 

Az aprólékos munkáknál használt csipeszeknél nagyon fontos követelmény, hogy jó fogást biztosítsanak, mert így lehet a munkavégzés pontos, és az sem utolsó szempont, hogy ergonomikusak legyenek, mert akinek napi szinten a munkaeszköze, könnyen ínhüvelygyulladást kaphat, ha nem jó az eszköz kialakítása, fogása.

 

Csipeszek, LED-es csipeszek ékszeripari munkákhoz

Az ékszerek készítésénél, javításánál alkalmazott precíziós csipeszek általában vagy hegyesek, vagy minimálisan kerekített végűek. Előnyös lehet, ha például teflon bevonat van a csipeszek hegyén mert tapadásmentes fogást biztosítanak. Ebben az ágazatban nagyon kedveltek a titánium csipeszek, mert könnyűek, nem fárad el a kéz és ellenállóak az ékszerformálás magas hőmérsékletű körülményeinek.

 

Csipeszek orvosi, fogorvosi teendőkhöz

Itt leginkább szorítócsipeszekre van szükség, fontos, hogy rozsdamentes legyen, könnyen sterilizálható kivitel, fogszabályzókat egyszerűen lehet velük beállítani például.

 

Csipeszek laboratóriumi munkákhoz

A labormunkákhoz általában a leghegyesebb csipeszekre van szükség, lehetnek hegyesek, tűhegyesek, rövidebb és hosszabb heggyel rendelkező típusok. Gyakran kell mikroszkóp alatt analizálni, szövetet mozgatni, vagy kisebb fonálképződményeket kezelni.

 

Műszerész csipeszek paraméterei

 

Az egyes csipeszek eltérnek egymástól az alábbiakban:

 • hosszúságuk: leggyakrabban 95-165 mm közöttieket találunk
 • hegy kialakítása (vágó, hegyes, kerekített, hajlított, lapát stb.)
 • alapanyaguk (edzett acél, rozsdamentes acél, titánium bevonat stb.)
 • hegyükön van-e külön bevonat a kopásállóság miatt
 • fogó részükön van-e külön bevonat gumi vagy műanyag a kellemesebb fogás miatt
 • egyéb extrák, pl. LED világítás, nagyító

 

 

Csipesz készletek

 

A csipesz készletek több szempontból is praktikusak. Az egyik, hogy szettben megkapjuk a leggyakrabban használt csipesz fajtákat, általában 4 félét (vágócsipesz, precíziós csipesz hosszabbított végű, egy kerekített végű és egy „lapát” végű csipesz). Webáruházunkban több gyártótól is talál precíziós csipesz készleteket, melyek megvásárlásának a másik előnye az, hogy árban sokkal kedvezőbb, mintha külön-külön szerez be 4 fajta csipeszt. Figyelmébe ajánljuk az Extol Prémium készletét, mely 4 db rozsdamentes és saválló acél csipeszt tartalmaz, enyhén mágnesest, 30 HRC keménységgel, árban 2 csipesz áráért mindösszesen! Otthoni vagy szakmai célokra egyaránt!

 

Műszerész csipeszek aprólékos munkákhoz a Profibarkácstól!

 

Yato, Handy, Family, Top Tools, Extol, Topex precíziós csipeszek különböző hosszúságban, hegy kialakítással várják, hogy az Ön munkaeszközei legyenek. Készletben is, darabonként is megvásárolhatja, sőt az Extol LED világítással rendelkező kiváló minőségű csipesze is kosarában landolhat. Minden igényre van megfelelő csipeszünk, hiszen tudjuk, hogy lesz, aki a bélyeggyűjteményét kezelné vele, de olyan is, aki elektronikai eszközt szerel majd a csipesszel, sőt mások  szempillát ragasztanak a segítségével. Megfelelő munkaasztala van a munkavégzéshez? Nálunk erre is talál megoldást, nézze át ajánlatainkat, hogy minél jobb eszközökkel, berendezésekkel végezhesse a munkát.

 

Csipeszek vásárlásával kapcsolatban felmerülő kérdések

 

Az Extol LED-es csipesze elemes? Mennyire jó a fénye?

Igen, 1,5 V-os elem megy bele, erős fénye van, kiváló munka közben.

Edzett acél műszerész csipeszt keresek, ár-érték arányban melyiket ajánlják?

A Topex 135 mm-es szénacél precíziós csipeszét, kiváló termék.

A Handy 165 mm-es lezáró csipesze mágneses?

Nem mágneses.