Üvegemelő

Felújítás, netán házépítés elött áll és nem tudja, hogyan oldja meg az ablaküvegek biztonságos szállítást?- a megoldás igen egyszerű csak szerezen be nálunk kettő vagy több üvegemelőt, vagy váákumos tappancsot és nem kell tovább aggódnia, hogy összetörik. Mint tudjuk az üveg egy igen sérülékeny anyag éppen ezért fontos, hogy megtegyünk mindent a sérülések és esetleges törések ellen. Ezért mindenképpen rögzítsük szorosan és lehetőleg merőleges helyzetben, ha szállítjuk, amihez remek megoldás néhány spanifer beszerzése és persze nem árt beszerezni egy pár munkavédelmi kesztyűt sem hiszen ezek sokszor csúszásgátlóval vannak felszerelve, természetesen a fenti linkeken megtalálja webshopunkban is csupán pár kattintással.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 990 Ft - 26 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
17 termék
17 termék

Üvegfogó és vákuumos tappancs tudnivalók 

Az itt megemlíthető termékek száma nagyon jól tükrözi, hogy az üveg szállításra milyen sok alkalmas eszköz található melyekkel több megoldandó problémát is könnyedén képesek leszünk teljesíteni. A mindennapi munkát nagyban megkönnyíthetik a speciálisan az üvegszállításra kifejlesztett emelő és hordozószerkezetek miközben rengeteg aggodalomtól mentesítenek minket közben. Ilyenkor mindegy, hogy csak az egyszerű kézi készülékekről vagy a jóval komolyabbnak bizonyuló elektromos meghajtású emelő berendezésekről beszélünk.

A biztonságos üvegszállítás minden felhasználó számára alapkövetelménynek számít, és ezért a szolgáltatók számára pedig egy magától értetődő elvárás a szállítás során és további fejlesztések kidolgozásánál is. Ezek az eszközök a vákuum erejét használva képesek rendkívül stabilan fogni az üveget és természetesen emellett karcmentesen képesek úgymond megfogni azt. Az üveg méretétől függ, hogy mennyi tapadó koronggal rendelkező eszközre lesz szükség, a kézi üvegemelő leginkább kisebb méretű és nem extra vastag üvegek szállítására alkalmas, míg az elektromos készülékek a vastag inkább üvegfalak mozgatására vannak használva.

 

Miből van az üveg és miért kell hozzá üvegemelő

Az üveg úgynevezett amorf szilárd anyag, aminek vannak folyadékra jellemző tulajdonságai is, egyébként pedig olyan keverék anyagból áll mely lehűlés közben kristályosodás nélkül képes szilárd halmazállapotot felvenni. Sokféle üveg létezik, de a köznyelvben emlegetett üveg kvarcból és annak változatait foglalja magába, ezen kívül vannak még vulkáni kőzetek is, aminek nagy részét alkotja az úgynevezett kőzet üveg. Több mint 100 000 féle üveget ismerünk, ezekből körülbelül 7–800 fajtát használunk a gyakorlatban és ezek, találhatók meg a kereskedelemben is.

Összetételük és ezzel együtt tulajdonságaik is sok mindenben eltérők lehetnek, és mellette szerkezetük a folyadékokéhoz hasonlóan rendkívül véletlenszerű és csak a megszilárdulás pillanatában rögzülnek az olvadt anyagban. Egy különbség van csak a folyadék és az üvegállapot között, mégpedig az hogy a megszilárdult üvegszerkezetben vagyis másnéven üvegállapotban az atomok hőmozgása meg gátolva van. Mivel a kvarchomokot sokáig képtelenek voltak megolvasztani a rendkívül magas forráspontja miatt, ezért nátrium és káliumot tartalmazó vegyületeket adtak hozzá, mert ezek folyósító hatással rendelkeznek, de emiatt az anyag kémiai stabilitása sem marad meg teljesen.

Hiába hasznosítjuk rengeteg területen és sokféle képpen még mindig nem ismerjük teljesen az atomos felépítését és szerkezetét. Amikor az üveg lead, a hőmérsékletéből tehát kihűl, akkor lényegében nem alakul át a halmazállapota, hanem egy bizonyos hőmérséklet-tartományban megnő a viszkozitása és megkeményedik. A kristályos anyagoktól eltérően az üvegnek, mint amorf anyagnak nincs fagyáspontja. Az átalakulási tartomány hideg végén végbemenő termodinamikai átalakulás jellemző az üvegre.

 

Mi kell a biztonságos üveg szállításhoz?

Az biztos, hogy üveget nem célszerű sem a kocsi hátsó vagy anyósülésén, de a tetején és csomagtartójában sem szállítani, mert elég csak egy apró fékezés vagy mozdulat és a rosszul rögzített üveg azonnal sérül vagy akár törik. A legjobb, ha szakemberekhez fordulunk, mert ők minden eszközzel rendelkeznek, ami egy ilyen feladathoz szükséges.

Viszont azt is tudjuk, hogy sokan csak azért is maguk akarják megoldani az ilyen jellegű munkákat úgyhogy, leírjuk mit is érdemes beszerezni ehhez. először egy platós vagy teherautót kell szereznünk, hiszen ezeket jól, elférnek a szállító állványok, ami ugye bár a következő kellékük lesz. Miután ez a két alap darab már megvan, jöhetnek a cipeléshez használt üvegfogók, a sérülés mentességhez pedig fóliázzuk be a szállítandó darabot, ezek után már csak a rögzítéshez szükséges gurtnikat és jó alaposan kötözzük át velük. Ha jól csináltuk a rögzítést, akkor egy hepehupás úton is gond nélkül eljuttatjuk majd a célig, ahol pedig a mozgatáshoz elengedhetetlen, hogy jól rakjuk fel a vákuumos tappancsokat.

Ha üveg szállítást tervez és még nincs meg hozzá a kellő felszerelése vagy csak egy extra üvegfogó tappancsra lenne szüksége, akkor csak nézzen körbe weboldalunkon és szerezze be hozzá, amit csak kell, közben pedig más kincsekre is találhat nálunk. Ha pedig bármilyen kérdése lenne termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban forduljon ügyfélszolgálatunkhoz vagy látogasson el debreceni boltunkba ahol munkatársaink mindenre választ adnak. Nálunk minden szerszám profi minőségű, de mégis beszerezhető mindössze barkács áron itt a profibarkacs.hu-n.

Jelenleg Extol Premium, Proline, Vorel és Topex üvegtábla emelő vákuumos tappancsokat forgalmazunk. Az Extol eszközei ár komolyabb, akár 50-100 kg súlyú üvegtáblák szállítására is alkalmasak. Mivel ekkora teher magára a fogóra is nagy terhet ró, ezek már alumínium ötvözetből készültek. Ugyanakkor ezek a termékek kifejezetten síküveg táblákhoz lettek kitalálva. Így szélvédőhöz, vagy egyéb hajlított üveg emeléséhez nem alkalmasak. Ilyen feladathoz ne a kettes, hanem az egyfejes vákuumos üvegfogó tappancsot rendelje meg. Válassza az Extol Premium, vagy Topex szerszámát ezekhez a feladatokhoz.

Érdemes megemlíteni, hogy ezek az emelők nem csak kizárólag üveghez használhatóak, hanem bármihez aminek a felületén megfelelő vákuumot lehet kialakítani, így pls sík fém és műanyag lemezekhez.