Gyümölcsszedő

Egy hasznos gyümölcsszedő eszköz használata minden kerttulajdonosnak jól jöhet. A gyümölcstermesztés egyik legkritikusabb és legfontosabb időszakát a szüreti periódus jelenti. Alapvetően két kritériumnak kell egyszerre megfelelni. Egyfelől az idő faktornak, hiszen a megfelelő érettségi szintet elérő gyümölcsöt záros határidőn belül be kell takarítani, egyébként az piaci értékesítésre alkalmatlan lesz. Másfelől pedig meg kell őrizni a gyümölcsök sértetlenségét, ugyanis még a szemmel alig látható mikrosérülések is nem várt folyamatokat indíthatnak el a terményeinkben, amelyek akadályozhatják annak értékesítését. A két szempont együttes érvényesítése egymás ellen hat, ugyanis a felfokozott munkatempó megnöveli a gyümölcsök sérülésének a kockázatát.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 290 Ft - 12 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

GYÜMÖLCSSZEDŐ fej és adapter

A Profibarkács.hu kínálatában szereplő gyümölcsszedők használatával  a gyors munkavégzés és a gyümölcsök sértetlenségének az igénye egyszerre érvényesíthető. Ezekkel az eszközökkel kényelmes és gyors közvetlenül a fáról leszedni a gyümölcsöt. A nyílások közti fogazatok kifejezetten a kisebb gyümölcsök szüretelésére lettek optimalizálva. Az erős gyűjtőzsákban, amelynek tartalma egyértelműen látható, folyamatosan gyűlik a termés. A hordozónyéllel kényelmes a gyümölcsök betakarítása még a magas fákról vagy lelógó ágakról is. A teleszkópos nyelek használatával akár 5 méter magasból is lehet gyümölcsöt szedni.

gyümölcsszedő

A gyümölcsszedő használatának előnyei:

  • Hatékonyság: A gyümölcsszedő eszközök segítségével a munkavállalók gyorsabban és hatékonyabban szedhetik le a gyümölcsöket, mint a hagyományos kézi szedés esetén. Ez növeli a termelékenységet és csökkenti a szüretelési időt.
  • Gyümölcsök védelme: A megfelelően tervezett gyümölcsszedők kíméletesen távolítják el a gyümölcsöket a növényről, így minimalizálják a károsodás és a hulladék kockázatát.
  • Munkavállalók egészsége és kényelme: A gyümölcsszedő eszközök használata csökkenti a szedés közbeni testmozgás igényét és terhelését, ezáltal csökkentve a munkavállalók hosszú távú terhelésének lehetőségét.
  • Magasabb terméshozam: A gyümölcsszedők lehetővé teszik az alacsonyabb elérhetőségű vagy nehezen hozzáférhető gyümölcsök hatékonyabb szedését is, ami növelheti a terméshozamot.
  • Alacsonyabb terményhulladék: A gyümölcsszedő eszközökkel kíméletesen és hatékonyan lehet a gyümölcsöket leszedni, csökkentve a szüretelés során keletkező terményhulladékot.
  • Alacsonyabb munkaerőköltség: A gyümölcsszedők csökkenthetik a kézi munkaerőigényt, ami potenciálisan csökkentheti a szüretelés költségeit.

Fontos megjegyezni, hogy a gyümölcsszedő eszközök kiválasztásakor és használatakor figyelembe kell venni a konkrét mezőgazdasági kultúrákat, a gyümölcs fajtákat és a termelési igényeket. A megfelelő gyümölcsszedő eszközök kiválasztása és hatékony használata hozzájárulhat a termelés hatékonyságához, minőségéhez és gazdaságosságához a mezőgazdaságban.

A legelterjedtebb gyümölcsök érési ideje:

Kajszibarack: május-június (a legtöbb fajta)

Avokádó: nyár-ősz (guatemalai fajta)

Banán: késő nyár-ősz (enyhe éghajlatú vidéken)

Áfonya: 60-80 nappal a virágzás után

Cseresznye és meggy: május-július

Citrusfélék: egész évben (enyhe éghajlatú vidéken)

Ribizli: késő tavasz-nyár

Füge: első termés június-július, második termés augusztusban

Egres: késő tavasz-nyár

Naspolya: február-május

Nektarin: június-szeptember (enyhébb éghajlatú vidéken már áprilisban érik)

Olajbogyó: egész évben (enyhe éghajlatú vidéken)

Őszibarack: június-szeptember

Körte: július-október vége

Datolyaszilva: késő ősz-tél

Szilva: június-augusztus

Gránátalma: ha már pirosas-sárgás színű

Málna: kora nyár-ősz, folyton termő

Birs: ősz

Kínálatunkban az Fiskars, Gardena és a Hecht gyümölcsszedő adaptereit, fejeit találja meg. Nézzen szét a hozzá tartozó nyél kínálatunkat is.

A kerti munkák, gyümölcsök és zöldségek szüretelése után jöhet a befőzés ideje. Ehhez szüksége lesz egy jó lábasra is például . minden eszközt szerezzen be előre, de akkor érje meglepetés, amikor már beindult a szezon, és esetleg nhéz azt a terméket beszerezni, amit nekünk megfelelő lehet. Vagy ha a friss felhasználás mellett döntünk, készítsünk csodálatos, vitamindús smoothiekat, gyümölcsturmix géppel, smoothie készítővel. gyorstísd meg a gyümölcsök leszedésének, szütetelésének folyamatát egy praktikus gyümölcsszedő fej segístégével.