Vákuumcsomagoló gép
A vákuumcsomagoló gépek, vákuumozó gépek nélkülözhetetlen segítséget jelentenek az ételek, élelmiszerek, gyümölcsök, zöldségek, húsok, a félkész és késztermékek csomagolása során. A vákuum technológia alkalmazása mellett a vákuumcsomagolt ételek, élelmiszerek tovább tárolhatóak, mint, ha oxigénnel érintkeznének és nem lennének vákuumfóliázva. A szállításuk és pakolásuk is jóval egyszerűbb és higiénikusabb. Webáruházunkban különböző paraméterekkel rendelkező vákuumcsomagolókat és vákuumtasakokat is beszerezhet a legnagyobb gyártóktól.
Vákuumcsomagoló gép működése
Az otthoni vákuumozó gépek működése a levegő-kiszorításos eljáráson alapul. Egy vákuumszivattyú kiszívja a levegőt a vákuumtasakból, ezáltal az élelmiszer körül egy oxigénmentes környezetet alakít ki, vagyis létrejön a vákuum. Az oxigénmentes környezetben a vákuumcsomagolt ételek nem oxidálódnak, ráadásul az oxigénes közegben gyorsan elszaporodó baktériumok fejlődése is megáll.
A nagykonyhai gépek között a vákuumcsomagoló gépek mellett ipari kontakt grilleket, olajsütőket, szeletelőgépeket, dagasztógépeket, kolbásztöltő gépeket, rizsfőzőt vagy éppen húspuhítót is megtalálja, melyek a gyors, hatékony és minőségi ételkészítés, élelmiszer feldolgozás alapvető berendezései.
Vákuumcsomagoló gép előnyei
- Hosszabb szavatossági időtartam. A vákuum technológia alkalmazásával a vákuumcsomagolt ételek jóval tovább eltarthatóak, mint amelyik élelmiszer oxigénhez jut. A vákuumozó gépek segítségével akár a gyümölcsöket, a zöldségeket, a húsokat, a fél- és a teljesen kész ételeket egyaránt tovább tárolhatjuk minőségi romlás nélkül. A vákuum biztosítja a frissességet, így tudatosabban, célzottabban vásárolhatunk, tovább tárolhatóak az alapanyagok.
- Ízletesebb fogások: a vákuumozott élelmiszerek tovább frissen maradnak, ráadásul a vákuumcsomagolt környezetben a fűszereket, ízeket is jobban magukba zárják. Kibontás után friss, ízletes fogások készíthetőek belőlük.
- Higiénikus tárolás: a vákuumcsomagolt élelmiszerek nemcsak oxigénmentesen vannak eltárolva, de külső felületük is védett a szennyeződésektől, baktériumoktól. Higiénikusan szállíthatóak, de az otthoni hűtőben is praktikusan és biztonságosan betárazhatóak, eltárolhatóak.
- Az egyik legmodernebb tartósítási technológia: a vákuumcsomagoló gépek elterjedése az egyik legmodernebb tartósítási eljárást teszik lehetővé, légmentessé teszi, hermetikusan lezárja a vákuum tasakokat.
Vákuumcsomagoló gépek a Profibarkácson
Webáruházunkban többféle vákuumcsomagoló gépet forgalmazunk, hogy mindenki megtalálhassa az ideálisat.
A Yato vákuumcsomagoló kétkamrás vákuumcsomagoló például 600 mm-es tömítési szélességgel dolgozik. Ez a kétkamrás vákuumcsomagoló berendezés tökéletes választás azoknak, akik élelmiszereket, ételeket vákuum csomagolnak, és számít a gyorsaság, hatékonyság, nagy volumenű a csomagolási tevékenység. Két darab szivattyúval működik, melyek egyenként 20 m3/h teljesítménnyel dolgoznak, közben 60 cm-es tömítőrúddal nagy szélességben képesek működni. Igazán gyorssá válik a munka vele azáltal, hogy automatizálható a csomagolási folyamat, a lezárási idő beállítható. Digitális kijelzője és nyomásjelzője van, így felügyelhető a vákuumcsomagolás. Kiváló minőségű rozsdamentes acél berendezésről van szó, ami könnyen tisztántartható és mozgatható. A Yato minőség pedig hosszú élettartamot garantál a vákuumcsomagoló berendezésnek.
Vákuumcsomagolók fajtái
A vákuumcsomagoló fajtái:
- kamrás vákuumcsomagoló gép
- külső vákuumcsomagoló gép
Kamrás vákuumfóliázó akkor előnyös, ha hígabb, folyadék állagú ételek mellől kell kiszívni a levegőt a tasakból. A kamrás vákuumgép működésének lényege, hogy légköri nyomás alatt képes kiszívni a tasakból a levegőt, a folyadék ugyanakkor bent marad. Ezért jó ez folyékony állagú ételekhez, alapanyagokhoz. A vákuumozott anyagok 21-40 napig frissek, ideális állagúak maradhatnak ezáltal.
A külső vákuumgépek vákuumpumpa szívócsövét illesztik a csomagoló anyag szájához és a levegőt a csomag belsejéből szívják ki. Folyadék, folyékony állagú anyagokhoz nem ideális.
Éttermek, nagykonyhák leginkább a kamrás vákuumcsomagolót használják. Ez indirekt módon vákuumoz, a belső kamrában vákuumozza az élelmiszert és hegeszti a zacskót. Kiválóan használhatóak sérülékeny alapanyagok vákuumozására, legyen az hal, gomba és így tovább.
Vákuumcsomagoló gépekhez tasakok
Vákuumtasakot többféle méretben forgalmazunk a vákuumozó gépekhez. Ezek nélkülözhetetlenek a vákuumozáshoz, vendéglátásban, kereskedelemben vagy élelmiszeriparban. A vákuumozó berendezésekhez használt vákuumtasakok biztosítják az élelmiszer oxigénmentes vákuumozását. 2 rétegűek, a külső egy igen erős és szakadásmentes poliamid réteg, a belső réteg pedig polietilén, ez biztonságosan érintkezhet az élelmiszerrel. BPA mentesek és UV sugárzásnak is ellenállóak a vákuumtasakok.