Kábelcsatorna

Miért szükséges a kábelcsatorna beszerzése? Az új technológiák modernizálásával, egyre több elektronikus rendszer használatával a mindennapokban a kábelek mennyisége is növekszik, amelyeket bevezetünk egy adott helységbe. Hasonló tendenciát tapasztalhatunk az otthonok különböző tereiben, az irodákban és középületekben. A kábelek nagy mennyisége nem csak ront az beltér esztétikumán, de néhány esetben elég veszélyes is lehet.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 890 Ft - 2 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

Kábelcsatorna

Az új technológiák modernizálásával, egyre több elektronikus rendszer használatával a mindennapokban a kábelek mennyisége is növekszik, amelyeket bevezetünk egy adott helységbe. Hasonló tendenciát tapasztalhatunk az otthonok különböző tereiben, az irodákban és középületekben. A kábelek nagy mennyisége nem csak ront az beltér esztétikumán, de néhány esetben elég veszélyes is lehet.

A kábelcsatorna egy olyan rendszer vagy szerkezet, amelyet általában elektromos kábelek vagy vezetékek elvezetésére és védelmére használnak. A kábelcsatorna segít rendezetten elvezetni és védeni a kábeleket, és lehetővé teszi a kábelek könnyű hozzáférését és kezelését. A kábelcsatornák széles körben alkalmazhatók az épületekben, irodákban, lakásokban, ipari létesítményekben és más helyeken, ahol sok kábel vagy vezeték van jelen. Egy épület elektromos vezetékeit rejtett és nyitott módon lehet elvezetni. Az első esetben a huzalokat speciálisan készített barázdákban vonják be a falba. Ha erre nincs mód, vagy ez a megoldás nem indokolt akkor a vezetékeket kábelcsatornákkal kell elrejteni a mechanikai sérülések ellen.

Kábelcsatorna

A Profibarkács kínálatában műanyagból készült és beltéri felhasználásra ajánlott kábelcsatornák között tud igényei szerint válogatni. Az itt található kábelcsatornák szerkezetüket tekintve hullámosak és láncosak. Ez utóbbiak megvédik a vezetékeket a rezgéstől, mechanikai sérülésektől és vegyi anyagoktól. Korrózióállóak, rugalmasak és könnyen hozzáférhetők. A hullámos szerkezetek nem éghető műanyagokból készülnek.

Alapvető szerelési munkákhoz válassz kombinált fogót.

A kábelcsatornák tipikus alkalmazási területei:

  • Elektromos rendszerek: A kábelcsatornák használhatók az elektromos vezetékek elvezetésére és védelmére az épületekben vagy ipari létesítményekben. Ez lehetővé teszi a kábelek rendezett elhelyezését és könnyű hozzáférését a karbantartáshoz vagy az esetleges javításokhoz.
  • Adat- és kommunikációs hálózatok: A kábelcsatornák fontos szerepet játszanak a számítógépes hálózatok és az adatkommunikációs rendszerek kábeleinek elhelyezésében. Ez magában foglalhatja az ethernet kábelek, a telefonkábelek vagy a koaxiális kábelek elvezetését.
  • Audio- és videó rendszerek: A kábelcsatornák segítenek rendezetten elhelyezni az audio- és videorendszerekhez szükséges kábeleket, például hangszórókábeleket, HDMI-kábeleket vagy RCA-kábeleket. Ez megkönnyíti a kábelek kezelését és csökkenti a zavarokat vagy interferenciákat.
  • Biztonsági rendszerek: A kábelcsatornák lehetővé teszik a biztonsági rendszerek, például a kamerarendszerek vagy a tűzjelző rendszerek kábeleinek rendezet elvezetését.

Mik a kábelcsatornák használatának alapvető előnyei?

Biztonság. A biztonságra mind az irodai, mind az otthoni környezetre kiemelt figyelmet kell fordítani és egy adott térben élők, vagy dolgozók biztonsága nagyban következik az ott elhelyezett kábelek biztonságától is. Nagyon veszélyes, ha egy helységben egy csomó kábel lóg mindenféle elektromos eszközből. Egyrészről ez oda vezethet, hogy az ember megbotlik benne, másrészt a kábelek sérülése nem kívánt eseményekhez vezethet. Ezeket a veszélyeket könnyen elkerülhetjük, ha beépítjük a megfelelő kábelcsatornát. A kábelcsatorna a megfelelő megoldás, hogy megvédjük a kábeleket (és az adott helységben élőket, dolgozókat) a nem kívánt veszélyektől.

 

Kényelem. Tipikusan az adatátvitelre használt kábelek esetében nagyon gyakran előfordul, hogy a vezetékeket újra kell telepíteni, ahogy egy új eszköz megjelenik az irodánkban. Ezekben az esetekben óriási előny, hogy ezek a kábelek nem a falban elrejtve futnak, hanem egy könnyen hozzáférhető kábelcsatornában.

Esztétikus megjelenés. Nincs annál lehangolóbb látvány amikor egy irodába, vagy egy magánlakásba belépve azt tapasztaljuk, hogy kábelek lógnak és futnak minden irányból. Kábelcsatorna használatával lényegesen letisztultabb megjelenést adhatunk mind az otthonunk, mind az irodánk megjelenésének.

Kínálatunkban a Topex kábelcsatornáit találhatja meg.

Mi a kábelcsatorna alapvető funkciója?

A kábelcsatornát általában elektromos kábelek vagy vezetékek elvezetésére és védelmére használják.

Mik a kábelcsatorna tipikus felhasználási területei?

Elektromos rendszerek, adat- és kommunikációs hálózatok, audio- és videó rendszerek, valamint biztonsági rendszerek kábelezési munkálatai.

Mik a kábelcsatorna előnyei?

A nagyobb biztonság és kényelem, valamint az esztétikus megjelenés.