Kombinált fogó

A kombinált fogó egy olyan egyedülálló kéziszerszám, mely több eszköz tulajdonságait egyesíti. Rendkívül jó szolgálatot tehet számos munkánál, legyen szó csavarokról, elektromos vezetékekről vagy fémről. A Profibarkácsnál 52 professzionális darab közül választhatja ki az önnek megfelelő darabot, baráti árakon.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 090 Ft - 6 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
62 termék
62 termék

Kombinált fogók

A fogók használata az emberiség kezdeteihez nyúlik vissza. Már a fémek korai megmunkálásához is szükség volt valamiféle fogóra, hiszen a forró anyagot kézzel történő mozgatása nem lehetséges. A történelem előrehaladtával egyre jobb és kifinomultabb eszközökre volt szükség a különböző munkák elvégzéséhez, legyen szó kovácsolásról, patkolásról vagy építészetről. A fogók fejlődése során ötvözésre kerültek a különböző célú szerszámok, így kialakult a modern, mai formájában ismert kombinált fogó, mely számos munka elvégzéséhez nélkülözhetetlen, praktikus szerszám.

Kombinált fogó

Milyen egy kombinált fogó kialakítása?

A fogó kialakítása ötvözi több kéziszerszám tulajdonságait, így praktikus, hiszen elegendő mindössze egy szerszámot magunknál tartani. Használhatjuk őket vékony elektromos vezetékek elvágásához, de akár alakításához is. Mindez a fogó belsejében található speciális élnek köszönhető, amely a csípőfogóéhoz hasonló. A fogó többi részének kialakítása egy laposfogóhoz vagy franciakulcshoz hasonló. Egyes eszközök közepén egy lyuk található, mely alkalmas csavarok vagy éppen vezetékek megtartására.

Kombinált fogók használata

A kombinált fogókat rendeltetésükből és kialakításukból adódóan számos különböző munka elvégzéséhez használhatja. Segítségükkel nem lesz akadály a szögek kihúzása, egyes tárgyak fogása vagy dróthajlítás, illetve a felhevített anyagok mozgatása. Valamint a megfelelő szigeteléssel felszerelt eszközöket elektromos munkákhoz is bátran használhatja.

Kombinált fogó speciális csuklószerkezettel

A fogók kialakítása rengeteget fejlődött az elmúlt években. Egyes termékek fogantyúja speciális csuklószerkezettel ellátott, amely csökkenti a szükséges erőfeszítést és kíméli a csuklót. Ez fontos hosszú munkavégzés során.

A kombinált fogó testvére

A kombinált fogóhoz hasonló, ám speciálisabb szerszám a laposfogó, melyek széles választékát szintén megtalálja áruházunkban. Ezek egyszerűbb feladatok elvégzésére alkalmasak. Kis erőkifejtéssel nyomhatunk össze különböző alkatrészeket, vagy foghatjuk meg azokat. Ha ilyen eszközt választ figyeljen arra, hogy a szárak összezárásakor ne maradjon rés köztük!
Fontos szempont még az ergonomikus kialakítású nyél, illetve a fej anyaga és természetesen a méret.
Ezen szerszámok használata elterjedt többek között az ékszerészetben is, hiszen precíz munkavégzésre alkalmasak.

Hogyan válasszak kombinált fogót?

A Profibarkácson 7 márka 52 különböző terméke közül válogathat.

Hossz

Különböző munkákhoz más-más méretű eszköz lehet az ideális. Mielőtt kiválasztja a megfelelő terméket, győződjön meg róla, hogy annak hossza alkalmas a kívánt munka elvégzésére. Áruházunkban 115mm és 200mm között talál termékeket.

Szigetelés

Ha elektromos munkához választ szerszámot, fontos szempont, hogy az 1000 voltig szigetelt legyen. Ezzel a tulajdonsággal nem minden eszköz rendelkezik járjon el körültekintően!

Markolat

A kombinált fogók markolata szinte minden esetben csúszásmentes, ergonomikus bevonattal ellátott. A munka milyenségéből adódóan előnyösebb lehet egy kicsi, a fogókarokat rugóval összekötött szerszámot választani.

Speciális csuklószerkezet

Ha csuklója érzékeny vagy gyakran és hosszú időn keresztül használja a szerszámot, célszerű olyat választani, mely rendelkezik csuklókímélő opcióval, így elkerülve a későbbi egészségügyi problémákat, kényelmetlenségeket.

Kombinált fogók fogantyúja

A kombinált fogók fogantyúja valamilyen acélötvözetből készül, melyet különböző adalékanyagokkal egészítenek ki. Ez általában vanádium és króm, melyek megelőzik a korróziót és javítják a szerszám szilárdságát.
Fontos, hogy a fogó vége recés legyen, így minimalizálva a csúszást.

Érdemes jól megfontolni, hogy milyen szerszámot választ. Ha kellő odafigyeléssel jár el és körültekintően hozza meg a döntést, egy-egy kombinált fogó akár egy életen át társa lehet a munkavégzés vagy barkácsolás közben. 

Yato kombinált fogók

Áruházunkban Yato kombinált fogók rendkívül széles választékát megtalálja, 14 különböző termék közül válogathat. Ezen termékek mindegyike helytáll professzionális környezetben, illetve baráti áron kaphatók.

Ergonomikus kialakításuk segíti az akadálymentes, kényelmes munkavégzést, valamint számos darab CrV tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezen ötvözetek jellegzetessége, hogy vanádium hozzáadásával készülnek, így jobb mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a hagyományos ötvözetek. Szilárdságuk igen magas és kopásállók.

Neo kombinált fogók

A Profibarkácson számos különböző Neo kombinált fogót talál. Jó néhány szerszám 1000 voltig szigetelt, így jó társnak bizonyul az elektromos munkák elvégzésénél. Az ergonomikus bimateriál markolat komfortossá teszi a használatot. CrV acélból készülnek és minőségüket biztosítja a TÜV tanúsítvány.

A fogók "szexi" tárolásához érdemes valamilyen szerszámtartó táskát, vagy ládát vásárolnod.

 

Gyakori kérdések a kombinált fogók vásárlásával kapcsolatban

 

Találok a webáruházban rugós kombinált fogót?

Igen, a Profibarkácsnál megtalálja a Topex 115mm-es, rugóval felszerelt kombinált fogót.

Szükséges, hogy a kombinált fogó szigetelt legyen?

Ha elektromos munkát végez, mindenképpen válasszon 1000 voltig szigetelt kombinált fogóink közül. Ha csak barkácsolna, nem feltétlenül szükséges a szigetelt markolat.

Milyen méretben találok Önöknél kombinált fogót?

A Profibarkács webáruházban 115mm és 200mm fejhosszúság közötti kombinált fogókat talál.