Csőperemező, csőhajlító

A csőperemezés nem egy mindennapos barkács tevékenység ugyan is kevés szerkezethez használjuk ezt a technikát manapság, de mindenképpen hasznos lehet egy csőperemező készlet a váratlan esetekre. Ezt az eljárást az autók fékcsővénél illetve a klímákban használjuk, régebben csaptelepeknél fedezhettük fel ezt a technikát. A csőhajlítás pedig sokféle munkához kellhet így érdemes beszerezni egy csőhajlítót főleg egy nagyobb munka elött mert bármikor szükségünk lehet rá.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 290 Ft - 13 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
18 termék
18 termék

Csőperemező, csőhajlító vásárlás a Profibarkácsról

Persze vannak olyan felszerelések is, amik alapnak számítanak egy műhelybe ilyen például egy jó munkaasztal vagy a szerszámok megfelelő tárolásához egy jó fajta munkapolc és ezeket persze szintén megtalálja webáruházunk kínálatában sok más felszereléssel együtt.

 

Mikor lehet szükség egy csőhajlítóra, vagy peremezőre a csőszerelési munkák során?

Ez egy elég sokrétű és összetett munkakör, rengeteg féle szerszám és technika szükséges hozzá, ezért ilyen munkákhoz mindenképpen érdemes szakembert hívni, mert rendkívül fontos a precíz munka végzés. A mai rohanó világban ezek a szakemberek sosem pihennek, mivel mire megszoknának, egy technikát már tanulhatják is a következőt, ráadásul sokszor a régi hálózatokat kell cserélniük az újabb típusokra. De talán a legnagyobb munka akkor van, amikor egy teljesen üres házat kell, ilyenkor egy alapszerelést végeznek, ami annyit tesz, hogy a falba süllyesztett csövekkel építik ki a hálózatot, ilyen rendszereket, mint például víz-, gázvezetékek vagy a manapság népszerű padló fűtés. Ezeket a rendszereket később már nehezen javíthatják, hiszen befalazzák őket ezért fontos, hogy elsőre pontos precíz munkát végezzenek, hogy később ne okozzanak semmilyen kárt.

 

Mit kell tudni a csőperemezőről?

Először is a készlet három elemből áll, van benne egy befogó, amivel rögzítjük a csövet, míg peremezzük, van olyan készlet, amiben mm-es mértékegységben van megadva a befogó átmérője, de létezik olyan is, amiben a mm-es és még col mértékegységes befogó is található. A befogó mellett van meg benne kétféle prés, az egyik felbővítő ez a vágás után befelé hajló széleket simítja ki, hogy utána a másik kúpos prés könnyedén végezze a dolgát. Ezek mellett fontos még egy kis eszköz is, ami nem más, mint egy kézi csővágó, persze vághatjuk a rézcsövet bármilyen más eszközzel például flexel vagy fűrész lappal, de ezek forgácsot hagynak a cső belsejében, ami nem túl előnyös, emelet a kézi csővágóval szép párhuzamos széleket vághatunk csőbe.

 

A csőperemezés menete

 A csővágóval szítsuk be a vágni kívánt rézcsövet, majd végig szépen fokozatosan vágjuk át azt, hogy a cső minél jobban megtartsa alakját, mert ha gyorsan vágjuk, akkor az anyag puhasága miatt kör alak helyett egy ovális formát kapunk. Miután levágtuk a csövet keressük meg a megfelelő méretű befogót és szorítsuk rá úgy, hogy 3-4 mm lógjon ki a peremezni kívánt oldalon, ha ennél többet hagyunk, akkor a préselés közben szét nyílik a cső vége és igy nem lesz meg a kínt kötési erősség vagy szétesik a kötési ponton később. Ha sikerült megfelelően befogatni, akkor kell először a felbővítő prés, hogy a vágás és nyomás hatására befelé hajlott széleket kiegyenesítsük, ezután jöhet a kúpos prés, amivel kialakítjuk a kívánt peremet a csövön. És mikor kész vagyunk ezzel már csak annyi a dolgunk, hogy összeillesszük a kívánt darabokat. Megfelelő eszközzel nem csak nagyon gyors, de precíz munkát is tudunk végezni.

A rézcsöveket persze egyéb más módszerekkel is összeköthetjük például forrasztással vagy esetleg csavaros megoldásokkal is, de ezeknél az eseteknél ez az igen erös kötés a legmegfelelőbb.

 

Csőhajlító használata - mire jó ez a szerszám?

Ez az eszköz a nagyon egyszerű és könnyen kezelhetők közé tartozik, létezik belőle, mint sok más barkács eszközből kézi és gépi is mechanikájú is. Az egyszerűbb kézi változata kisebb csövek hajlításához ideális, míg gépi modelljei inkább a nagyobb munkákhoz a folyamatok felgyorsításához alkalmas. Nagyon alap felszerelésnek számít a csőszerelőknél, mert ezzel az eszközzel könnyedén igazíthatják a hálózattok kiépítését a falak vagy más hálózat menetéhez.

Ezek a feladatok tehát igen egyszerűek, de csak akkor, ha megfelelően utána járunk, és mindent betartva teszünk. Ha nagy átalakításba kezdünk vagy csak egy kisebb helységet szeretnénk modernizálni mindenképpen, hívjunk szakembert és kérjük ki a véleményét az esetleges balesetek megelőzése érdekében. De ugyan ez igaz minden komolyabb barkács tevekénységre, mindenképpen kérjük szakvéleményt, hiszen egyetlen laza csavar is hatalmas gondot okozhat később.

 

Csőperemező és csőhajlító készlet árak

A szakvéleményben, de főleg a megfelelő eszközök és felszerelések kiválasztásában pedig szívesen segítünk, ügyfélszolgálatunkon vagy üzletünkben ahol munkatársain alig várják, hogy rendelését összecsomagolhassák, és azonnal házhoz küldhessék futárszolgálatunkkal. A barkács szerszámok garancia tájékoztatóját pedig megtalálhatja weboldalunkon, és ne feledje el a vásárlás után járóprofi pontokat sem, hiszen később ezek beválhatóaik lesznek így téve még gazdaságosabbá a vásárlást. Mert, ahogy szlogenünk is szól nálunk „profi szerszámot, barkács áron” vehet a profibarkacs.hu-n.

Jelenleg a Yato peremező készleteket és a Proline kínálatából származó egyéb termékeket ajánljuk megrendelésre.