Földfúró szerszám

Ha beszerez egy kézi földfúrót, másnéven talajfúrót, garantáltan megspórolja a kerti munkák egy részével járó időt és energiát. Ezek az eszközök pontosan arra lettek kitalálva, hogy könnyebbé tegyék a fölbe való lyukfúrási folyamatot. Elültethetünk egy pompás virágot, a kerítésünket tujákkal takarhatjuk, és egy-egy gyümölcsfa is nagyon jó célt szolgálhat. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
6 190 Ft - 33 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
9 termék
9 termék

Ismerjük meg közelebbről a kézi földfúró szerszámot

 

Azt szokták mondani, hogy ha kertes házunk van, arra soha nem fogjuk tudni azt mondani, hogy kész van. Mindig talál az ember valamit, amit még meg kell csinálni, amit már nem szeretne ott tudni és el kell távolítani, hiába mások szerint így van jól minden, ahogy van, mégis valamiért még tökéletesebbé akarjuk varázsolni környezetünket. Ha már az elképzelés meg van, el kell gondolkozni azon, milyen módszerekkel tehetjük egyszerűbbé a munkánkat.

Kezdjük azzal, pontosan mire való ez a szerszám. Mint már említettük, egy kertben mindig is lesz mit szépíteni, ami nem csak a fűvágást és a növényápolást foglalja magába, hanem vannak alkalmak, amikor különböző célokra, gödröket kell készítenünk, hogy felhasználásával csodás dolgok szülessenek. Kerítésépítésnél, különösen jól jöhet egy talajfúró eszköz, de a különböző ültetési munkák során is szükség van lyukfúrásra, sok esetben nem is egyre. Valljuk be, idő igényes lenne kézzel kiásogatni megannyi gödröt, arról nem is beszélve, hogy ezekkel a szerszámokkal kisebb átmérőjű lyukak is fúrhatók, így sokkal praktikusabbak az ásóknál.

 

Milyen fajtái vannak a kézi földfúróknak, talajfúrónak?

Fajtáit tekintve, három fő csoportra bonthatjuk a talajfúró eszközöket.Benzinmotoros földfúró

Amikor nagyobb mélységű vagy nagyobb átmérőjű lyukakat kell fúrni, akkor van szükség egy gépi meghajtású szerkezetre. Közös működési elvük, hogy a kézi fúrók függőleges szárából és a speciális fúrórészből kialakítottak a gyártók egy fúrószárat, melyet robbanómotorral meghajtott forgórészhez csatlakoztattak.

Egy vagy két ember szükséges a működtetéséhez, attól függően, milyen erős a gép. A fúrószárak cserélhetők és toldhatók, így lényegében olyan lyukat tudunk fúrni vele, amilyet csak szeretnénk. Erdős területeken célszerű, ha van nálunk egy ilyen eszköz, nagyon jó szolgálatot tesznek a magas lesek építésénél és az etetőhelyek létrehozásánál is. Lékfúrók is csatlakoztathatók hozzájuk, így ha szeret a téli időszakban halászni, pillanatok leforgása alatt tudja kifúrni a jeget segítségükkel.

 

Elektromos földfúró

Igazából a működtetés szempontjából vannak eltérések, mert ugyan azt a hatást tudjuk elérni az elektromos földfúróval, mint a benzinmotoros társaival, csak ezek az eszközök árammal működnek. Használat előtt viszont át kell gondolni, hogy hol szeretné használatba venni, nehogy akadályt jelentsen az áramforrás megléte.

Óvatosan kell a kábelekkel is bánni, véletlen se kerüljön a fúrószár alá vezeték, mert komoly balesetek következhetnek be miatta. Akkumulátorral működő földfúrók is léteznek, de ha házon kívül szeretnénk vele dolgozni, és idő közben lemerül, nehezített az akkumulátor töltése, ha nincs a közelben áramforrás.  

Kézi földfúró

A kézi földfúrók nagyon különböznek az előző két fajtától. Mivel nem hajtja őket motor, így fizikai erőkifejtéssel érjük el velük a kívánt célt. Emiatt nem alkalmasak nagyobb, ipari méretű munka elvégzésére. Azoknak a felhasználóknak azonban, akiknek segítségre van szükségük a faültetésben, kerítésépítésben, cölöpözésben, kifejezetten ajánlott beszerezni a kézi verziót. Kitűnően megoldják a kisebb átmérőjű, mélyebb lyukak fúrását.

 

Néhány kézi talajfúró szerszám, amit figyelmébe ajánlunk

Termékkínálatunk között megtalálja többek között a Fiskars QUIK Drill lyukfúró L típust, amely ugyan olyan kiváló minőségnek örvend, mint más Fiskars termék. Ez az eszköz, garantáltan nem akad el a mélyebbre nyúló menetnek köszönhetően. A hagyományos spirálmenetes megoldást a márka gyártói a két, egymással optimális szöget bezáró bóracél pengével váltotta fel. Lehet bármilyen kemény és nehezen megmunkálható a talaj, a földfúrónak ez nem jelent akadályt. Előnyt jelent, hogy a kifúrt föld egyben, egy kisebb halomban kiemelhető a fúrás után. Ideális növények és fák ültetéséhez, de akár a komposztlyukat is könnyedén kifúrhatja vele.

Biztosan felmerül a kérdés, mi történik abban az esetben, ha egy kővel vagy gyökérzettel találkozik a szerszám. Szerencsére akkor sem akad el a fúró, ilyenkor is egy sima szélű lyukad tud készíteni. A nyél egy masszív acélcső, melyhez kiegészítő alkatrészeket lehet rögzíteni, hogy problémamentesen tudjon haladni a feladatokkal. A földfúró lyukátmérője, nem kevesebb, mint 20 cm, ez biztosítja a hatékony munkavégzést. Ha véletlenül a penge meghibásodik, nem kell kétségbe esni, nálunk garantáltan a legjobb áron tudja megvásárolni a Fiskars QUIK Drill lyukfúró pengéket s és m méretben egyaránt.

Ajánljuk figyelmébe az egyik kiváló márka, a Flo kézi fölfúróját, aminek segítségével az udvarát egy varázslatos kertté változtathatja át. A szerszám anyaga acél, ami ellenáll a külső hatásoknak. Rendeltetésszerű használat mellett, éveken át élvezheti megbízható szolgálatát. Megtalálja webáruházunkban azt a típust, melynek a munkaszélessége 170mm, de ha ez nem lenne elegendő, a 250 mm-es munkaszélességű típusát is beszerezheti nálunk.

A kézi talajfúró szerszámok többsége úgy működik, hogy a talajba mélyedést követően, egy-két fordulat után az ásó kiemelésével távolítható el a tárcsa fölé került talaj. A talajfúró irányítása leginkább attól függ. milyen szögben áll a forgatásnál az eszköz. A forgatáshoz nem kell nagy erőt kifejteni, de ez nyilván függ a talaj minőségtől is. Ha már dolgozott ásóval és utána kezébe veszi a kézi földfúrókat, egyértelművé válik, hogy sokkal könnyebb és gyorsabb az utóbbival a munka.

Ha még nem biztos a döntésében és úgy érzi, hogy segítségre van szüksége a termékeket vagy a vásárlást illetően, bátran lépjen kapcsolatba munkatársainkkal, akik szívesen megválaszolják a felmerülő kérdéseket, hogy magáénak tudja a legtesthezállóbb és legkiválóbb földfúró szerszámot, amivel valaha is dolga volt.

A lyukfúró beszerzését követően már indulhat is a palántázás, az ehhez szükséges öntözést végezze a Profibarkácson is kapható kerti tömlők segítségével!

 

Gyakori kérdések kézi földfúrókkal kapcsolatban

 

Miben különbözik a kézi talajfúró a gödörfúró szerszámtól?

A lyukfúró sok más néven ismert, talajfúrónak, földfúrónak, de van, aki gödörfúrónak hívja őket. A megnevezésen kívül, semmi másban nem mutatnak eltérést.

Milyen típusai vannak a földfúrónak?

Ismert a benzinmotoros, az elektromos, az akkumulátoros és a kézi talajfúró szerszám típus. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai is, viszont azért ilyen széles a választék, hogy mindenki megtalálja a legideálisabb szerszámot.

Kinek ajánlott a talajfúró eszköz?

Segítséget nyújtanak az épületasztalosok, az ácsok, sőt még az erdészek számára is. Ültetőgödröket készíthet velük otthon a kertben, magaslesek és erdei kisházak is épülnek a segítségükkel. A településfejlesztőknek is jó szolgálatot tesznek, a padok és játszóterek kiépítésénél. Halászok kedvelt eszközei, mert gyerekjáték velük a lékfúrás.