H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Spanifer, gurtni

Ha stabil rögzítésről van szó, akkor nincs jobb eszköz, mint egy spanifer másnéven gurtni vagy heveder, ez a kiegészítő akár statikus rögzítésről akár szállítás közbeni rakományrögzítésről legyen, szó mindig gond nélkül elvégzi a feladatát. Vannak persze alapvető használati szabályok a megfelelő rögzítés és stabil szállíthatóság érdekében, de ezek elsajátítása után bármikor könnyedén használatba vehetjük a spanifert. Sokféle modell közül válogathatunk, hiszen vannak egyszerű és vannak funkcionális gurtnik is, de használat elött minden képpen gondoljuk, végig milyenre is van pontosan szükségünk.


27termék 127
27termék 127

Rakomány rögzítéséhez persze nem csak spanifert használhatunk, hanem vannak más alternatívák is, mint például a közismert gumipók ami minden gépkocsi tulajdonosnak van a csomagtartójában. De vannak olyan rögzítők vagy szórítok amik stabilan tartják a megmunkálni kívánt tárgyakat ilyenek a sarok szorítók, amelyeket az alábbi linken megtalálhat webshopunkban is. Szállítson bármit, akár építőipari gépeket, egy jó rakományrögzítővel gond- és sérülésmentesen szállíthatóvá válnak.

 

Hogyan válasszunk spanifert?

A kiválasztás során fontos szempontokat kell figyelemebe vennünk olyanokat, mint a szükséges rögzítő erő, a rakomány nagysága, és alakja illetve annak tömegét is be kell kalkulálnunk számításainkba. Hogy megfelelő stabilitást alakíthassunk, ki mindenképpen szükségünk van minimum két azonos típusú spaniferre, és ha atom biztos rögzítésre van szükség, akkor pedig szükséges lesz legalább két heveder a lerögzítéshez és két pár rakományrögzítő az átlós rögzítéshez.

Arra hogy hány rögzítőre van, szükségünk van egy speciális számítás is, amit az EN12195-1:2000 szerint kell kiszámítanunk. És sosem szabad két különböző anyagú és típusú rögzítő eszközzel dolgozni a terhelés alatti eltérő viselkedés és a hosszúság változása miatt.

Webáruházunkban a Topex rakományrögzítők, Extol Craft és Extol Premium gurtnik mellett Wolfcraft racsnis szalagfeszítőket és rugós csatos szalagfeszítőket is talál. Forgalmazzuk ezen kívül felcsévélővel és akasztóval ellátott spanifereket is. Megtalálja az MNC, a Vorel és a Top Tools kínálatát is. Racsnis szalagfeszítőkből és rakományrögzítőkből szinte minden méretet megtalálhat, amik TÜV bizonyítmánnyal is rendelkeznek.

 

Heveder, vagy spanifer alapanyagai és méretei

A minőségi hevederek három különböző anyagból készülnek, és más-más munkánál állják meg a helyüket, ezek pedig poliészterből, poliamidból vagy polipropilénből készülnek. És hogy mi segít eldönteni, hogy melyiket, válasszuk, nos, ez egyszerű a kémiai hatásokat másként bírják. Először is a poliészter az, amelyiket ha nedvesség ér veszít teher bírásából tehet ez száraz rakományok rögzítésénél a leghasznosabb nem beszélve, hogy a savakkal szemben igen jó tűrő képessége van, ám a lúgos közeg kifog rajta.

Ezzel szemben a poliamidból készülő rakományrögzítők jól tűrik a lúgos közeget, de ők is veszítenek a teherbírásukból, ha nedvesség éri. Végül pedig a polipropilénből előállított spaniferek azok, amik mindkét kémiai hatással szemben ellenállók maradnak, tehát ha ilyen fajta árut rögzítenénk mindenképpen ezt, típust válaszuk. A racsnis szalagfeszítő méretei nagyon sokfélék lehetnek és toldhatók is, ha szükséges, széleségük viszont adott, ami átlagosan 25, 35, 50 vagy 75 mm-esek.

 

Rakományrögzítő típusok amiket megkülönböztetünk

Látszólag talán az összes spanifer egyforma, de persze a színüket, méretüket, és anyagukat leszámítva vannak egyéb megkülönböztető tulajdonságaik.

  • Csatos heveder: Ideális kisebb csomagok rögzítésére
  • Racsnis heveder: Speciális kialakításának köszönhetően egyszerűen és gyorsan lehet vele rögzíteni, egy örök klasszikus
  • J-kampós spanifer: Szintén egyszerű és gyors vele a rögzítés, mellette rendkívül strapa bíró ezért nagy rakományokhoz tökéletes választás
  • 3 pontos spanifer: Nevéből adódóan 3 ponton rögzíthetünk vele, ami miatt a legjobb választás rakomány rögzítésre, viszont ezt a teherbírást az árán is megérezhetjük
  • Slackline: Ezt a tipust nem szokták rakomány rögzítésre használni csak extrém sportokhoz, mivel ennek a legmagasabb az ára

 

Spanifer rakományrögzítő használatáról pár szó

Első feladat, hogy rögzítsük a végelemeket a padlóvázhoz vagy alvázhoz, ezután a spanifer szabad végét át kell vezetnünk az adott rakományon, majd kézzel át kell húzni a végét az összecsukott feszítőszerkezet orsónyílásán. Ezután a racsni oda- vissza mozgatásával kell az adott rakományra ráfeszíteni a spaniferünket, de nem szabad túl szorosan sem, ha ezzel megvagyunk, ne felejtsük el a kart visszanyomni az alaphelyzetébe ezzel véglegesen rögzítve a tárgyakat.

Fontos hogy mindez elött a rögzíteni kívánt termékeket úgy pakoljuk fel, hogy azok stabilak, mert ha instabilan rendezzük, akkor hiába a heveder a végén minden borulni fog. Erre azért fontos figyelni, mert egy rosszul felpakolt ám jól rögzített rakomány, ha nem is az út során, de a leszerelésnél biztos, hogy borulni fog és ezzel nagy károkat okozhatunk így. A jól rögzített racsnis szalagfeszítő mindig nagy segítség!

Végül pedig a leszerelés következik, ami nagyon egyszerű, mert csak annyi a dolgunk hogy a rögzítőgépen található reteszt függetlenítjük, a racsni fogaitól majd a feszítőkart felhajtva ki oldjuk a csörlő reteszét és már készen is vagyunk vele.

Összeségében nem nehéz művelet, de első használat elött azért mindképpen érdemes megnézni egy két oktató videót, és elsajátítani minden praktikát. Ha ezeket megtanuljuk és alkalmazzuk utána biztos, hogy profin fogjuk rögzíteni a rakományokat és ezzel sok esetleges kártól megóvhatjuk magunkat, hiszen van, hogy több tonnás tárgyakat kell rögzíteni és persze ezek van, hogy több száz km tesznek, meg míg eljutnak A pontból B pontba, és ezt ugye jó, ha kibírja a rögzítés is.

Egyéb kérdés vagy további információkért forduljon ügyfélszolgálatunkhoz vagy látogasson el üzletünkbe ahol akár szemügyre is veheti a kívánt spanifereket, vagy gurtnikat, hevedereket. Rakományrögzítő rendelését pedig azonnal csomagoljuk és a lehető leghamarabb kézbesítjük önnek, garancia és egyéb tudni valókat pedig megtalálod a weboldalunkon a profibarkacs.hu-n.

Szűrés
Ár
 (Ft)
990 Ft - 15 290 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!