Dugókulcs készlet

Minden háztartásnak szüksége van egy jó dugókulcs készletre! Legyen bármilyen csavarozással, vagy rögzítéssel járó munka, amit a ház körül, vagy a műhelyedben elvégeznél, biztosan szükséged lesz egy dugókulcsra. Nálunk készletben is megtalálod, hogy biztosan kéznél legyen a megfelelő.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 090 Ft - 123 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Hossz
Hajtónégyszög mérete
A készlet tartalma
Befogási méret
Dugókulcs típusa
Termék státusza
Szűrés és rendezés
115 termék
115 termék

 

Mi is az a dugókulcs? Miért jó a dugókulcs készlet?

A dugókulcs egy szabványméretű, tengelyhez csatlakoztatható kiegészítő, amely többféle méretben, hosszúságban kapható, és számos csavartípushoz használható. Ezenfelül bitfejekhez is csatlakozási lehetőséget biztosít.

Szabványméretű csatlakozási pontja miatt márkától függetlenül lehet egymással használni őket, mivel kompatibilisek egymással. A két leggyakrabban használt dugókulcs-csatlakozó méret a 1/2" (col) és a kisebb 1/4" (col).

A készletekben található még egy 3/8"-os csatlakozófejű racsnis hajtószár, illetve egy 1"-os is, amit ipari célokra használnak. Ezekhez átalakítót is lehet vásárolni, így csatlakoztathatjuk őket más méretben is.

 

Mivel használhatom együtt a dugókulcsot?

Mivel ez egy speciális csatlakozású szerszám, így meghatározott gépekkel és szerszámokkal tudjuk együtt használni. A racsnis hajtókaron kívül a pneumatikus kerékkulcshoz is lehet csatlakoztatni a hatékony munkavégzés érdekében. Mivel ezek a gépek nagy megterheléssel járó tevékenységet végeznek, ezért a 1/2"-os csatlakozású dugókulcsokat kell hozzá használni.

Csavarbehajtót is tudunk csatlakoztatni hozzá, ehhez egy bitbefogású adapterre lesz szükségünk. Ehhez bőven elég egy 1/4"-os dugókulcs.

 Dugókulcs készet

Dugókulcs készletek előnye

Egyszerre több méretű dugókulcs áll így rendelkezésünkre, kis helyen, egy praktikus tárolóeszközön vannak, vagy dobozban kapható készleteink már magát a racsnis hajtókart is tartalmazzák. Kínálatunkban komplett szerszámkészleteket is megvásárolhatsz, amely a szerelési munkálatokhoz minden eszközt tartalmaz.

Minden dugókulcson található egy csúszásgátló bemarás, ami megakadályozza, hogy ha olajos kézzel, vagy kesztyűben dolgozunk, akkor is biztonsággal tudjuk megfogni azt. Prémium minőségű szerszámoknál ez alap.

A legkisebb készleteink csak dugókulcsot tartalmaznak, amely többféle felhasználásra ad lehetőséget. Vagy csak egyféle csavarhoz használhatjuk őket, vagy van a készletekben olyan is, ami a multilock segítségével sima hatlapfejű csavarhoz és torxhoz is használható.

A következő kategóriánál már racsnis kulcsot is találunk, a komolyabb készleteink mindhárom méretű dugókulcsot tartalmazzák, és hosszabbító szárakat is többféle méretben.

Egyes készletek fogókat, csavarhúzó készletet, villáskulcsot is tartalmaznak.

 

Racsnis hajtókarok

 • króm-molibdén ötvözetből készülnek
 • cserélhetőek a forgórészek
 • 35-95 fogazatszámmal rendelkeznek (50-75-ig optimális, minél több a fogazatszám, annál kisebb hajtással tudunk erőt kifejteni)
 • ergonomikus nyél
 • gumírozott foglalat

 

Mi alapján válasszunk dugókulcsot?

 • CrV jelölésű dugókulcsok: normál terheléssel járó munkafolyamatokhoz ajánljuk, nagyobb megterhelésre nem megfelelőek.
 • molibdénnel vegyített dugókulcsok: pneumatikus gépekhez ajánlottak; általában fekete színűek, a termékleírásban a vegyjele (CrMo) szerepel
 • a valiriumos változat annyival másabb, hogy a csavarodási energiát kevésbé bírja, így a dugókulcs károsodhat a nagy erőkifejtéstől

Ez általános felhasználásra javasolt, iparira célszerű nem ezt választani. Az anyagminőség mindkettőnél kiváló, az általunk forgalmazott gyártók termékei garantáltan nem okoznak csalódást.

 Tipp: tartsd rendben a szerszámaidat, gépeidet rendezetten. Szerszámosláda, szerszámostáska választékunkat is nézd át!

Milyen típusú dugókulcsok vannak?

Minden csavartípushoz megtaláljuk a megfelelő dugókulcsot. Kínálatunkban az összes ismert típushoz és mérethez megtalálja a megfelelőt, legyen az metrikus hatlapú, tizenkétlapú csavar, torx, imbusz, és a bitfejek sem maradhatnak ki a felsorolásból.

 • Találhatunk fix rögzítésű bitfejes dugókulcsot, és cserélhető változatban is forgalmazzuk
 • A hosszított dugókulcsok mélyebb helyekre alkalmasak, de akár a gyújtógyertya kiszedésére is alkalmas
 • Speciális dugókulcs kapható pl. a radiátor szelepéhez
 • Légkulcshoz a fekete színű CrMo jelölésű dugókulcsot használjuk. Ezeket kimondottan nagyobb nyomatékkal meghúzott csavarokhoz fejlesztették ki

A kombinált dugókulcsok a hatlapú, tizenkétlapú és torx csavarokhoz is egyaránt használhatók. Webáruházunkban a YATO, NEO, FORTUM, Top, Topex, EXTOL gyártó termékeit vásárolhatod meg.További kérdés esetén munkatársaink szívesen segítenek.

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Melyik a legjobb krova készlet? című cikkünket!

Gyakran felmerülő kérdések dugókulcs készlet vásárlásakor

 

Milyen dugókulcs készletet válasszak?

Felhasználási területtől függően célszerű kiválasztani a szükséges szerszámot, különféle anyagú dugókulcsaink többféle alkalmazási területre illenek. Ennek eldöntésében munkatársaink segítségét bátran kérheted. Vannak speciális készleteink is, ilyen pl. a szigetelt dugókulcs készlet.

Miért jó, ha készletben vásárolom?

Többféle munkafolyamathoz tudjuk használni így a különféle szerszámokat.

Mi az a CrV?

A CrV a króm-varádium jelölése, ami a dugókulcs anyagösszetételét jelenti. Ez egy olyan erősített szénacél ötvözet, amely ellenálló és megfelelő keménységű.