Pneumatikus popszegecshúzó

A pneumatikus popszegecshúzó és a popszegecs elengedhetetlen kelléke a popszegecselésnek. Az autóipar, repülőgépipar, könnyűipar régóta alkalmazza a popszegecseket, mivel erős kötőelemnek számítanak. Lemezek is összefogathatóak vele, gyorsan rögzíthetőek az elemek, stabil kötést biztosít. Webáruházunkban a karos popszegecshúzók mellett a pneumatikus popszegecs húzók is megtalálhatóak, ha valaki igazán hatékony és megbízható popszegecselő eszközre vágyik. Tetőfedőknek, fémszerkezet megmunkálóknak, autószerelőknek kötelező kéziszerszám!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
17 090 Ft - 69 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Popszegecselő működése

A szegecsanyát a megfelelően előkészített furatba kell helyezni, a popszegecs húzó szerszámmal meghúzni, aminek következtében a szegecsanya teste megroppan a behúzással ellentétes lemezoldalon, a szegecsanya pedig a hordozójába rögzül.

Webáruházunkban többféle kialakítással is megtalálható ez a hasznos kéziszerszám.

A popszegecs kötés a nem oldható kategóriába tartozik, akárcsak a forrasztás, hegesztés. Ez azt jelenti, hogy az ily módon egymáshoz rögzített elemeket csak a kötőgépelem roncsolásával lehet szétválasztani.

A popszegecs húzó lehet kéziszerszám, de létezik gépesített változata is. A működési elve az, hogy a popszegecset be kell helyezni a szerszám csőrébe, és a kilógó, vastagabb részét az előzőleg kifúrt lyukba tolni.

Amikor a popszegecs fogó/húzó szárai összenyomódnak, a két egymáshoz rögzítendő anyag összeszorul, ha pedig megfelelő a rögzítés, a popszegecselőnk elvágja a tüskét.

Tipp: tudtad, hogy kompresszorból létezik akkus kompresszor változat is?

Popszegecshúzó fajtái

  • kézi: emberi erő kifejtéssel, kézi működtetéssel szegecsel. Hobbi barkácsolóknak, háztartásoknak, nem mindennapi alkalmazásra tökéletes választás.
  • elektromos: elektromos áram működteti a szegecselőt, könnyebb és kevésbé megterhelő a munka, mint a mechanikus kézivel. Ugyanakkor barkácsolási, alkalmankénti felhasználásra nem feltétlenül szükséges.
  • pneumatikus: a levegőnyomásos popszegecselőkkel könnyebb a munka, mint a kézi hagyományos eszközökkel. Itt már a levegő működteti és nem emberi kéz.
  • akkumulátoros: általában LI-ION akksival, helytől, áramvételezési lehetőségtől függetlenül is gyorsan, fáradság nélkül lehet vele szegecselni.

 

A pneumatikus popszegecshúzók előnyei

A levegős popszegecshúzókat a levegő működteti. Nagy hatékonyságúak, nagy teherbírás jellemzi őket. Ha mindennapos feladatai közé tartozik a popszegecselés, a levegő popszegecshúzók megbízható és hatékony segítséget jelentenek a munkában.

A Profibarkácson is beszerezhető legnagyobb gyártók levegős popszegecshúzói esetén a cserélhető hegyűeknél adott a lehetőség, hogy különböző szegecsekkel dolgozzon! A gyártók megadják az adott eszközzel használható szegecsméret tartományt. Az elforgatható nyomáscsatlakozás lehetőséget biztosít a szegecselő szabad forgásának.

Extol Prémium pneumatikus popszegecselő – ár-érték arányban kimagasló!

A Profibarkács kínálatában elérhető levegős popszegecshúzók között kiemelhető az Extol Prémium pneumatikus popszegecshúzó gépe. Közepes nehézségű, gyors munkákhoz, tetőfedéshez, fémszerkezetek gyártásához, autószerelő műhelyekbe egyaránt ajánlott szerszámgép.  Maximum 6 bar megengedett levegőnyomással, 4-5 bar üzemi levegőnyomással 7290 N belövési erőt képes kifejteni.

Használható alu, réz, inox szegecsekhez, 2,4-4,8 mm-ig. Gyorscsatlakozóval, 1,2 liter/perc levegőfogyasztással (folyamatos üzemben). A gép súlya mindössze 1,2 kg.  

Hatékony és profi szerszámgép megfizethető áron!

Levegős popszegecshúzók a Profibarkácson

Webáruházunk kínálatában Yato és Extol pneumatikus popszegecshúzók elérhetőek különböző paraméterekkel, hogy minden célra megtalálhassa a megfelelő szerszámgépet.

A popszegecselés igen elterjedt rögzítési mód, a barkácsolók és a profi szakemberek egyaránt alkalmazzák. Barkács célokra természetesen megfelelő lehet egy egyszerűbb popszegecshúzó, de ha naponta dolgozik velük, érdemes beruházni egy strapabíró, hatékony darabra, ami megfelelő gyorsasággal képes a popszegecselést elvégezni, mindamellett, hogy a végeredmény is színvonalas.

A Profibarkács webáruház elkötelezett a minőségi szerszámok és szerszámgépek iránt. Tudjuk, hogy minden munkához megfelelő célszerszám kell, és azt is, hogy vásárlóink bizalmát hosszútávon hatékony és megbízható termékekkel nyerhetjük el.

A pneumatikus popszegecshúzók között is a legnagyobb gyártók termékeit kínáljuk, melyek ár-érték arányban verhetetlenek! Rendelésnél ne felejtsen el popszegecset is tenni a kosarába a kívánt méretben!

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden későbbi vásárlásnál élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket.

Ha pedig szabadidejében szívesen olvas barkács témában, ház körüli ötleteket vagy szerszámgép használati tippeket, kövesse Blogunkat!

Gyakori kérdések a pneumatikus popszegecshúzókról

 

A pneumatikus popszegecshúzó mekkora szegecsmérethez használható?

A gyártók feltüntetik a szegecs méretet, a legtöbb szerszámgép esetében 2,4-4,8 mm közöttiek.

Az Extol Prémium popszegecshúzónak mennyi levegőre van szüksége?

Percenként 1,2 liter.

A pneumatikus popszegecselő jobb, mint a kézi, karos?

Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé a levegős szerszám, mint a sima kézi