H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Esővízgyűjtő

Az emberek többsége bele sem gondol abba, hogy mekkora luxus öblítésre vagy öntözésre elpazarolni az ivóvíz minőségű vezetékes vizet. Természetesnek vesszük, hogy egy mozdulattal megnyitjuk a csapokat és már használhatjuk is vizet, miközben alkalmazhatnánk más forrásból beszerzett, gyengébb minőségű vizet is ugyanazon célokra. Semmi másra nincs szükség ehhez, csak esőre és egy praktikus esővízgyűjtőre.

Mire való az esővízgyűjtő? >>


21termék 121
21termék 121

Esővízgyűjtő - spórolás az esővíz segítségével

Sajnos manapság azt vesszük észre, hogy a víz és a csatornadíjak is növekvő tendenciát mutatnak, így egyre többen gondolják úgy, hogy hasznosítják az esővizet, amivel csökkenthetik a kiadásokat. Ez azt jelenti, hogy egy esővíz hasznosító rendszerrel felére redukálódhat az az összeg, amit havonta kénytelenek vagyunk ráfordítani a mindennapi szükségletek elvégzésére.

Egy jól kialakított, formatervezett lapát segítségével öröm a kerti munka, nézz szét kínálatunkban!

Esővízgyűjtő tartály  és az esővíz felhasználási területei otthon

Minden olyan tevékenységhez, mely nem igényel ivóvíz minőségű vizet, felhasználható az esővíz. Nézzük meg, melyek ezek a munkálatok!
Mosás: A mosáshoz nem szükséges kristálytiszta víz, hiszen a szennyes ruháink megtisztítására alkalmazzuk. Mivel az esővizet lágy vízként tartjuk számon, amiatt sem kell aggódni, hogy mosógépünk idő előtt tönkremegy, sokkal jobban kíméli azzal ha esővizet alkalmaz, mintha vezetékes vízzel mosna.
Wc-öblítés: Amint már említettük, igazán luxusnak számít, ha ivóvizet használunk arra, hogy leöblítsük használat után a toalettünket. Tökéletesen megfelelne rá a tárolókba felfogott csapadék.
Takarítás: A házimunkák elvégzéséhez hozzátartozik a takarítás is, amihez szintén nem szükséges ivóvíz. A csempemosásnál, a felmosásnál, ha esővízgyűjtőből oldja meg a vízvételt, máris sokat spórol. Nem beszélve arról, hogy az autóink lemosására is rengeteg vizet használunk, amit helyettesíthetnénk esővízzel is.
Öntözés: Ne feledkezzünk meg növényeink vízigényeinek kielégítéséről sem. Mi lenne természetesebb számukra, mint az esővíz, mely táplálja őket?

Ezen kívül számos dologra használhatja fel az esővízgyűjtőben visszatartott csapadékot, aminek a következményeképp alacsony vízdíjra számolhat és nem utolsó sorban a környezetünk kímélése érdekében is megteszi ezáltal a szükséges lépéseket.

Amit megspórol az esővíz használatával, fordítsa autójára, és válasszon egy masszív autóemelőt, vagy tartóbakot.


Honnan gyűjtsük be az esővizet esővíz tartállyal?

Az esővíz begyűjtésének legegyszerűbb módja, ha a tetőről leérkező vizet, ami az ereszcsatornán keresztül folyik le, belejuttatjuk az esővíz tárolóba. Mindenképp be kell iktatni egy vízszűrőt is, hogy a nagyobb szennyeződések ne kerüljenek bele. Fokozott figyelmet kell fordítani arra, hogy ne keveredjen bele sem olajszármazék, sem pedig valamilyen vegyi anyag.


A megfelelő méretű esővízgyűjtő lényeges

Ha úgy döntünk, hogy felhasználjuk az esővizet, akkor azt tegyük legjobb tudásunk szerint. Nem célravezető, ha kicsi a tartályunk, hiszen sok víz mehet így kárba, amit egy nagyobb méretű eszközzel felfoghattunk volna. Ha viszont egy nagyobb tárolót szerzünk be, fennáll annak a veszélye, hogy nem használjuk fel a visszatartott csapadékot és felhasználásnál nem friss, hanem állott vizet fogunk csak tudni hasznosítani.


Esővízgyűjtő tartály és hordó kedvező áron

Webáruházunk széles kínálata között, mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő esővízgyűjtőket. Különböző méretben tudja megvásárolni kedvező áron a tárolókat és az esővíz felhasználáshoz szükséges kiegészítőket. Aki csupán csak a kerti növényeit szeretné locsolni a felfogott csapadékkal, annak bizonyára elegendő egy 100 literes zöld esővíz gyűjtő, melynek anyaga műanyag, de természetesen ennél nagyobb, 120 literes és 210 literes valamint 250 literes kivitelben is beszerezhető nálunk.  Ha esővízgyűjtő csatlakozó szettet keres, nos, nálunk azt is megtalálja. Külön rendelhető stabil, méretre gyártott talp az esővízgyűjtőkhöz, így egy mozdulattal behelyezhetjük az öntözőkannát, vödröt vagy akár egy kisebb permetezőt is a csap alá. Rendkívül rugalmasak, és ami fontos, nagymértékben ellenállnak a külső hatásoknak, valamint az UV sugárzásnak is. Kösse össze a kellemest a hasznossal és válasszon egy szép és esztétikus esővízgyűjtő hordót, mely pompás fa hatású kivitelben kapható nálunk. A takarékosság és a környezetvédelem mellett az is fontos, hogy megőrizzük az udvarunk lenyűgöző látványát, így egy hordó lehet, hogy jobban megfelel erre a célra. Hasznosításnál jól jöhet még a tartályokhoz kompatibilis csapok alkalmazása, melyek rengeteg időt és energiát spórolnak meg Önnek. Használat után, a kerti szerszámok  lemosását is pillanatok alatt meg tudja oldani segítségével.

Számunkra a legfontosabb az Ön elégedettsége, így csakis minőségi kerti termékeket, szerszámokat kínálunk a vásárlóinknak. Bátran merjük ajánlani tehát a kitűnő kvalitású esővízgyűjtőinket és kiegészítőinket, melyekben garantáltan nem fog csalódni. Bármilyen kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal. 

Fiskars, Yato, Neo márkák a Profibarkácson!

 

Gyakori kérdések az esővízgyűjtővel kapcsolatban

Hogyan kell szűrni az esővizet további felhasználásra?

A szűrés három fázisban történhet. Először is az egyszerű ülepítést kell megemlíteni, azaz amikor a nehéz anyagokat kiülepítjük. A második fázis, egy mechanikai szűrés, ami egy szita jellegű szűrés és ezután következik az aktív szénszűrés, melynek kivitelezése után a vízzel mosni, vagy mosogatni is lehet.

Milyen tárolók alkalmasak az esővíz gyűjtésére?

Betontárolók, melyek felülete belülről cementhabarccsal simára vannak dolgozva, műanyagok vagy rozsdamentes fémtárolók is kiválóan alkalmasak az esővíz gyűjtésére és tárolására.

Meddig lehet tárolni az esővizet a tartályokban?

Ez nagymértékben függ a tartály anyagától. Műanyagtárolóknál célszerű feljavítani a víz minőségét, mielőtt belekerülne a tartályba. Ennek a legjobb módja, ha a tetőről begyűjtött vizet egy mészköves zárt tartályon vezetjük át, így a víz pH értéke megfelelő lesz és jól tárolhatóvá válik. A betontartályoknál erre nincs szükség.

 

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Mire való az esővízgyűjtő? című cikkünket!

Szűrés
Ár
 (Ft)
2 890 Ft - 76 690 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!