Fűhenger

A gyönyörű pázsit előkészítésének egyik hatásos eszköze a fűhenger. Ezzel a mechanikus berendezéssel megfelelően el tudja simítani a talajt fűmagvetés után, de gyepszőnyeg fektetésnél sem maradhat el a használata. Sok kertész vallja, hogy a fűhengert vetés előtt is érdemes használni, sokkal jobb eredmény érhető el vele. Webáruházunkban minőségi fűhengerek várják, hogy kosarába kerüljenek és a kertjében lévő pázsitot tökéletessé tegyék!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 190 Ft - 44 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Fűhenger használata

A gyephengerek általában fémből, acélból készülnek, masszív, mégis könnyen kezelhető szerszámok. A talaj elegyengetése után kell velük áthengerelni a vetőmagot, ez segít, hogy a mag kellő mélységbe jusson, a növekvő fű pedig egyenletes, esztétikus, szép legyen. A hengert gyepszellőztetés vagy trágyázás után is lehet használni. Az oldalsó betöltőnyíláson át vízzel vagy homokkal tölthetőek. A vízzel feltöltés előnye, hogy mikor nem használjuk könnyebb leereszteni belőle. A hengerek anyagvastagsága általában 1,5-2 mm. Szélességük, hosszúságuk, töltési térfogatuk ebből eredően szintén különböző. Ha nagyobb területen kell vetnie, hasznos segítsége lehet egy jó kis kézi szóró vagy szórókocsi, kínálatunkban többfélét is talál ezekből!

A fűhenger leggyakoribb alkalmazási feladatai:

  • füvesítéskor
  • kertrendezéskor
  • kerti utak, járdák talaj előkészítésekor

Fűhengert füvesítéskor!

A gyephenger fontos kelléke a füvesítésnek, talajrendezésnek, talajegyengetésnek. Ezek a munkák sokkal egyszerűbbek az alkalmazásával és a végeredmény is sokkal jobb. A fűvetés közben sokan ajánlják a kétszeri használatot, hogy a gyep majd egyenletes és mutatós legyen.

Ha a talaj elő van készítve, el van gereblyézve, a kerti hengerrel simává kell hengerelni és elszórni a fűmagokat. A fűmagok kiszórása után még egyszer érdemes áthengerelni, hogy a magok a kellő mélységbe kerüljenek. Az első talaj simításkor érjük el az egyenletes talajfelületet, eltüntetjük a keletkezett egyenetlenségeket, barázdákat. A második kerti henger használat a fűmagokat tömöríti a talajba, amivel a gyökeresedésüket támogatjuk, ráadásul a szél és a madarak kevésbé hordják el.

Fűhengerek anyaga, súlya

A fűhengerek leggyakrabban acélból készülnek. Mivel a gyártók különböző méreteket kínálnak belőlük a gondozott terület mérete és adottságai alapján kell kiválasztani a megfelelő típust. A termék adatlapján mindig feltüntetik az alap súlyát a hengernek, illetve a töltött állapotban mért súlyát egyaránt. Nyilván ez a henger méreteivel arányosan növekszik. Kisebb kerthez elegendő egy kompakt, nem túl nagy méretű gyephengert választani, nagyobb területekhez viszont előnyösebb, ha nagyobb méretekkel rendelkezik az eszköz, hiszen a hengereléssel gyorsabban lehet haladni.

Fűhengerek széles választéka a Profibarkácson

A Profibarkácson mindenféle kerti eszközt, gépet, kiegészítőt beszerezhet, amire csak a ház körül, a kerti munkák során szüksége lehet. Megfelelő célszerszámokkal sokkal könnyebb és hatékonyabb a munkavégzés! Egy hatékony gyomláló kéziszerszámmal például sokkal egyszerűbb a nehezen megközelíthető, erős gyökérzetű gyomokat is eltávolítani, mint sima kézzel! Kevesebb időt és energiát kell ráfordítania a feladatra, több ideje marad másra, a családra, a pihenésre!

Webáruházunkban Polonia, Einhell, Flo, Hecht fűhengerek rendelhetők eltérő paraméterekkel. Mindegyik eszköz 20-30 e Ft közötti árkategóriában mozog, legfőképpen a méreteikben van eltérés, illetve az üres és a feltöltött állapotban mért súlyukban.

Az egyik legolcsóbb mégis a legjobbak közé tartozó gyephenger a Hechttől!

Webáruházunk fűhengerei között az egyik legjobb ajánlat a Hecht 501 típusú hengere, hiszen nagyszerű ár-érték arányt képvisel. A henger homokkal és vízzel is feltölthető, terheléssel 50 kg a súlya, üres állapotban 9 kg. Átmérője 32 cm, teljes magassága 107 cm.  A Hecht márka már 22 éves múltra tekint vissza, kiváló, piacvezető márkává nőtte ki magát. Kerti gépei, barkács gépei meghódították a németországi, lengyel, szlovák és magyar piacot is. Még a rendkívül precíz német piacon is számos szakmai díjat sikerült besöpörnie, a felhasználók igen elégedettek a termékekkel. A Hecht eszközök, gépek, berendezések kiváló minőségűek és sokoldalúak. A gyártó nagy gondot fordít a folyamatos fejlesztésekre és arra, hogy csak kifogástalan alapanyagok felhasználásával alkossa meg termékeit.

Fűhengerét és kerti eszközeit rendelje a Profibarkácstól!

Nincs a kertben olyan elvégzendő feladat, amihez ne lenne szerszám, gép ajánlatunk, hogy megkönnyítsük és hatásosabbá tegyük a munkát! Fűnyírók, gyepszellőztetők, gereblyék, ágvágók, metszőollók, fűhengerek és milliónyi más hasznos eszköz, ami nélkülözhetetlen a kerti munkákhoz. Egyszer kell megvenni, de akkor jó minőségűt és hosszú évekig vagy akár évtizedekig nem lesz rá gondja! Rendelje meg a Profibarkácstól néhány kattintással a kiválasztott termékeket és mi házhoz visszük, elkerülheti a sok utánajárást.

Rendeléskor regisztráljon, hogy minden későbbi vásárlásánál élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket! Ha szívesen olvasna barkács vagy kerti témájú érdekes bejegyzéseket, látogasson el a  Profibarkács Blogjára, ott bőven van miből válogatni, ráadásul folyamatosan új cikkek kerülnek fel és a szezonális teendőkkel kapcsolatban is mindig van friss bejegyzés.

 

Gyakori kérdések a fűhengerről

 

  

A gyephengerek miből készülnek?I

Legtöbb esetben acélból, porfestett kivitelben.

Használat után a fűhengerből ki kell szedni a homokot?

Érdemes kiszedni, hiszen könnyebb mozgatni, eltenni. Emiatt előnyös, ha vízzel van megtöltve, azt egyszerűbb leereszteni használat után.

Melyik a legjobb ár-érték arányú fűhenger a webshopban?

Bármelyik fűhengert választhatja, nem nagy eltérés van az árak között, szinte mindegyik ugyanazt tudja. Ha egyet kell kiemelni, akkor a legolcsóbb a termékek között a HECHT 501 típusú hengere, igazán jó vétel, megbízható darab, szuper áron!