Kategóriák
  Kategóriák
  Hírlevél
  TOP termékek
  Tanúsítvány
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Fizetési megoldás
  Termékajánló

  Szivattyú és házi vízmű

  Főkategória >Kerti gép >Szivattyú és házi vízmű

  Milyen szivattyú fajták vannak? Laikusként már-már ijesztő tud lenni, hogy hányféle szivattyú típus közül lehet válogatni. A Profibarkács webáruházában segítséget fogunk neked nyújtani abban, hogy melyik mire jó, és, hogy igényeidtől függően melyik fajtával járhatsz a legjobban. A szivattyúkat víz vagy egyéb folyadékok továbbítására használhatod.


  16 termék
  Kerti szivattyú
  11 termék
  Házi vízmű
  28 termék
  Szennyvíz szivattyú
  23 termék
  Búvár szivattyú
  22 termék
  Átemelő szivattyú
  1 termék
  Úszó szivattyú


  A szivattyúk fajtái

  A szivattyúk csoportosítása tulajdonképpen a készülék működéséből adódik, így két fő csoportról beszélhetünk: vannak elektromos, és benzinmotoros szivattyúk.

  Az utóbbit leginkább olyan helyeken használják, ahol nem érhető el elektromos áramforrás. Ezeken belül pedig több alkategória is található:

  • Merülő szivattyú (más néven búvárszivattyú)
  • Szennyvíz szivattyú (más néven zagyszivattyú)
  • Felszíni kerti szivattyú
  • Házi vízmű szivattyú/házi vízellátó rendszer
  • Szivattyú fúrógép meghajtással
  • Magasnyomású mosó szivattyú

  Nézd meg a szivattyúk árait a Profibarkács webáruházban!

   

  Mire jók a különböző fajtájú szivattyúk? 

  Az elektromos merülő szivattyú (búvárszivattyú) működése

  Az ilyen szivattyúk a vízbe vagy más folyadékba merülve végzik dolgukat. A szivattyú motorja és kapcsolója pontosan ezért egy tökéletesen vízhatlan házban helyezkedik el: a gyártó által jelzett legnagyobb merítési mélységig ez teljesen biztonságos működést garantál. Egy rács biztosítja, hogy a szivattyúzásnál ne kerüljenek be olyan szilárd dolgok, amelyek károsíthatnák a gépet.

  Akkor kapcsold csak be a merülő szivattyút, amikor már teljesen ellepte a víz!

   

  Az elektromos/benzinmotoros szennyvíz szivattyú (zagyszivattyú) működése

  A szennyvíz szivattyú akár a merülő szivattyú egy altípusának is tekinthető. Nagy beömlő nyílásokkal és nyomócsonkkal van ellátva, hogy elszállíthassa a szennyeződéseket tartalmazó folyadékokat. Bizonyos készülékek még vágókéssel is fel van szerelve (ezek az úgynevezett darálós szivattyúk). Ha a szennyezett vízbe belekerülhetett növény vagy egyéb szálas anyag, akkor erre a típusra lesz szükséged.

  Szállítóképessége a magasság növekedésével csökken, viszont nem a kút mélysége az irányadó ilyenkor, hanem a szivattyú szívócsonkjától számított vízszint!

   

  Az elektromos felszíni kerti szivattyú beüzemelése

  Ahogy a neve is jelzi, ez a szivattyú nem merül le sehova. Ehelyett a felszínről egy szívócsövön keresztül szívja fel a vizet. Fontos, hogy az üzembe helyezéséhez fel kell töltened a szivattyú házat a szállítandó folyadékkal! Ellenkező esetben a szárazon futó szivattyúd hamar tönkre mehet! A telepített szivattyú szívócsövének végére pedig lábszelepet kell szerelned.

   

  Házi vízmű szivattyúk/házi vízellátó rendszerek működése

  Akkor válaszd ezt a típust, ha arra van szükséged, hogy a készülék az otthoni vízfelhasználásnak megfelelően, automatikusan kapcsoljon be és ki. Ezek is felszíni szivattyúk, amelyek a csap elzárásakor tovább dolgoznak, és feltöltik a nyomócsővel azonos térben lévő tartályt.

   

  A fúrógép szivattyú működése

  Ha csak időszakosan használnál szivattyút kevés folyadékra, akkor ezzel a típussal jársz a legjobban. Arra viszont figyelj, hogy soha ne használd benzin szivattyúzásához, mert akkor tűz is keletkezhet!

   

  A benzinmotoros, magasnyomású mosó szivattyú működése

  Ezt a készüléket műanyag, fa, beton, kő, fém, márvány és gránit felületek tisztítására használhatod. Eltávolíthatod vele a hajótestek, és az erősen szennyezett munkagépek szennyeződéseit, de akár a mohát is eltávolíthatod a sírkövekről és a műemlékekről.

  ;