Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás

Szivattyú és házi vízmű

Főkategória >Kerti gép >Szivattyú és házi vízmű

Profibarkács: szivattyú webáruház

Milyen szivattyú fajták vannak? Laikusként már-már ijesztő tud lenni, hogy hányféle szivattyú típus közül lehet válogatni. A Profibarkács webáruházában segítséget fogunk neked nyújtani abban, hogy melyik mire jó, és, hogy igényeidtől függően melyik fajtával járhatsz a legjobban. A szivattyúkat víz vagy egyéb folyadékok továbbítására használhatod.

A szivattyúk csoportosítása tulajdonképpen a készülék működéséből adódik, így két fő szivattyú csoportról beszélhetünk: vannak elektromos, és benzinmotoros szivattyúk. Az utóbbit leginkább olyan helyeken használják, ahol nem érhető el elektromos áramforrás.

Ezeken belül pedig több alkategória is található:

  • Merülő szivattyú (más néven búvárszivattyú)
  • Szennyvíz szivattyú (más néven zagyszivattyú)
  • Felszíni kerti szivattyú
  • Házi vízmű szivattyú/házi vízellátó rendszer
  • Szivattyú fúrógép meghajtással
  • Magasnyomású mosó szivattyú

Nézd meg a szivattyúk árait a Profibarkács webáruházban!


21 termék
Kerti szivattyú
16 termék
Házi vízmű
29 termék
Szennyvíz szivattyú
28 termék
Búvár szivattyú
22 termék
Átemelő szivattyú
1 termék
Úszó szivattyú


Az elektromos merülő szivattyú (búvárszivattyú) működése

Az ilyen szivattyúk a vízbe vagy más folyadékba merülve végzik dolgukat. A szivattyú motorja és kapcsolója pontosan ezért egy tökéletesen vízhatlan házban helyezkedik el: a gyártó által jelzett legnagyobb merítési mélységig ez teljesen biztonságos működést garantál. Egy rács biztosítja, hogy a szivattyúzásnál ne kerüljenek be olyan szilárd dolgok, amelyek károsíthatnák a gépet.

Akkor kapcsold csak be a merülő szivattyút, amikor már teljesen ellepte a víz!

 

Az elektromos/benzinmotoros szennyvíz szivattyú (zagyszivattyú) működése

A szennyvíz szivattyú akár a merülő szivattyú egy altípusának is tekinthető. Nagy beömlő nyílásokkal és nyomócsonkkal van ellátva, hogy elszállíthassa a szennyeződéseket tartalmazó folyadékokat. Bizonyos készülékek még vágókéssel is fel van szerelve (ezek az úgynevezett darálós szivattyúk). Ha a szennyezett vízbe belekerülhetett növény vagy egyéb szálas anyag, akkor erre a típusra lesz szükséged.

Szállítóképessége a magasság növekedésével csökken, viszont nem a kút mélysége az irányadó ilyenkor, hanem a szivattyú szívócsonkjától számított vízszint!

 

Az elektromos felszíni kerti szivattyú beüzemelése

Ahogy a neve is jelzi, ez a szivattyú nem merül le sehova. Ehelyett a felszínről egy szívócsövön keresztül szívja fel a vizet. Fontos, hogy az üzembe helyezéséhez fel kell töltened a szivattyú házat a szállítandó folyadékkal! Ellenkező esetben a szárazon futó szivattyúd hamar tönkre mehet! A telepített szivattyú szívócsövének végére pedig lábszelepet kell szerelned.

 

Házi vízmű szivattyúk/házi vízellátó rendszerek működése

Akkor válaszd ezt a típust, ha arra van szükséged, hogy a készülék az otthoni vízfelhasználásnak megfelelően, automatikusan kapcsoljon be és ki. Ezek is felszíni szivattyúk, amelyek a csap elzárásakor tovább dolgoznak, és feltöltik a nyomócsővel azonos térben lévő tartályt.

 

A fúrógép szivattyú működése

Ha csak időszakosan használnál szivattyút kevés folyadékra, akkor ezzel a típussal jársz a legjobban. Arra viszont figyelj, hogy soha ne használd benzin szivattyúzásához, mert akkor tűz is keletkezhet!

 

A benzinmotoros, magasnyomású mosó szivattyú működése

Ezt a készüléket műanyag, fa, beton, kő, fém, márvány és gránit felületek tisztítására használhatod. Eltávolíthatod vele a hajótestek, és az erősen szennyezett munkagépek szennyeződéseit, de akár a mohát is eltávolíthatod a sírkövekről és a műemlékekről.

;