Kézi körfűrész

A kézi körfűrész, vagy merülőfűrész egy nagyon könnyen használható eszköz, amit bárhová magával tud vinni, ha a helyzet megkívánja. A biztonságot illetően, nincs nagy különbség egy olcsóbb és egy drágább árkategóriájú gép között, és a legtöbbjüknek még a gérvágás sem okoz gondot. A körfűrészt leginkább egyenes vonalú, gyors és pontos vágáshoz használják, de kiválóan alkalmas hosszú vágásokra a vastagabb anyagokban. Asztalos munkákat végzők számára is tökéletes szerszám lehet.

Navigáció

  1. Kézi körfűrészhez használható anyagok
  2. Merülőfűrész biztonságos használata
  3. Akkus kézi körfűrész
  4. Elektromos kézi körfűrész

Milyen anyagok vágására alkalmas a kézi körfűrész?

A kézi körfűrészt elsősorban a fa átvágására használják, de egy speciális fűrészlap segítségével, más anyagok fűrészelését is tökéletesen elvégzi. A körfűrésszel fűrészelhető anyagok leggyakoribb példái a forgácslemez, a rétegelt lemez, a fagerendák, de a padlólemezek és az alátétlemezek vágásával sem lesznek problémái. A különböző körfűrészlapok használatával nagyban befolyásolható a vágási idő, teljesítmény.

 

Merülőfűrész használatakor fokozottan ügyeljen a biztonságra!

Ahhoz, hogy biztonságosan tudja használni a kézi körfűrészt, oda kell figyelni a környezetre is, aminek tisztának és világosnak kell lennie, az átláthatóság érdekében. Ne legyenek zavaró tényezők Ön körül, hiszen ha a figyelme elterelődik, elveszítheti a szerszám feletti uralmat. Óvja a gépet a nedves és esős környezettől. Mindig használjon védőfelszerelést a balesetek elkerülése végett.

Mivel hordozható eszközről van szó, győződjön meg arról, hogy kikapcsolt állapotban van-e a szerszám, azért, hogy véletlenül ne tudjon bekapcsolni, mert azzal visszafordíthatatlan károk keletkezhetnek. Öltözzön munkához megfelelően, a bő ruházatot kerülje el, mert beleakadhat a fűrészbe és magával ránthatja a kezelőt. Tartsa karban a szerszámgépet, ha erre odafigyel, elkerülheti a balesetek kialakulását. Soha ne nyúljon a munkadarab alá, hiszen ezen a részen a védőlemez nem véd.

Webáruházunkban több márka merülőfűrész kínálatát megtalálja. Rengeteg típus közül válogathat, így biztosan ki fogja tudni választani a legtesthezállóbb szerszámot. Ha nem tudja eldönteni, hogy melyik kézi körfűrész lenne a legmegfelelőbb, végzünk egy rövid összehasonlítást az akkumulátorral működő és az elektromos gépek tulajdonságai között.

 

Akkus kézi körfűrész

Az akkus kézi körfűrészek hatékonyságát a nagy teljesítményű akkuk biztosítják. Nagyon praktikus a kivitelezés. Ha rövidebb ideig van szükség a használatra, egy remek megoldásra talál benne, nem kell a vezetékekre sem vigyázni munka közben. Az akkumulátorok viszonylag hamar feltöltődnek és a munkát máris lehet folytatni. Előnyére válik, hogy bárhol tudja használni, nem csak ott, ahol van áramforrás.
Az Einhell az egyik legjobb forgalmazott márkánk, így nem maradhatnak ki a termékkínálatunk soraiból az Einhell akkus kézi körfűrészek sem.

Egyik kedvenc gépünk az Einhell TE-CS 18/190 Li BL-Solo akkumulátoros merülőfűrész, amely szénkefe nélküli motorral rendelkezik, ezzel növelve az üzemidőt. Különösebb szaktudást nem igényel a működtetése, nagyon könnyen be lehet állítani a dőlésszöget és a vágásmélységet. Mint már említettük, a tiszta környezet nagyon fontos munka közben, így a porelszívó adaptere nagyon hasznos. Fordulatszáma percenként 3800-as, így a gyors munkavégzés megoldott.

Az Einhell TE-CS 165 kézi körfűrészről sem feledkezhetünk meg, amit szintén megvásárolhat webáruházunkban. A kiváló minőségű keményfém fűrészlappal a vágás gyorsan elvégezhető és az orsózár segítségével könnyű lecserélni. Mivel a cseréhez szükséges kulcs a fűrészen található, így mindig szem előtt lesz, és nem kell a kereséssel plusz időt eltölteni. Kialakítása ergonomikus, azonnal hozzá fog szokni a használathoz. A hordozható körfűrész Einhell vezetősínnel is használható. A Yato akkus körfűrészei is nagyon népszerűek. Ár-érték arányban a legjobbat nyújtják.

A Yato vezeték nélküli eszközei nagyon tartósak, így öröm lesz velük a munka. Ezen kívül Extol Industrial és Extol prémium akkumulátorral rendelkező kézi körfűrészekre is szert tehet nálunk, de ha ezek közül egyik sem nyerte el tetszését, ajánljuk figyelmábe a Graphite és a Fieldmann márka gépeit, amik szintén elnyerték a vásárlók kedvence díjat.

 

Elektromos kézi körfűrész

Egyetlen hátrányaként azt tudnánk megemlíteni, hogy helyhez kötött a használat, abban az értelemben, hogy mivel elektromos eszközről van szó, csak ott tudja használni, ahol van áramforrás. Munka közben figyelni kell, nehogy a vezeték akadályozza Önt, valamint vigyázni kell, hogy át ne vágja a kábelt. A hatékonyságukat viszont ez nem befolyásolja, előszeretettel ajánljuk megvásárlását.

Nálunk kedvező áron beszerezheti számos márka kézi körfűrészét, amivel precíz munkát fog tudni végezni. Egyik ilyen remek márkánk a Verto. Az 1200 W-os gépeinek különböző típusa leegyszerűsíti Önnek a fűrészelési feladatokat. Biztonságérzetet ad a kezelőnek, hogy fel vannak szerelve véletlen beindítást kizáró reteszeléssel. A Graphite is megalkotta az akkumulátoros fűrészek mellett az elektromos merülőfűrészeket is, amik hasonlóképp kiváló minőséggel rendelkeznek, mint akkus társaik. Az Extol Industrial és az Extol Craft is egyedülálló kézi körfűrészeket alkotott. Az Extol Premium bármelyik terméke magas színvonalat képvisel, így a kézi körfűrészek sem fognak csalódást okozni. A Fieldmann elektromos körfűrészeinek típusai között minőségbeli különbség nincs, csak a teljesítményük terén mutatnak eltérést. Emellett megbízhatóak és biztonságos a használatuk.

Akár az Einhell TE-CS 190/1 kézi körfűrészét szerzi be, akár a Hecht 1500w-os elektromos körfűrészét, nem fog tudni mellé nyúlni, hiszen mindegyik termékünkkel könnyedén fog boldogulni és nem utolsó sorban nagyon sok energiát és időt tud megspórolni, amit családjára és önmagára is fordíthat.

Kérdés esetén, bátorkodjon felkeresni minket, mi azt szeretnénk, ha Ön is az egyik megelégedett vásárlónk lenne. Munkatársaink örömmel fogadják megkeresését és segítenek merülőfűrész választásában. Ezekhez a termékekhez ajálnjuk, hogy nézzen szét a munkaasztalok között, hogy legyen hol biztonságosan használnia az újonnan beszerzett fűrészt.