Elektromos kézi körfűrész

Az elektromos kézi körfűrész minden asztalosműhely elengedhetetlen szerszáma. A használatával pontosan, gyorsan vághatunk hosszanti- vagy keresztirányban, egyes gépek ráadásul még szögvágásra is alkalmasak. Egy minőségi körfűrész könnyedén viszi a puha és keményfát, a különféle bútorlapokat, de még a farostlemezt is.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
19 290 Ft - 236 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
600 W - 2 200 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
4 500 rpm - 7 200 rpm
Tengelyátmérő
-
10 - 30
Lézerirányzék
Körfűrészlap átmérője  (mm)
-
89 mm - 235 mm
Vágási mélység 90°-nál  (mm)
-
27 mm - 85 mm
Vágási mélység 45°-nál  (mm)
-
27 mm - 65 mm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
37 termék
37 termék

Elektromos kézi körfűrész

A körfűrész minden asztalosműhely elengedhetetlen szerszáma. Az elektromos kézi körfűrész segítségével nagyon nagy precizitással végezhetünk hosszanti- vagy keresztirányú vágásokat. A legtöbb modell szögvágásra is képes. Egy megfelelően kiválasztott és szakszerűen használt kézi körfűrésznek nem jelent akadályt a keményfa, de nagyszerűen boldogulhatunk az eszközzel bútorlapok, vagy akár farostlemez esetében is.

Nézz szét porelszívó adaptereink között is!

Milyen vágásokra alkalmas az elektromos kézi körfűrész?

Ahogy a fűrészek általában, az elektromos kézi körfűrész – elsődleges rendeltetése szerint –  egyenes vágások végzésére alkalmas berendezés. A fa feldolgozása, megmunkálása során nélkülözhetetlen szerszám mind a professzionális, mind a hobbi felhasználás esetében. Lényegében a lapszabászati szakmunka, vagy a bútorkészítés szakszerű és precíz kivitelezése elképzelhetetlen ennek az eszköznek a használata nélkül. Ha hosszanti-, kereszt-, vagy ferdevágások pontos kivitelezéséről van szó, a kéziszerszámok között nincsen alternatívája. (Talán a szúrófűrész, de az egy lényegesen sokoldalúbb eszköz és az egyenes vágások terén nem veheti fel a versenyt az elektromos kézi kőrfűrésszel.)

A kézi körfűrészt közel száz évvel ezelőtt kifejezetten fa vágására tervezték. Érdemes megjegyezni, hogy ez alatt az időszak alatt az eszköz óriási fejlődésen ment keresztül és egy lényegesen sokoldalúbb eszköz vált belőle. A mai modellekkel, természetesen a megfelelő körfűrészlap használatával, bátran vághatunk műanyagot, fémet, szendvicspanelt, de akár betonlapokat is.

elektromos kézi körfűrész

Elektromos kézi körfűrész porelszívó csatlakozóval

A legtöbb típus rendelkezik porszívó, vagy porelszívó rendszer csatlakozási lehetőséggel, mely a munkavégzés komfortfokát lényegesen emeli. Egyrészt azért, mert kevesebbet kell takarítanunk a műhelyűnket a munkavégzés közben és annak lezárultával, másrészt pedig lényegesen egészségesebb munkakörnyezetet teremthetünk azzal, hogy radikálisan lecsökkentjük a szálló por belélegzését a faipari munka során.  (Ennek ellenére maszk viselése továbbra is ajánlott!)

Mi a különbség a merülő körfűrész és a kézi körfűrész között?

A leglényegesebb elhatárolási szempont, hogy az elektromos kézi körfűrésszel, bármilyen vágást is alkalmazunk, mindig a munkadarab szélétől kezdjük el a vágást. Ezzel szemben a merülő körfűrész, felépítéséből adódóan, alkalmas arra, hogy a munkadarab belső felületén kezdjük a munkát. Mi teszi ezt lehetővé? A merülő körfűrészek dönthető, vagy leereszthető motorral rendelkeznek, így a fűrészlap képes arra, hogy „belemerüljön” a munkadarabba.  Ezzel szemben, a hagyományos kézi körfűrészek ingafedéllel rendelkeznek, amelyik automatikusan visszahajlik, amikor ráengedjük az eszközt a munkadarabra.

Tapasztalataink szerint a merülő körfűrész inkább a professzionális munkavégzés során kerül elő, elsősorban az asztalosok, de még inkább az ácsok eszköztárában. Természetesen a hobbi felhasználás során is nagy segítséget nyújthat, de ez már mindenképpen egy haladó szintet jelent.

A merülő körfűrészek előnyei:

 • Különösen alkalmas nagyon kényes vágásokra (például konyhai munkalapok vágása)
 • Az eszköz speciális kialakításának köszönhetően a munkadarab belső felületén is végezhet vágást, tehát nem csak a széltől indíthatja el a munkafolyamatot, mintahogyan azt a hagyományos kézi körfűrésszel tehetné.

 

Néhány vágási típus, amit körfűrész segítségével végezhet:

 • Keresztvágás - Egymást áthasító vonalban, irányban végzett vágások a fán
 • Hosszirányú vágás - Ha például egy deszkát hosszában lécekre akarunk vágni
 • Finomvágás - A körfűrész mélységének szabályozhatósága lehetővé teszi, hogy úgy ejtsünk mély vágásokat a fán, hogy azt nem vágjuk át. Ez kiváló például polcok esetében.
 • Gérvágás - Negyvenöt fokot bezáró vonal vágása. Egy másik negyvenöt fokos vágással kombinálva egy 90 fokos sarok (pl. képkeret) készíthető. Két gérbe vágott léc összeillesztve tehát derékszögben áll.
 • Szögvágás (ferde vágás) - A sarkok összeillesztésénél szükséges művelet a ferde vágás. A ferde vágás remekül alkalmazható például egy doboz, vagy keret készítésénél, amikor nem szeretnénk, hogy a deszkák oldalfalainak az éle látható legyen, ugyanis egy 45 fokos gérvágással       az alkotó részek     egy tökéletes derékszögben találkoznak.                                     Merülővágás - Merülővágás akkor szükséges, ha a kezdő pozíció nem a munkadarab széle vagy eleje.

Mit vághat körfűrésszel?

Az elektromos kézi körfűrészek – eltérően eredeti felhasználási területüktől –  a munkadarabok anyagának tekintetében nagyon sokoldalú eszközzé váltak, amellyel az alábbi anyagok vághatóak:

 • fa
 • furnér
 • MDF-lap
 • OSB lap
 • műanyag
 • alumínium (speciális körfűrészlappal)

A vágás mértéke a használt körfűrészlaptól függ. nagyon lényeges, hogy a munka megkezdése előtt mindenképpen győződjön meg arról, hogy a munkaanyaghoz optimalizált fűrészlap van-e a körfűrészben. Ne feledje, nem mindegyik körfűrésszel vághat betont!

A legfontosabb munkavédelmi  szabályok és  előírások az elektromos kézi körfűrész használata során:

 • Mindig távolítsa el a fűrészlapot, mielőtt beállítaná a körfűrészt
 • Viseljen szem- és fülvédő tokot
 • SOHA ne vágjon egy deszkát vagy más anyagot a közepén, ha két támaszt használsz. Ez azt eredményezi, hogy a fűrészlap összenyomódik. Mindig engedje, hogy a fahulladék leessen.
 • Az elektromos szerszámok használatakor mindig megfelelő méretű ruhát hordjon: tartózkodjon a lógó, bő daraboktól
 • Mindig két kézzel kezelje a fűrészt
 • Nyugodtan, kapkodás nélkül húzza át a fűrészt a munkadarabon
 • Mindig tartsa tisztán a munkaterületet
 • Tilos deformálódott vagy repedt fűrészlapot használni
 • Csak a megfelelő méretű fűrészlapot szerelje be!

 

Kínálatunkban a Bosch, Einhell, Extol Craft,  Extol Industrial, Extol Premium, Graphite, Hecht, Hyundai, Scheppach, Sthor, Verto és a Yato elektromos kézi körfűrészeit találhatja meg.

Mi az elektromos kézi körfűrész elsődleges felhasználási felülete?

Az elektromos körfűrész elsősorban nagy pontosságú hosszanti- és keresztirányú vágásokra lett kifejlesztve, de a legtöbb modell szögben való vágásra is használható. Mind a professzionális, mind az otthoni hobbi barkácsolás elengedhetetlen eszköze fa munkadarabok esetében.

Mi a merülő körfűrész előnye a hagyományos körfűrészekhez képest?

A merülő körfűrész, felépítéséből adódóan, alkalmas arra, hogy a munkadarab belső felületén kezdjük a munkát. Mi teszi ezt lehetővé? A merülő körfűrészek dönthető, vagy leereszthető motorral rendelkeznek, így a fűrészlap képes arra, hogy „belemerüljön” a munkadarabba.

Milyen anyagok vághatóak kőrfűrésszel?

Fa, furnér, MDF-lap, OSB lap, műanyag és alumínium (speciális körfűrészlappal).