H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Láncfűrész

Láncfűrész beszerzését intézze a Profibarkács webáruházból! Akár kisebb, akár nagyobb munkáról van szó, a hozzá való gépet nálunk megtalálja. 12 márka számos gépéből válogathat, akkus, elektromos és benzines láncfűrészt is rendelhet tőlünk. Ez a gép a fa aprítás, hasogatás egyik alapvető kelléke, szinte minden háztartásba alapfelszereltségként tartozik.

 

Érdemes megnézni Gábor videóját kezdésnek!

Az 50-es évek előtt, bizonyára nagy fejtörést okozott az embernek a fa kivágása, aprítása vagy épp a gallyazás. Az évek során az erdőgazdálkodás terén is nagy fejlődés mutatkozott, így a manuálisan végzett munkát is felváltották a gépek. Míg ezelőtt több embert is igénybe vettek a fakitermeléshez kötött munkafolyamatok, ma már szerencsére mi magunk is elegendőek vagyunk, hogy elvégezzük a feladatot.

Természetesen erre csak akkor van lehetőségünk, ha a megfelelő eszköz van a kezünkben. A profibarkacs.hu weboldalán, több olyan láncfűrész közül választhat, amivel megkönnyítheti munkáját. Ha esetleg még nem tudja, pontosan milyen gépet szeretne vásárolni, szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a legideálisabb munkaeszközt szerezze be. 

Milyen láncfűrész típusok vannak?

Hogyan döntsük el melyik az a gép, amelyik biztosan beválik, amivel könnyen el  tudjuk végezni a vélhetően nehéz és gondos odafigyelést igénylő tevékenységet?

Szerencsére megtalálta azt a helyet, ahol a legszakszerűbb segítséget tudjuk nyújtani az Ön számára. Bár a jégszobrászoknak is az egyik kedvelt eszköze a különleges kialakítással készült láncfűrész, hazánkban mégis inkább a favágáshoz használjuk ezeket a gépeket. Az alábbiakban pár mondattal bemutatjuk a láncfűrészek különböző fajtáit, ezzel is megkönnyítve döntését. 

 

láncfűrész

 

Elekromos láncfűrész

Az elektromos láncfűrészeket általában az otthon elvégzendő munkákhoz szoktuk ajánlani. Sokan azt feltételezik, hogy teljesítménye gyengébb a benzines társainál, viszont ez a feltevés nem helyes. Ugyan olyan hatékonyan dolgozik, ráadásul sokkal csendesebb, így ha kertvárosban lakik, ahol számtalan szabálynak kell megfelelni a kinti munkákat illetően, nem fogja vele zavarni a szomszédokat. Ezek a gépek is rendelkeznek túlterhelési védelemmel, így nem kell félni attól sem, hogy eszközünk sérül. Emellett fontos szempont az is, hogy az elektromos láncfűrészek könnyen kezelhetőek, így akkor is kitűnő munkát tud vele végezni, ha előtte soha nem dolgozott láncfűrésszel.

Termékeink kínálata igen széles, így kiválaszthatja az Önnek legjobban tetsző márkát is. Előnyként megemlíthetjük, hogy zárt térben is a legnagyobb biztonsággal használhatjuk, hiszen semmilyen égéstermék nem keletkezik használata közben. Talán egyetlen hátránya van, mégpedig az, hogy a vezetékre oda kell figyelni, miközben munkálkodik.

 

Akkus láncfűrész

Az akkumulátoros láncfűrészeket leginkább azért kedveljük, mert nem vagyunk helyhez kötöttek használat közben. Nem csak ácsmunkákhoz kiválóak, de a kerti munkákhoz is remek választásnak bizonyulnak. Nagy kapacitású akkuik biztosítják a több órás használatot, ezért nem kell megállni egy közepes méretű fa kivágásánál, vagy esetleg vastagabb méretű faágak fűrészelésénél sem. Emellett fontos megjegyezni, hogy meglepően csendesek, hasonlóan az elektromos fűrészekhez. Használatuk egyszerű és praktikus, így bárki kényelmesen elboldogul vele. Ha nem szeretne a kábellel bajlódni, vagy esetleg az a probléma, hogy nem ér el oda az eszközével ahová szeretne, mindenféleképp az akkumulátoros fűrészt ajánljuk Önnek. Meglehetősen könnyű súllyal rendelkeznek, így bátran és biztonságosan fel tudja magával vinni a tetőre, vagy nem okoz gondot az sem, ha el szeretné vinni a kert legtávolabbi pontjába.

 

Benzines láncfűrész

A benzinmotoros láncfűrészek némelyike profizmust követel magának, de azért hozzá lehet jutni olyan gépekhez, amivel kezdőként is megállja a helyét. A gyártók a felhasználókkal együttműködve megalkották a kevesebb, mint 4 kg súlyú gépeket. A kisebb súly nem hozható összefüggésbe a hatékonysággal oly módon, hogy csökkenné a teljesítményt, viszont az Ön számára kifejezetten pozitív, hogy nem kell plusz kilókat emelgetni az amúgy is megterhelő tevékenysége közben. Ezek a gépek nagy teljesítményre lettek kifejlesztve, ez a hangján is érezhető, hiszen valamennyivel hangosabbak működés közben. Nem csak lakossági, de ipari felhasználásra is kitűnően alkalmasak, előszeretettel ajánljuk fakitermelésen dolgozók számára is.

Az olcsóbb kategóriás gépeinket is nagyon szeretik a vásárlóink, hiszen ezekkel is minőségi munkát tudnak végezni, de választhat egy komolyabb, strapabíróbb eszközt is, ami bár kicsivel magasabb árkategória, de amint kezébe veszi, kiderül, hogy ár-érték arányban a legjobbat kínáltuk.

 

láncfűrész használata

 

Pár szó a láncfűrészek karbantartásáról, ápolásáról és tárolásáról

Karbantartás során az elektromos és az akkumulátoros láncfűrészeknél is érdemes odafigyelni a tisztításra, ezzel is növelve az élettartamát. Fontos ellenőrizni, hogy a használat közben keletkezett fűrészpor ne okozzon tömődést. Az ellenőrzés és a tisztítás alól, a benzines láncfűrészek sem képeznek kivételt, bár ez esetben, pluszban oda kell figyelni többek között arra, hogy a gépbe mindig a megfelelő minőségű és friss üzemanyag kerüljön, a lánc elég feszes legyen és éles. Meg kell tanulni a megfelelő indítási technikát is, valamint fontos, hogy használat után óvjuk láncvédővel láncunkat. A tárolás is fontos, tisztítás után vigyünk fel egy vékony olajréteget, ami megakadályozza a lánc és a láncvezető rozsdásodását. A lánc természetesen kopik, ha sokat használjuk érdemes lehet egy köszörűt, vagy láncélezőt is beszerezni.

 

Védőfelszerelések

A láncfűrész használata az egyik legveszélyesebb kategóriába esik. Sajnos, ha nem figyelünk oda, könnyen előfordulhat baleset. Használata közben gyakorlatilag mindenünket védeni kell! Először is kell egy jó munkabakancs, ha leakadna, akkor a lábfejünk védve legyen. Természetesen a teljes testünket fedje öltözék, a záporozó forgács miatt! Lehet kapni speciális láncfűrészeléshez való kesztyűt, ha belekap a gép, akkor eltömíti és lefullad, a kezünk pedig védve marad. Hallásvédelem is javallott, fültok jól jöhet. Ezen felül szemet feltétlenül védeni kell szemüveggel! Érdemes teljes fejet fedő speciális rostélyos sisakot beszerezni. Mindezeket a webáruházban a munkavédelem kategóriában megtalálja.

 

Mit érdemes figyelembe venni láncfűrész rendelésénél?

Alapvetően, ha az már eldőlt, hogy akkus, elektromos, vagy benzines gép kell, már csak pár paramétert érdemes mindenképpen figyelembe venni.

  • garancia
  • márka
  • motor teljesítménye
  • láncvezető hossza
  • lánc típusa
  • kiegészítő funkciók

A garancia és a márka valamennyire összefügg. Két hasonló teljesítményű gép közül azt érdemes venni, amelyik jobb árú, vagy jobb garanciával jön. Pl. a Scheppach 2+2 év garanciát ad, ami kiemelkedőnek számít. A márka még az akkus gépeknél lényeges, mert az adott márkához tartozó akku fog belemenni.

Figyeljünk a motor teljesítményére, hiszen ettől függ, hogy a lánc milyen sebességet képes elérni ami a vágási sebességre lesz kihatással. Nehéz meghatározni, mi számít jónak, de egy 2-3 lóerős géppel már az otthoni munkákat biztosan el lehet végezni.

A láncvezető hossza és a lánc típusa szintén fontos, ezek megint a vágás sebességére lesznek kihatással. Végezetül érdemes felmérni milyen kiegészítő funkciók, vagy tartozékok járnak a géphez, mert ezek is megérhetnek bőséges felárat.

Ajánlásként mi nagyon szeretjük a Yato láncfűrészeit, de alapvetően bármelyik választja, nem fog nagyon mellényúlni.

 

láncfűrész fajták

 

Láncfűrész rendelés webáruházból

Számos márka terméke megtalálható a Profibarkácson. Többek között Einhell, Riwall PRO láncfűrészeket is rendelhet. De megtalálhatóak itt még a Scheppach, Extol Craft, Hecht, Hyundai, Fieldmann, Yato, Verto, Graphite és McCulloch termékek is.

Bármelyik kiváló minőségű termékünket választja, garantáltan meg lesz elégedve. Nem csak időt, de rengeteg pénzt is megspórolhat azzal, hogy megvásárolja kiváló termékeink valamelyikét. Ha fával fűt otthon, miért fizene sokkal többet azért, hogy felaprítva szállítják ki otthonába a tűzifát, amikor ugyanezt az eredményt érheti el és könnyedén megoldja szabadidejében, nem beszélve arról, hogy olyan méretűre tudja kuglizni a fát, amilyenre szeretné.

Számunkra fontos az Ön megelégedettsége, így ha kérdés merülne fel, munkatársaink szívesen válaszolnak, és hasznos tanácsokkal látják el. Fontos tudni, hogy nálunk nem csak magát a láncfűrészt tudja beszerezni, hanem nagyon sok kiegészítőt is, valamint azokat az eszközöket is, amivel karban tudja tartani a megvásárolt szerszámát. A lehasogatott ágak, gallyak feldolgozására pedig ajánljuk, hogy rendeljen egy ágaprítót is!

 

Gyakran ismételt kérdések és válaszok láncfűrész rendeléssel kapcsolatban

Milyen láncfűrészt érdemes otthonra választani?

A legtöbben a hordozhatóság és az extra teljesítmény miatt benzines gépet választanak. Azonban otthonra, ha van a közelben konnektor, egy elektromos láncfűrész is jó lehet. Nézze meg kínálatunkat a webshopban.

Melyik a legjobb láncfűrész márka?

Ha láncfűrész, akkor Stihl, mondják sokan. Ugyanakkor mára számtalan márka kínál hasonló minőséget, sokkal elérhetőbb áron. Mi szívesen ajánljuk a Yato, Graphite és McCulloch márkákat is.Ár-érték arányban szuper gépek.

Mekkora teljesítményű láncfűrészt vegyek?

Ezt nem tudjuk megválaszolni legalább 4-5 kérdés feltétele nélkül, de pont emiatt van a shopban felsorolva, hogy mit érdemes figyelembe venni vásárláskor. Mi úgy gondoljuk, hogy egy 2-3 lóerős géppel a legtöbb feladatot már biztosan meg lehet oldani.

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!