Rezgőcsiszoló, vibrációs csiszoló

Webáruházunk kínálatában a Csiszoló, polírozó, köszörülő, gravírozó, élező gépek között számos hatékony és eltérő célra fejlesztett csiszolót választhat, közöttük a rezgőcsiszolókat, vibrációs csiszolókat. A rezgőcsiszolók a szalagcsiszolókhoz hasonlóan négyzet alakú talppal rendelkeznek és fő alkalmazási területük a nagy felületekről történő réteg eltávolítás. A vibrációs csiszolók eldolgozáshoz és nagy felületen anyag eltávolításhoz is alkalmazhatók, sőt görbe felületekhez is.

Rezgőcsiszolók, vibrációs csiszolók a Profibarkácson

Webáruházunk a legnagyobb márkák rezgő- és vibrációs csiszolóit tartja készleten, Einhell, Graphite, Sthor, Extol, Yato, Scheppach, Hyundai, Hecht, Verto berendezései mind-mind feltűnnek a palettán.

A csiszológépekből sokféle létezik, de a színvonalas munkához fontos, hogy azt a fajta berendezést válassza, amelyik valóban az adott feladathoz alkalmas. Egy szalagcsiszolóval például gyorsan fog tudni és hatékonyan nagy területen festéket, lakkot eltávolítani, de ha kis sarkokhoz is hozzá kell férni, a deltacsiszoló lesz az igazi segítsége.

Rezgőcsiszolók

A rezgőcsiszoló főleg finom eldolgozásra alkalmas, szögletes csiszolótalpa van. Elsősorban nagy felületek finomra csiszolására használják főleg akkor, ha nem szükséges a teljes festékrétegeket eltávolítani. Nehezen elérhető, görbe felületekhez nem az igazi, sarkok, élek közepesen jól csiszolhatók vele, anyageltávolítási sebessége szintén közepesnek mondható.

Vibrációs csiszolók

A vibrációs csiszoló berendezések kör alakú csiszolótalppal vannak felszerelve. Elsősorban eldolgozás és jelentősebb anyageltávolítás a fő feladata, nagy felületeken is kiválóan lehet vele haladni. Ha görbe felülettel van dolgunk, szintén jó választás. Anyageltávolítási sebessége jobb, mint a rezgőcsiszolónak, sarkokhoz, nehezen elérhető helyekhez viszont nem a legjobb választás.

Munkájához térkövező kéziszerszámra is szüksége lehet, nézzen szét kínálatunkban!

Mire figyeljen rezgőcsiszoló, vibrációs csiszoló vásárlásánál?

A berendezések vásárlásánál figyeljünk, hogy a csiszológép teljesítményére, percenkénti rezgésszámára, fordulatszámára, a fordulatszám állíthatósága szinte már alapelvárás. A csiszolómunka porképződéssel jár, így érdemes porelszívási lehetőséggel rendelkező típus mellett dönteni a tisztább munkavégzés és az egészség megőrzése érdekében.

Az ergonomikus kialakítás sem mindegy, hiszen egy csiszolót tartani, mozgatni nap, mint nap megterhelő lehet, fontos, hogy ezt minél kevésbé érezze meg a kezelője. Optimális, ha csúszásmentes bevonattal ellátott a markolat, a talpa pedig álljon ellen a magas hőmérsékletnek is munka közben! Ha előfordul, hogy áramvételezési lehetőség nélküli helyen használná, mindenképpen akkumulátoros típus mellett döntsön!

A csiszoláskor keletkezett por eltávolítása

A csiszolás folyamatában szálló por keletkezik, ennek elszívása egészségügyi és tisztasági szempontból is lényeges. Ennek eltávolítását a gépek egy részénél úgy oldják meg a gyártók, hogy a talprészre furatokat vágnak, melyeken keresztül elszívódik a por azonnal a keletkezés helyétől. Ezért nagyon fontos, hogy ilyen talpak esetén az ugyanezeken a pontokon kilyukasztott csiszolópapírokat használja a géphez, csak így biztosított a tökéletes porelszívás.

 

Graphite Gold rezgőcsiszolócsomag akár ipari felhasználásra is!

Kínálatunkban figyelmébe ajánljuk a professzionális Graphite 220 V-os vibrációs csiszolót 3 db cserélhető talppal, 9 db csiszolópapírral, portartály szűrővel. A berendezés ergonomikus szerkezetének és megfelelő kiegyensúlyozásának köszönhetően igazán komfortossá teszi a munkavégzést, egy kézzel is stabilan használható. A Graphite gépek tökéletes választást jelentenek Önnek akkor is, ha a háztartásában, munkájában vagy akár ipari célra használja a berendezéseket. A lengyel GTX egyik vezető márkájáról van szó, a világon 40 országban vannak jelen. A gyártó különös gondot fordít a megbízhatóságra, a gyártás során felhasznált anyagok minőségére. A Graphite gépekkel a munka hatékony, a végeredmény pedig kifogástalan lesz!

Rezgőcsiszoló

Vibrációs csiszolók és más csiszolók vásárlásához, használatához tippek

  • alkalmanként, általános használatra egy vibrációs csiszológép jó választás lehet.
  • nézze meg, melyik esik kézre, melyiknek jobb a fogása, melyiket könnyebb tartani. A csiszolás hosszadalmas folyamat, fontos, hogy komfortos és stabil legyen a gép fogása!
  • a csiszolótalp rögzítésének, cseréjének módja legyen a számunkra legegyszerűbb. Nem véletlenül népszerűek a tépőzáras típusok!
  • ha a gépe talpán porelszívó furatok vannak, lehetőleg megfelelő csiszolópapírral használja, hogy valóban el tudja szívni a keletkezett port a gép, ne tömődjenek el a furatok!
  • ha nagyon ritkán használja, de szereti a megbízható, hatékony gépeket, akkor érdemes egy közepes kategóriát választani, nem feltétlenül a legolcsóbbat!

Vibrációs- és rezgőcsiszolók a Profibarkácstól

Bármilyen csiszoló berendezésre van szüksége, webáruházunkból néhány kattintással házhoz rendelheti szuper árakon! Nem csak vibrációs- és rezgőcsiszolókat, de deltacsiszolókat, excenteres csiszolókat, sarokcsiszolókat is választhat, ha éppen arra van szüksége.

Mi a Profibarkácsnál tudjuk, hogy milyen sok eszközre, berendezésre van szükség a ház körül, a kerti munkákhoz, a barkácsoláshoz, házfelújításhoz a szakemberek felszereléseiről nem is beszélve. A legnagyobb gyártók minőségi termékeit kínáljuk vásárlóinknak, hogy a befektetett munkájukkal a legjobb eredményt érhessék el minden helyzetben!

Rendeléskor végezze el a regisztrációt, hogy minden további rendelésénél élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket, kedvezményeket!

 

Gyakori kérdések rezgőcsiszoló, vibrációs csiszoló vásárlásával kapcsolatban

Barkács célra melyik rezgőcsiszoló márkát ajánlják?

A STHOR márka termékei kiválóak barkács célokra és árban is elérhetőek.

Profi felhasználásra mekkora teljesítményű vibrációs csiszolót vegyek?

Legalább 200-220 V teljesítményűt.

A Graphite rezgőcsiszolónak miből van a talprésze?

Magas hőmérséklettel szemben ellenálló alumínium ötvözetből.