Kinyomópisztoly

A kinyomópisztolyok segítségével az úgynevezett kartusos tömítőanyagok egyszerűen adagolhatók, kinyomhatók. A kartusos tömítőanyagok közé tartoznak a szilikon paszták, akril paszták, szerelő ragasztók is. Szinte mindenféle tömítendő felületnél használhatók, ahol folyamatos, egyenletes vagy szakaszos anyagkinyomásra van szükség. Ezek az anyagok üvegezésnél, csempézésnél, lambéria ragasztásánál, rések, hézagok kitöltésére, klíma és fűtéstechnikánál egyaránt használatosak. A kinyomópisztolyaink széles választékában az ügyeskezű barkácsolók és a mesterek, szakemberek egyaránt megtalálják az ideális terméket.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
890 Ft - 154 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
41 termék
41 termék

A kinyomópisztolyo  használata

Ezek az eszközök a kartusos tömítőanyagok kinyomására szolgáló segédeszközök. A kartus a pisztoly hátulján található nyomószerkezet hátra húzása után illeszthető a pisztolyba. A kartusra a csőrt ekkor kell feltekerni, majd a csőr végét a kinyomandó tömítőanyag vastagságához mérten 45 fokban le kell vágni, és készen áll a kinyomásra. A pisztolyból a ravasz lassú, egyenletes nyomása mellett lehet kinyomni a tömítőanyagot. Ezeknek a segédeszközöknek megvan az az előnye, hogy akár egyszeri megnyomással kis szakaszokban is használhatók, de emellett olyan helyeken is helytáll, ahol folyamatos anyagkitöltés szükséges.

Webáruházunkban a kinyomókhoz remek tartozékokat is vásárolhat, mint például flexibilis kartuscsúcs, kartus nyitó kés vagy akár üres kartusok a kevert anyagokhoz.

Esetleg éremes lehet beszereznie, egy térkövező kéziszerszámot is, ha saját maga szeretne térkövezni.

Kinyomópisztolyok fajtái

 • mechanikus fajták: nagy kinyomóerő kifejtésére képesek a speciális előtolási mechanizmusnak és az edzett nyomórúdnak köszönhetően.
 • levegős fajták: ezeknél jól állítható az adagolás, a töltőanyag nem szivárog, nem csepeg ki belőle két használat között.
 • akkumulátorosak: ezek a kinyomó eszközök hosszú élettartamú, profi szerkezetek, kenőzsírhoz, akril tömítőkhöz, ipari ragasztókhoz. Van automata visszahúzó funkciójuk, ami meggátolja a túlnyomást és a szivárgást. Zsírzópatronokhoz és tasakokhoz is használhatók.

Egy jól megválasztott kinyomópisztollyal akár kezdőként is precízen, esztétikusan tudjuk a tömítőanyagokat kinyomni a kívánt helyre.

Kinyomópisztoly

Mechanikus kinyomópisztolyok a Profibarkácson

A Topex, Fortum, Neo, Top Tools, Vorel, Yato, Extol, Wolfcraft mechanikus kittkinyomók felhozatala webáruházunkban igen választékos. A legolcsóbb nyitott, keretes fém kinyomóktól elkezdve a félzárt kinyomókon át egészen a zárt, forgó tubusos mechanikával rendelkező típusokig számos szuper eszköz kínálkozik. A forgó tubusos mechanikájúakkal a nehezen elérhető helyek is megközelíthetők, ráadásul a szilikon kartust is védi.

Milyen adatokat közölnek a gyártók a mechanikus kinyomópisztolyok adatlapján?

 • a szerkezet alapanyaga (pl. fém vagy fém és üvegszálas műanyag)
 • hány ml-es tubus, anyag kinyomására alkalmas
 • hány kg vagy N nyomóerőt lehet vele kifejteni
 • a pisztoly mérete, súlya, átmérője
 • a nyél kialakítása, ergonómiája
 • állítható -e a fogási távolság
 • rendelkezik -e elforgatható mechanikával
 • állítható -e a lökethossz
 • túlfolyás gátlós -e
 • van -e tüskéje a megszáradt ragasztóanyag eltávolításához
 • nyitott (skeleton típus), félig zárt vagy zárt kivitelezésű

Egy nagyszerű mechanikus kinyomópisztoly a Wolfcrafttól

Ha mechanikus működtetésű segédeszközben gondolkodik, webáruházunkban több figyelemreméltó típust is talál, de az egyik ilyen, ami biztos, hogy nem okoz csalódást akkor sem, ha kezdőként használja, de akkor sem, ha szakmájánál fogva mindennapos igénybevételnek teszi majd ki, a Wolfcraft mechanikus kittkinyomója MG600PRO típusszám alatt. Masszív, robosztus felépítésű kinyomó, mely minden 310 ml-es tubushoz használható, akár szilikon, ragasztó, bitumen, fugacement, sűrű tömítőanyagok kinyomásához. Edzett nyomórúdja különösen nagy nyomóerő kifejtésére képes (250 kg). Optimális áttétel és ergonomikus kialakítás a könnyebb munkavégzésért, ráadásul tömege az 1 kg-ot sem éri el.

 

Egy igazi ezermesternek biztosan van otthon torxkulcs készlete is. de ha esetleg nincs, most érdemes beszerezni egyet!

Akkumulátoros kinyomópisztolyok a Profibarkácson

A népszerű Yato gyártótól több akkus pisztoly közül is választhat webáruházunkban. A Yato 18 V rendszere kompatibilis ezekkel az akkus kinyomókkal. A rendszer lényege, hogy több Yato eszközt is, amelyik kompatibilis a rendszerrel, egyetlen akkumulátorral tudja működtetni. Az egyik kittkinyomónál az akkumulátor és a töltő nem tartozék, a másiknál viszont igen.

Az akkumulátoros kittkinyomó pisztolyok technikai adatainál fontos tényezők:

 • tengely mozgási sebessége
 • feszültség (a 18 V rendszerrel kompatibilis -e pl. a Yato esetén)
 • nyomóerő
 • méret, súly
 • akkumulátor típusa (általában Li-ion, mely könnyű, tartós akkumulátor, lassan merül, kevés mérgező anyagot tartalmaz)

Egy nagyszerű akkus kinyomópisztoly a Yatotól

Kínálatunkban az akkus kinyomók között megtalálja a Yato gyártó népszerű 18 V rendszerű akkus berendezését, mely egy 4 Ah-s akku és töltő is tartozik. A Li-ion akkumulátor esetén hosszú élettartamra számíthat, nincs memóriaeffektus és a töltést is lassan veszíti. A pisztoly 2000 N nyomóerővel rendelkezik és mindössze csak 1,3 kg! Napi szintű, profi felhasználáshoz tökéletes választás.

Kinyomópisztolyok kezdőknek, ezermestereknek és profiknak is a Profibarkácstól!

Tömítőanyag kinyomás gyakorta válik szükségessé akár a háztartásunkban, javítási, felújítási, építési munkálatoknál, a szakembereknek pedig alapvető segédeszköze a kinyomópisztoly vagy a PU-hab pisztoly. A Profibarkács igyekszik minden vásárlójának széles termékpalettát kínálni, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő eszközt.

Ne járkáljon utána, rendelje meg tőlünk, és mi házhoz szállítjuk! Az idő mindenkinek drága, ugyanakkor mindenki szeretné a legjobb terméket beszerezni. A Profibarkács webshopja segít Önnek időt megtakarítani, mégis hozzájuthat az igényeinek legmegfelelőbb berendezéshez.

 

Kérdése van a kinyomópisztoly használatával kapcsolatban?

 

 

A Yato akkus kinyomópisztoly tartalmazza az akkut és a töltőt?

Az olcsóbbnak nem tartozéka az akkumulátor és a töltő, míg a drágább Yato kinyomóhoz a dobozban megtalálhatók.

Melyik mechanikus kinyomóval tudok nagyon sűrű anyagot is kinyomni?

Pl. a Wolfcraft MG600 PRO kittkinyomó eszközével lehetséges.

Miért jó a körbe forgó rendszerű kinyomó?

Nehezen hozzáférhető helyeknél is könnyen tud anyagot kinyomni velük.