Ecset

A különböző ecsetek vitathatatlanul alapeszközök falfestés, felújítás során. Sokféle típusuk létezik, méret szerint, szőr szerint, kialakítási forma szerint, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya egyaránt. Nem mindegy melyiket milyen festékkel, milyen célra használjuk. Kínálatunkban jelen vannak a lapos ecsetek, ablakecsetek, hagyományos ecsetek, műanyag és fa nyelűek, szintetikus, illetve természetes szőrből készültek egyaránt.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 5 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
94 termék
94 termék

Az ecsetek anyaga

A száruk, ahol a kezünkbe fogjuk ezeket a festőeszközöket, fából vagy műanyagból készülnek. Szőrük lehet állati eredetű, szintetikus vagy növényi rostokból készült. A szintetikus ecsettel rendkívül pontosan lehet festeni, mivel a szőr egyben marad, amikor a festékbe mártjuk. Ennek köszönhetően nincsenek különálló szálak melyek oda húznának csíkot, foltot, ahová nem kellene. Az állati szőrből készültek több festéket képesek felvenni, megtartani. Több éle állati szőrből gyártanak pemzliket, a leginkább elterjedt a disznószőr, marhaszőr, esetleg teveszőr, mókusszőr, mint természetes eredetű sörte. A természetes mellett szól még az egyenletes felülettakarás, a jó minőségű bevonatképzés. A természetes ugyanakkor nem jó vízbázisú festékhez, hamar megszívja magát vízzel, ekkor már nem tudja az eredeti előnyeit kamatoztatni.

Léteznek manapság kevert szálú sörtével rendelkező ecsetek is, melyek jól ötvözik a természetes és szintetikus sörték előnyeit, jó festékfelvételi és leadási képességgel bírnak, vízbázisú festékek esetén a vízfelvétel korlátozott a szintetikus sörték miatt.

A festő ecset sörte kialakítása, tömörsége

A sörte alakja jelentősen befolyásolja az ecset tulajdonságait. Van olyan ecset, aminek a sörtéi úgy vannak méret szerint elrendezve, ferdére vágva, hogy egy széles ecsettel is lehet nagyon vékony vonalat festeni.

A sörte tömöttsége alapján is megkülönböztetjük a pemzliket, eszerint lehetnek:

 • szimpla
 • dupla
 • tripla

 

A tömöttség az ecset hatékonyságát növeli, de a pontosságot csökkenti. Minél vastagabb egy pemzli, annál több festéket képes felvenni, ezért ritkábban kell a festékbe mártani, gyorsabb a munka, praktikus, ha nagy a felület.

Alapozáshoz, nagy felületek festéséhez ajánlottak elsősorban a dupla vagy tripla ecsetek, míg lakkozáshoz, eloszlatáshoz a vékonyabb ecsetek preferáltak.

Festés előtt szükség lehet egy kiváló falcsiszolóra.Nézzen szét kínálatunkban!

Nagy síkfelületekhez laposecsetek

 • széles nyele a lapos- és a lakkozóecseteknek van
 • kiváló festékfelvevő- és leadó képességgel bírnak
 • elsősorban nagy síkfelületekhez használják, ajtókhoz, fa munkadarabokhoz
 • szintetikus sörtéjűek, használhatók oldószeres és vízbázisú festékekhez is
 • precízen lehet velük festeni
 • a drágább fajták vastagabbak, jobb minőségűek, ergonomikus markolattal bírnak

 ecset

Döntött ecsetek, radiátorecsetek a nehezen hozzáférhető helyekhez

 • nehezen hozzáférhető részekhez, felületekhez, például radiátorok festéséhez
 • szintetikus sörtéjűek, használhatók oldószeres és vízbázisú festékekhez is
 • a radiátorecset hosszú, részben hajlított nyelének segítségével a hézagokhoz, közökhöz is hozzáférhet, benyúlhat velük a lamellák közé
 • bordás radiátorok festésére, sarkok és szélek, valamint nehezen hozzáférhető helyek festésére kiválóan használhatók
 • egyik fajtája, a lapos radiátorecset belső szélek, hornyok festését hatékonyan megoldja

Körecsetek csövekhez, sarkokhoz, ablakkerethez

 • nyelük kúp alakban végződik
 • elsősorban csövek, ablakok, sarkok, ajtók, fafelületek festésére alkalmasak
 • kiváló festékfelvétel és precíz festési munka
 • a festésnél kis mértékben érdemes elforgatni az ecset nyelét, hogy a legtisztább festési felületet kapjuk
 • szintetikus sörtéjűek, használhatók oldószeres és vízbázisú festékekhez is

 

Ferde ecsetek a precíziós munkákhoz

 • élfestéshez, szegélyezések, ablakkeretek festésére alkalmasak elsősorban, ahol pontosan kell a vonalakat húzni, a festéket felvinni
 • szintetikus sörtéjűek, kiváló festékfelvétellel, mutatós bevonatképzéssel
 • a ferde vágású kialakítással lehet a legkönnyebben és legszebben festeni a mélyedéseket, a precíziós festést igénylő területeket

Tapétakenő kefe, vagy kockakefe az ecsetek között

A tapétakenő kefét használják falfelületek előkenéséhez, tapéták ragasztóval bevonásához. Használhatók vlies tapétákhoz, fal előkenéséhez, üvegszövet tapéták kenéséhez, makulatúrákhoz*.

(*= csomagoló alap papír a tapéták alá, mely segíti a tapéták egymáshoz illesztését)

Tapétázáshoz ne felejtsen el egy praktikus függőónt is választani a pontos méréshez.

Bogdányi meszelő az ecsetek között

Ez a partvisra hasonlító hagyományos festőeszköz főként általános tisztító meszeléshez lett tervezve, fa sörte tartóval rendelkezik és lyukkal van ellátva, hogy nyelezhető legyen, ezzel magasabban lévő felület, például plafon meszelésére is alkalmassá válik.

Ecsetek festéshez és mázoláshoz a Profibarkácstól

Webáruházunkban kiváló minőségű ecseteket, készleteket különböző méretekben, meszelőt, tapétakenőt és minden mást is megrendelhet, ami a festés-mázoláshoz szükséges! Ha elkötelezett a neves gyártók termékei iránt, választhatja az Extol Craft megbízható festési kiegészítőit is!

 A festő és tapétázó kínálatunkban megtalálja a pemzliken kívül a hengereket, festőkészleteket, lehúzórácsokat, festővödröket, hosszabbító nyeleket, takarófóliát vagy éppen festőszalagot is. 

Az ecsetek használatánál fontos, hogy lehetőleg mindig az adott munkához leginkább passzoló típusokat válassza, egy radiátor festéshez nem a legjobb választás egy laposecset, de egy ajtó mázolásnál sem ideális például egy ferde ecset. Ezért érdemes mindig több félét tartani, hogy bármilyen festési munka felmerül, legyen mihez nyúlni, hiszen a végeredmény csak így lehet tökéletes.

Ecset vásárlásával kapcsolatos kérdések

 

Alapozáshoz 6-6,5 cm-es dupla laposecsetet forgalmaznak?

Igen, a 2,5 colos dupla laposecset 6,35 cm-nek felel meg.

A radiátorecset használható radiátor mögött a falra is?

Igen, hosszú nyele éppen a nehezen hozzáférhető helyek festését segíti elő.

Ha több napon keresztül festenék minden este mossam ki az ecsetet?

Ha ugyanazt a festéket használná több napig, este elég jól becsomagolni egy nejlonzacskóba és másnap tovább használható, nem szárad bele a festék.