Kutya és macska fekhely

A családtagként kezelt, szőrös, négylábú barátaink számára mindent meg szeretnénk adni, ami az egészségüket, örömüket és nem utolsó sorban kényelmüket szolgálja. Ezutóbbi szerepét egy pihe-puha, minőségi, tartós kutya és macska fekhely tökéletesen betölti. Nézzen szét kínálatunkban.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 490 Ft - 24 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
79 termék
79 termék

Kutya és macska fekhely

A Petsy márka anyavállalatának székhelye Csehország egyik legészakibb városában, Varnsdorfban található. Küldetésük, hogy arra inspirálják és ösztönözzék a gazdikat, hogy rendkívülivé váljanak kedvenceik számára, kiemelt hangsúlyt helyezve a felelős állattartásra. Olyannyira elhivatottan tartanak céljaik elérése felé, hogy 2019-ben egy nagyon rangos elismerésben részesültek, hiszen ebben az évben a 3. legjobb kisállattartással kapcsolatos eszközök boltjává választották. Meghökkentően széles termékpalettájukban a háziállatok gondozásához szükséges bármilyen kellék megtalálható, méghozzá kitűnő minőségben. Ezek közül cégünk a kutya és macska fekhelyek színes választékát emelte át webshopjába.

Kutya fekhely

Kisállatfekhelyek anyag-, forma- és színvilága

A kutya és macska fekhelyek, ágyak számos formában és színben érhetők el. Az alakjukat tekintve a szimpla párnákon a sokat hempergő, álmukban forgolódó kedvencek sincsenek akadályozva a mozgásban. Viszont, ha pont azt szeretnénk, hogy az álomszuszékok ne a padlón kössenek ki a második alvópóz váltás után, akkor célszerűbb egy oldalról is párnázott darabot választani. A „legkuckózósabb” négylábúak számára, akik egy eldugott, csendes sarokban összegombolyodva szeretnek a legjobban pihenni, a kosár alakú fekhelyeket ajánljuk a leginkább! Kedvencünk hálás lesz, amiért észrevesszük a magánszféra iránti igényét és úgy lehet a közelünkben, hogy közben el tud bújni a kosarába.

A változatos forma és színvilág lehetővé teszi, hogy bútorainkhoz és nem utolsó sorban házikedvencünk személyiségéhez legjobban passzoló párnát válasszuk ki. Képzeljük el, milyen jól mutatna pajkos kiskutyánk egy mintás (pl.: Petsy Lasky) vagy egy játékosan vibráló színű (pl.: Petsy Sunny), illetve királyi méltósággal rendelkező macskánk egy Royal vagy Deluxe típusú ágyikóban. Skótjuhászunk van? Nem is csoda, hogy a skótkockás Petsy Scotty-ra esik a választásunk.

A fekhelyek alapanyaga, a töltőanyag légiessége és a borítás puhasága szolgálja az extra kényelmet. A nálunk kapható puhább kutya és macska fekhelyek alapanyaga pamut, illetve gyapjú. Az ezek közti választás során érdemes figyelembe venni, hogy milyen az aktuális évszak (télre melegebb, nyárra könnyedebb anyagúra lesz szükség), illetve mennyire dús vagy hosszú házikedvencünk szőrzete (a fázósabbaknak melegebb, hűsölni vágyóknak inkább könnyedebb anyagú mellett célszerű dönteni). A keményebb poliészter fekhelyek inkább strapabírók, szilárdabbak viszont kifejezetten jó hőszigetelők is egyben.

Tipp! Bársonnyal bevont termékeink, illetve a memóriahabos töltetű Petsy Finn már-már irigylésre méltó módon kényezteti tulajdonosát.

Rendkívül fontos szempont kedvencünk mérete. Hiába bármilyen finom anyag, nem lesz komfortos, ha nem fér el benne a fekhely tulajdonosa. A kínálatunkban 40-150 cm közti szélességű fekhelyek közt lehet válogatni.

Tipp! Tartsa tisztán a fekhelyet! Ha a jövőbeli tulajdonosa sokat szeret a homokban (netán sárban) hemperegni, akkor tegyünk magunknak egy szívességet és mosógépben mosható és/vagy kivehető párnájú modellt válasszunk. Ha viszont egy folyton mosakodó, mindig makulátlan, tiszta cicáról van szó, akkor szerencsére a mosási lehetőségek nem jelentenek megkötést a döntés során. Válasszon állatszőr felszívásához is alkalmas porszívóink közül!

Macska fekhely

A kisállat fekhelyek osztályozása anyag, illetve azon belül méret szerint

Pamut:

  • fekhely alulról és oldalról is párnázva (50, 65, 75 vagy 90 cm), egyes modelleknek kivehető a párnája
  • ovális alakú párna (80, 120 vagy 150 cm)

Gyapjú:

  • fekhely alulról és oldalról is párnázva (50, 65, 75 vagy 90 cm), egyes modelleknek kivehető a párnája

Poliészter:

  • fekhely alulról és oldalról is párnázva (55, 65, 75, 90, 100 vagy 150 cm), egyes modelleknek kivehető a párnája
  • szögletes alakú párna (80, 120 vagy 135 cm)
  • bársonyos felületű fekhely alulról és oldalról is párnázva (55 vagy 65 cm)
  • kosár alakú, bársonyos felületű fekhely alulról és oldalról is párnázva (40 cm)
  • memóriahabos fekhely alulról és oldalról is párnázva (120 cm)

Praktikus kutya ágy, macska ágy

Érdemes kutya és macska fekhely kínálatunkat alaposan átböngészni, hiszen a termékek majdnem mindegyike kielégít valamilyen extra praktikussági szempontot is. Például a több helyen összevarrt pamut fekhelyekben a varrási pontok akadályozzák meg, hogy a töltőanyag egyenetlenné váljon (kutyánk/macskánk „kifeküdje”). Emellett sok modellünk rendelkezik vízlepergetős fekvőfelülettel vagy csúszásgátló anyaggal az alján, melyek a fekhely elhelyezésétől függően számos helyen előnyösek lehetnek.

A fentebb számba vett számtalan szempont: anyag, méret, felület, mosási lehetőség és megannyi plusz elvárást felül múló adottság variációja magyarázza, hogy a fekhelyek ára is igen széles spektrumon változik. Tízezer forint körül mozog az átlagár, de az öt, illetve negyvenöt ezer forintos modellek is tökéletesen eleget tesznek az ár-érték aránnyal kapcsolatos előfeltevéseknek, hiszen a minőség garantált!

Ha kültérre keresünk négy évszakos kisállat fekhely megoldást, ahol kedvencünk bármikor nyugodtan álomra hajthatja a fejét, akkor a fekhely mellé szerezzünk be egy masszív kutyaházat is. Tekintse meg egyéb háziállat tartással kapcsolatos termékeinket pl. ház, ketrec, kifutó, valamint szállítóboxainkat, kutyaházainkat, kutyarácsunkat macskatoalett-szekrényünket.

 Kutya és macska fekhely termékekkel kapcsolatos kérdések

 

Milyen fekhelyet válasszak, ha még kutyám/macskám nem szobatiszta?

Mindenképpen kivehető párnás és/vagy mosógépben mosható, illetve vízlepergetős anyagú darabot válasszunk. Ha lehet, kerüljük a kényes anyagokat (pl.: bársony).

Mekkora fekhelyet válasszak?

Válasszunk akkora fekhelyet, melyen kedvencünk nyújtózkodva is kényelmesen elfér.

Hány fokon moshatók a párnák?

Minden termék külön mosási- és szárítási útmutatóval van ellátva, de általában 30-40 fokon moshatók gépben vagy kézzel. Nem minden modellt lehet azonban szárítógépben szárítani.