Fűnyíró és traktor

A fűnyírók mára a kertápolási munkák egyik legalapvetőbb gépévé nőtték ki magukat. Bátran állíthatjuk, hogy nincsen rendezett kert nélkülük! Vásárlásánál alaposan át kell gondolnunk, hogy pontosan milyenre is van szükségünk, hiszen kínálat nagyon széles. Mechanikus, akkus, benzines, elektromos fűnyírók, illetve a méltán népszerű robotfűnyírók közül válogathat. Kínálatunkban Riwall, Hecht, Einhell, Hyundai, Graphite, Verto a Neo, Fiskars, Yato, Scheppach, Media Line márka fűnyíró termékei találhatóak meg. Fűnyíró rendelését intézze a Profibarkács.hu webáruházból!

Szempontok a tökéletes fűnyíró kiválasztásához

A 6 legfontosabb kérdés fűnyíró vásárlásakor

A legjobb fűnyíró megtalálásához az alábbi 6 fontos kérdésre mindenképpen választ kell találni:

 • Mekkora a kert?
 • Mekkora a fűnyíró vágási szélessége?
 • Mekkora a motor teljesítménye?
 • Mekkora a fordulatszám?
 • Milyen nagy a vágási magasság?
 • Mekkora a fűgyűjtő kosár?

Szempontok fűnyíró vásárlásakor

Mielőtt megvásároljuk a kertünkbe legjobb fűnyírót, az alábbi szempontokat értékeljük:

 • A fűnyíró meghajtása: mechanikus, benzines, elektromos vagy akkumulátoros
 • Motor teljesítménye és fordulatszám: Meghatározásához szükséges a kertünk nagyságát beazonosítani.
 • Vágási szélesség: A vágási szélesség határozza meg, mennyi füvet nyír le a gép egyszerre. Nagyobb területeknél nagyobb vágási szélességű fűnyírót érdemes választani, hogy kevesebb idő alatt elvégezhessük a munkát. Amennyiben ez a gyepfelület cserjékkel tagolt, esetleg szűk helyeken kell mozognunk, mindenképpen szűk vágási szélességgel rendelkező modelleket válasszunk.
 • Vágási magasság: Nagyon elhanyagolt területek esetében előfordulhat, hogy kiegészítő fűkaszára vagy nagy területek esetén fűnyíró traktorra is szükségünk lesz.
 • Fű mennyisége: Ha szeretnénk, hogy vágásközben azonnal gyűjtsük is a levágott füvet, érdemes a fűmennyiségét is megbecsülni.
 • Kert nagysága: Egy átlagos méretű zöldfelület gondozására mindenképpen alkalmas lehet egy kisebb teljesítményű elektromos, vagy akkus modell is. Nagyobb terület esetében elmozdulhatunk a robbanómotoros modellek felé. Újdonságnak számít a robotfűnyíró, amelyet kisebb, házkörüli munkához ajánlunk. Fűnyíró traktorral az igazán nagy területeken (3000 – 4000 m2 ) haladhatunk gyorsan.
 • Terepviszonyok: Mennyire egységes a terültet, ahol füvet szeretnénk nyírni, szükséges-e-e szűk helyeken mozognunk, biztosított-e az áramellátás stb.
 • Funkciók és kényelmi jellemzők: Néhány fűnyíró rendelkezhet különleges funkciókkal, például mulcsozás, állítható vágásmagasság, komfortos fogantyú.
 • Súly: A robbanómotoros fűnyírók lényegesen nehezebbek az elektromos, vagy akkus társaiknál, így az ezekkel való munkavégzés nagyobb fizikumot is kíván, még az önjáró modellek esetében is, viszont a terhelést is jobban bírják, és nagy kertekbe ez ajánlott.
 • Ár: A fűnyírók ára széles skálán mozog. Fontos figyelembe venni a költségkeretünket és megtalálni az egyensúlyt a minőség és az ár között.
 • Zajszint: Ha figyelnünk kell a zajszintre, érdemes a legcsendesebb robotporszívót használni vagy az elektromos fűnyírók közül választani.
 • Fűnyíró vásárlói vélemények és értékelések: Érdemes elolvasni más vásárlók véleményét a különböző fűnyírókról.
 • Márka megbízhatósága: Ismerős és megbízható márkákat választva jobb eséllyel találhatjuk meg a jó minőségű fűnyírót.

Mindenki számára tehát az a legjobb fűnyíró, amelyikkel a legrövidebb időn belül a legjobb eredményt érheti el munkavégzése során.


Fűnyíró árak

A fűnyíró árak széles skálán mozognak. Mint minden kerti gép. barkácsgép esetében, itt sem érdemes a legolcsóbbat megvásárolni. És nem azért, mert nekünk az az érdekünk, hogy a vásárlóink a legdrágábbat vegyék. Egészen egyszerűen egy olyan gép, ami nem felel meg az elvárásainknak, amivel sok a macera, nehézkes vele a munka, nyeklik-nyaklik, nagyon megnehezíti a munkánkat, és még nagyobb nyűg lesz a kerti munka. Ez igaz a használtan vásárolt fűnyírókra is. Nem tudjuk hogyan tárolták, foglalkoztak-e a karbantartásával, illetve már garancia sem vonatkozik rá.


Egy kiváló Riwall PRO elektromos fűnyíró már 33.000 Ft -tól megvásárolható (ebből az állandó törzsvásárlói kedvezmények még levonásra kerülnek).


Ha a német minőségben bízunk inkább, akkor egy Einhell GE-CM 36/37 LI-SOLO akkus fűnyíró (akku és töltő nélkül) 90.000 forintba kerül.


Ha valahol a kettő között keresgélünk, akkor a kiváló Yato elektromos fűnyírót ajánljuk, ez teljes áron 58.000 forint.


A benzinmotoros fűnyírók 79 900 - 281 000 Forint között mozognak (Rivall Pro benzines fűnyíró, Graphite benzines fűnyírógép)Sokan a benzines fűnyírót tartják a kerti gépek királyának. Nagy területre tényleg verhetetlenek, és a benzingőz szerelmeseinek igazán férfias "játék" ezzel füvet nyírni.

A robotfűnyírók kb. 280.000 Ft-tól kezdődnek (Riwall robotfűnyíró).

Fűnyíró akció

Fűnyíróinkat megvásárolhatja 5 % - os törzsvásárlói kedvezménnyel, így lényegében mindig akciós a fűnyíró a Profibarkácsnál. Árainkat úgy alakítjuk, hogy ha éppen nincs fűnyíró akció, akkor is mindenki találjon megfelelő kerti gépet a saját pénztárcájához igazítva. A minőségből nem engedünk, így alacsonyabb árfekvésű fűnyíróink között is minőségi termékeket talál. Nézzen szét többi kerti gépünk között is, például egy minőségi fűszegélynyíró tökéletes kiegészítője lehet a fűnyírójának.


Fűnyíró vélemények

Oldalunkon hiteles, nem szerkesztett vásárlói véleményeket talál az adott termék alatt, érdemes ezeket elolvasni, továbbá fűnyíró vásárlása esetén, kérjük véleményezze a terméket. A szűrőt be tudja állítani "népszerűség szerint" listázásra, így láthatja, hogy melyek a legnépszerűbb termékek, amiket a vásárlóink megnéznek, illetve a megvásárolnak. Arról nem oszlanak meg a vélemények, hogy a fűnyíró a legnépszerűbb kerti gép, de mindenkinek más a véleménye arról, hogy melyik a legjobb, hiszen millió szempont, egyéni preferencia van, amit ilyenkor figyelembe kell venni.